עוגת גבינה טבעונית

הרבה זמן שלא הייתי כאן ולא העלתי מתכון חדש. האמת שעברו מאז הפעם האחרונה המון דברים. ראשית, עברנו לגור באירופה והיינו עסוקים בפרוייקטים שונים ומשונים ולאחרונה מצאתי גם קצת זמן לחזור ולהיות במטבח ואני מקווה שעדיין יש לי מקום להעשיר את העולם הטבעוני בעוד כמה מתכונים 🙂

אז אחרי הקדמה שכזו בואו ניגש לעניין… עוגת גבינה טבעונית, אתם לא מבינים כמה העוגה הזאת טעימה! מאז שעברתי לטבעונות לפני 7 שנים בערך חלמתי על עוגת גבינה, עוגה כזאת כמו שאמא שלי ז”ל אפתה, עוגה מלאה בטעם ואהבה ונגיעות קטנות של וניל.

חיפשתי וניסיתי מתכונים רבים של עוגות אפויות ועוגות RAW אבל אף אחת מהן לא הייתה עוגת גבינה טבעונית משובחת שתזכיר לי את הדבר האמיתי.
אני כל כך מתרגש לחלוק איתכם את המתכון ומקווה שתאהבו אותו לפחות כמוני אם לא יותר.
קדימה, בואו ניגש לעבודה….

בסיס (קראסט) 
3/4 שרוול של פתי בר
1/4 כוס שמן קוקוס מומס

מילוי
5-6 כפות יוגורט טבעוני (השתמשתי ביוגורט של אלפרו)
170 גרם גבינה טבעונית למריחה (עשיתי שימוש בגבינה טבעונית למריחה על בסיס שמן קוקוס ואני מאמין שניתן למצוא תחליף ראוי בישראל. אל תעשו שימוש בטופיטי זה לא יצא אותו הטעם)
1 כוס קשיו (שהושרו לשעתיים)
4 כפות מייפל משובח
גרידת לימון מחצי לימון
מיץ מחצי לימון (כ 2-3 כפות)
1 כפית תמצית וניל (אפשר להשתמש ביוגורט וניל במקום יוגורט רגיל ולא להוסיף כפית תמצית וניל)
חופן צימוקים (אופציה)

ציפוי
150 גרם אוכמניות/ קוביות תותים טריים או אפילו ריבה
2 כפות סוכר חום/קוקוס

אופן ההכנה

נתחיל עם הכנת הקראסט… 

1. נטחן את הפתי בר במעבד מזון (אפשרי גם לפורר בקערה או במכתש ועלי) עד לקבלת מרקם גרגירי.

2. נוסיף את שמן הקוקוס ונערבב עד לקבלת מרקם שניתן ליצור ממנו קראסט אחיד (שלא יהיה רטוב מידי אבל לא יבש מידי). אם יש צורך אפשר להוסיף עוד מעט שמן.

3. ניקח תבנית עגולה (18 בערך) ונשמן אותה בשמן קוקוס. נפזר בתוכה את פירורי הפתי בר ונלחץ עם כוס זכוכית ללא ידית או מרית סיליקון בצורה שווה על מנת ליצור תחתית בגובה של כחצי סנטימטר. (תשאירו קצת מהפירורים בכדי לפזר מעל העוגה ::)

עכשיו בואו נכין את המילוי ונכניס את כל העסק הזה לתנור…

1. נחמם מראש תנור לחום של 180 מעלות.

2. את כל המרכבים נכניס לבלנדר ונטחן עד לקבלת מרקם חלק אבל מעט סמיך (שלא יהיה נוזלי מידי, אם יצא נוזלי מידי תוסיפו מעט קשיו בכדי לעבות טיפה את הבלילה ואם יצא לכם סמיך מידי אפשר לדלל מעט עם עוד כף או שתיים של יוגורט) 

3. ניצוק את הבלילה לתוך התבנית ונפזר מעל צימוקים. עם מרית בתנועה סיבובית נעזור לצימוקים להכנס פנימה (כדי שיהיו לנו הפתעות מתקתקות אחר כך בכל ביס)

4. נכניס לתנור לאפייה למשך כ 45 דקות (כ-10 דקות לפני תום הזמן מומלץ לסובב את התבנית).

5. אחרי 45 דקות נבדוק אם העוגה מוכנה ע“י זה שנראה אם היא שחומה מעט בחלקה העליון ובמגע עם האצבע (בזהירות) היא תרגיש מוצקה מעט. במידה ועדיין לא אפשר לכבות את התנור ולתת לה לשבת עוד כ 10. 

6. נוציא את העוגה וניתן לה להתקרר למשך כ 20 דקות. אל דאגה, העוגה תתכווץ מעט בקוטר ויהיה קל להוציא אותה.

ובזמן שהעוגה בתנור… נכין את הציפוי (קונפיטורה או ריבה קנויה למי שמתעצל)

1. נוסיף לתוך סיר קטן את התותים/אוכמניות עם הסוכר ונערבב מעט בכדי שהסוכר יעטוף את הפרי.

2. על אש נמוכה נבשל את הפירות תוך כדי ערבוב עד שיתקבל מרקם סמיך כמו של ריבה (כ 15 דקות בערך)

3. נווריד מהאש וניתן לקונפיטורה לנוח. שוב, מי שרוצה לקצר תהליכים יכול פשוט לעשות שימוש בריבה מהולה במעט מים חמים (לא אותו הדבר אבל מספק לחלוטין)

אחרי שהעוגה התקררה, נמרח עם מרית בחלקה העליון של העוגה את הקונפיטורה שהכנו ומעל נפזר את שארית פירורי הפתי בר וזהו, העוגה מוכנה.

רגע!, לא לפרוס אותה עדיין, קצת סבלנות… 🙂 עדיף לתת לה לנוח מספר שעות ורק אז לפרוס אותה ולהתענג על כל ביס. 

אשמח אם תנסו ותכתבו לנו איך יצאה לכם העוגה והאם הרגשתם גם אתם את האהבה בתוכה.

בתאבון משובחים שלי

 

4 תגובות

  1. אתה כותב בסוגריים שליד תמצית הוניל, שאפשר לשים יוגורט וניל במקום יוגורט רגיל ואז לא צריך תמצית וניל אבל היוגורט הרגיל בכלל לא מופיע ברשימת המרכיבים.

השאר תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

*

 
 
 
 
שינוי גודל גופנים
ניגודיות