מאפינס טבעוני תפוחים וקינמון

מאפינס טבעוני תפוחים

מכירים את זה שהילדים בחופש ומתחילים להשתגע ולשגע? החורף כבר כאן והתחיל להיות קריר והילדים ביקשו משהו שיחמם אותם בבוקר לצד כוס התה שהם אוהבים לשתות (ת'כלס, נראה לי שפשוט נמאס להם לאכול פירות בבוקר :)) אז אחרי חשיבה משותפת החלטנו להכין יחד מאפינס והפעם נעזר ברכש האחרון שלנו, מכשיר חשמלי להכנת פופקייקס שמכיל גם תבניות למאפינס ודונאטס. הילדים הפשילו שרוולים, הביאו את חומרי הגלם ואני חיברתי את המכשיר ושימנתי קלות עם שמן קוקוס והתחלנו במשימה… רוצים להצטרף?

אז מה החומרים שאנחנו צריכים?

למאפינס

  • 1 כוס קמח מלא
  • 1 כוס קמח לבן
  • 2 כפיות אבקת אפייה
  • 1.5 כוסות חלב סויה
  • 1/2 כוס מים
  • 1/2 כוס ממתיק טבעי מייפל או אגבה (אפשרי גם סוכר חום כ 6-7 כפות)
  • 1 כף טחינה
  • 1 כפית קינמון
  • 2 כפות שמן
  • 1/4-1/2 תפוח מגורד (אופציונאלי)

לזיגוג

  • 1/2 כוס חלב קוקוס
  • 2 כפות סיידר תפוחים
  • 1-1.5 כפיות קינמון (בהתאם לאהבתכם קינמון)
  • 1/2 כפית תמצית וניל
  • 1/4 כוס ממתיק טבעי (מייפל או אגבה)
  • קורט מלח
  • 1.5 כפיות קונפלור מעורבבים עם 2 כפות מים

קדימה, בואו נעשה בלאגן במטבח…

  1. נכניס לקערה את המרכיבים היבשים (קמחים, אבקת אפייה,קינמון) ונערבב קלות. נוסיף את שאר המרכיבים הרטובים ונערבב עד לקבלת עיסה סמיכה.
  2. למי שיש את מכשיר הפופקייקס זה הזמן לחבר אותו לחשמל ולשמן את התבניות עם מעט שמן ולמי שאין אפשר לעשות שימוש בתבנית מאפינס. רק לא לשכוח לחמם את התנור ל 180
  3. ניצוק את העיסה לתבנית ונמתין בסבלנות עד להולדת המאפינס הטעימים… בתנור זה לוקח כ 15-20 דקות במכשיר החשמלי זה משהו כמו 10 דקות.
  4. בזמן שהמאפינס נאפים נתחיל בהכנת הזיגוג… נמזוג לתוך קלחת את כל הרכיבים ונביא לרתיחה תוך כדי בחישה עם מטרפה. יש להסיר מהאש ברע שמתחילים להרגיש כי הנוזל מתחיל להיות סמיך.
  5. נוציא את המאפינס ונטבול בזיגוג פעם ראשונה וניתן לו להתייבש מעט (כ 5 דקות) ואז נטבול בשנית בכדי להעשיר טעמים. ניתן לפזר מעל תפוחים קצוצים ו… להביא ביס, יאמי!

בתאבון!

 

3 תגובות

  1. אפשר את כל הקמחים להחליף בקמח כוסיות מלא ?

  2. תודה, יצא מעולה! עשיתי רק מקמח מלא ויצא רך.

השאר תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

*