שעועית צרובה עם פטריות ועגבניות שרי


שעועית צרובה עם פטריות ועגבניות

אני מודה, בזמן האחרון ירקות צרובים עושים לי את זה. אני שם על מחבת פסים הכל ומהכל… מתנסה וטועם פעם אפילו האפלתי את המטבח עם עשן שגרם לרחלי כמעט לבעוט בי 😉

הנה מנה פשוטה להכנה יחסית והיופי שאין בה יותר מידי מרכיבים אבל מתפקדת נהדר כסלט חם או כתוספת, בואו נתחיל…

מצרכים

  • חצי חבילה שעועית ירוקה (קפואה)
  • 4-5 פטריות פרוטובלו / שמפיניון בינוניות חתוכות לרצועות
  • 12-15 עגבניות שרי חצויות
  • 1 כפית ג'ינג'ר טרי כתוש
  • 2 כפיות שום טרי כתוש
  • מלח ע"פ טעם
  • 1-2 כפות שמן זית
  • שומשום (אופציונאלי)
  • שברי בוטנים (אופציונאלי)

אופן ההכנה

  1. ראשית נפשיר את השעועית.
  2. נחמם מחבת פסים על ונוסיף את השעועית. נערבב את השעועית מידי פעם בכדי לתת לנוזלים להתאדות מהשעועית.
    שעועית ירוקה
  3. לאחר שאנו רואים צריבות על השעועית זה הזמן להוציא אותה לצלחת זמנית ולהוסיף למחבת את הפטריות
    פטריות במחבת
  4. גם כאן, כאשר הפטריות יתחילו להגיר נוזלים החוצה  זה הזמן להוסיף את עגבניות השרי
    עגבניות שרי ופטריות
  5. כשהעגבניות מתחילות להיות רכות נעביר אותן, את הפטריות ואת השעועית למחבת רגילה עם שמן זית ונמשיך להקפיץ עם השום והג'ינג'ר (זה גם הזמן להוסיף את שברי הבוטנים והשומשום למי שמעוניין) למשך כ 5- 10 דקות.
    נמליח מעט נערבב ונוריד מהאש.

בתאבון!

 

2 תגובות

  1. לאה נוימן says:

    בינתיים רק לקחתי את המתכונים , עדיין לא הכנתי אותם

השאר תגובה

האימייל לא יוצג באתר. (*) שדות חובה מסומנים

*

תגי HTML מותרים: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>