ריזוטו פריקי פטריות


01

למי של יודע  פריקי (פריקה) הוא בעצם חיטה ירוקה מעושנת. מדובר בחומר גלם מקומי ועתיק ומקור השם ככל הנראה משורש המילה הערבית "פרק" שזה לשפשף בין כפות הידיים בעקבות תהליך ההפרדה של הסובין מהחיטה.

מדובר במנה כבדה יחסית בשל היותה מבוססת ברובה על חיטה אבל היא מלאה בכל טוב מבחינת ערכים תזונתיים. טוב, אני מניח שבאתם לכאן בכדי לבשל ולא להתקשקש אז בואו נתחיל…

מצרכים

  • 1 כוס פריקי (שטופה)
  • כ- 2-2.5 כוסות של ציר ירקות
  • 4-5 פטריות פורטאבלו חתוכות לקוביות
  • 1 בצל בינוני קצוץ דק
  • 2 כפות שמן זית
  • 1/4 כפית אגוז מוסקט
  • 1/4 כפית תבלין חריף (שאטה, אריסה יבשה) אופציונאלי
  • מלח ע"פ טעם
  • חופן פטרוזליה קצוצה
  • 1 כף מיץ לימון

אופן ההכנה

  1. נחמם סיר עם שמן ונטגן את הבצל עד שהוא הופך להיות שקוף מעט וזה יהיה הסימן עבורנו להכניס את הפטריות 😉
  2. נמשיך בישול תוך כדי ערבוב עד שהפטריות יוציאו את כל הנוזלים והסיר יתמלא במעט נוזלים. נמשיך עד שנראה שאין יותר נוזלים
  3. נוסיף את הפריקי ונערבב מעט רק כדי ליצור אחדות בחומרים ונוסיף כחצי כוס ציר ירקות ואת שאר התבלינים, מיץ הלימון. נערבב ונכסה עם מכסה למשך כ 5-10 דקות אשר במהלכן נבדוק כי הפריקי התחיל לשתות את הנוזלים וכמובן נערבב תוך כדי.
  4. לאחר שראינו שהפריקי ספח את הנוזלים נוסיף את ציר הירקות עד שהנוזלים והתערובת יהיו באותו גובה, ננמיך את האש ונכסה לעוד כ 10-15 דקות. לא לשכוח להציץ מידי פעם לערבב ולבדוק האם צריך להוסיף עוד נוזלים, אנחנו רוצים לקבל תערובת לא מימית ולא יבשה מידי. כמו כן לקראת סיום נוסיף את הפטרוזיליה ונבדוק את רכות הפריקי, ישנם כאלו שאוהבים אותו רך מאוד וישנם כאלו שאוהבים אותו מעט רך אך עם מעט קרנציות, ואתם?
    אגב, אם הפריקי עדיין מעט קשה לטעמכם אזי ניתן להוסיף עוד ציר ירקות ולהמשיך בישול עד לקבלת הרכות הרצויה.

ניתן להגיש עם מעט יוגורט סויה / קשיו

בתאבון!

 

השאר תגובה

האימייל לא יוצג באתר. (*) שדות חובה מסומנים

*

תגי HTML מותרים: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>