תפוחי אדמה ושומר אפויים בניחוח שמיר


תפוחי אדמה ושומר אפויים

אצלנו, הילדים אוהבים תפוחי אדמה! אפויים, צלויים, מטוגנים, מבושלים, הכל הולך. ואם במקרה יש בסביבה גם קטשופ אז בכלל חגיגה.

מאז המעבר לטבעונות אני מנסה לעזור לילדים שלי לפתח ולפתוח את עצמם לטעמים חדשים :) אז התחלתי בקטנה עם סלט שומר, גזר ולימון פיקנטי לצד מאכלים שהם אוהבים וביניהם תפוחי אדמה אפויים.  לא מזמן הכנתי את המנה הזו ואם לומר את האמת, הופתעתי שהילדים זללו הכל והופתעתי כפליים שלא השאירו לי כלום :\

אז בואו, הצטרפו אליי להכנת מנה פשוטה, קלה וטעימה אבל תזכרו לשים קצת גם בשבילכם חח

מצרכים

  • 8-10 בייבי תפוחי אדמה חצויים
  • 1-2 ראשי שומר חתוכות לרצועות
  • כפית זרעי שומר
  • מלח ופלפל על פי טעם
  • חופן שמיר קצוץ
  • 2 כפיות סומאק טחון
  • קומץ סומאק שלם
  • 3 שיני שום חתוכות לרצועות
  • 2-3 כפות שמן זית

אופן ההכנה

  • ראשית נחמם תנור ל 190 מעלות
  • נניח בתבנית את תפוחי האדמה והשומר וניצוק מעל שמן זית. נפזר מעל את זרעי השומר, שום, סומאק, מלח ופלפל ולבסוף, השמיר הקצוץ
  • נערבב (נעסה) בידיים את תפוחי האדמה ורצועות השומר בכדי שכולם יהנו מהתבלינים :)
  • נכניס לתנור למשך כ 45 דקות או עד עד אשר תפוחי האדמה רכים
    תפוחי אדמה אפויים עם שומר

בתאבון!

 

One Comment

השאר תגובה

האימייל לא יוצג באתר. (*) שדות חובה מסומנים

*

תגי HTML מותרים: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>