סטייק כרובית


05

השבוע מצאתי כרובית במקרר וחשבתי לעצמי… מה אני יכול לעשות איתה? עוד פעם כרובית אפויה בטחינה… או אולי קוסקוס כרובית? בא לי משהו מהיר להכנה וקצת שונה…  עברה לי מחשבה על סלט כרובית, ירקות ואיזה רוטב מעניין שישתלב שם או אולי פסטה עם כרובית ואז נדלקה הנורה :)

כשאני בונה מנה אני תמיד "רואה" איך היא תראה ואז ניגש בעצם להכנה מבלי לדעת מה היא תכיל ומה יהיה טעמה… כל מה שראיתי זה כרובית כפרוסות וצרובה בפסים עם שמן זית מעל ותוספת ליד. במקור חשבתי להציג אותה עם צ'יפס. וככה, בלי מחשבה נוספת הוצאתי את הכרובית, ניקיתי את העלים והגבעולים, פרסתי  והשרתי במים מלוחים והתחלתי בבחירת התבלינים שיעטפו את פרוסות הכרובית. רוצים להכין? קדימה, הצטרפו אליי…

 

מצרכים

  • 2 כרוביות קטנות עד בינוניות
  • 1 כפית גרגירי חרדל
  • 1 כפית פרוסות שום יבש (אפשר במקום חצי כפית אבקת שום)
  • 1 כפית בצל יבש
  • 1/2 כפית פלפל שחור גרוס / אדום (לא הטחון)
  • 1/4 כפית אגוז מוסקט
  • 1/4 כפית טימין יבש
  • 1/4 כפית בזיליקום יבש
  • 1/2 כפית זרעי כמון
  • 1/2 כפית אורגנו יבש
  • 1/2 כפית פפריקה
  • 1/2 כפית שומשום (אופציונאלי)
  • 1/2 כפית מיורן יבש (אופציונאלי)
  • 1/4 כפית בהרט (אופציונאלי)

אופן ההכנה

  1.  ראשית נחתוך את הכרובית לרצועות של כ 1.5 ס"מ לרוחב כאשר אנו מקבלים פרוסות בצורה של עץ כאשר הגבעול מחזיק את פרחי הכרובית. נשרה את הפרוסות במים ומלח למשך כ 15 דקות כדי שיספגו מליחות וגם בכדי לגרש דיירים בכרובית.
  2. עכשיו ניגש להכין את התבלין שיעטוף את הכרובית. ניקח את כל המרכיבים ופשוט נטחן עד לקבל אבקה גרגירית. אני עשיתי שימוש במכתש ועלי אבל למי שרוצה יכול לעשות שימוש גם במטחנת קפה.
    מכתש ועלי
  3. קיבלתי חיזוק מהסו שף הצמוד שלי
    הסו שף בעבודה
  4. אחרי שסיימנו את כתישת התבלינים נוציא את רצועות הכרובית ונייבש מנוזלים על מגבת מטבח. נחמם מחבת פסים מרוחה עם מעט שמן זית
  5. כאשר המחבת חמה נניח את רצועות הכרובית, נמרח במעט שמן ונפזר מעל את ההתבלין
    סטייק כרובית צרוב
  6. אחרי כ 10 דקות נהפוך את הכרובית נמרח במעט שמן ונפזר תבלין. אפשר להפוך בשנית בהתאם לרמת הפריכות הרצויה. ניתן להגיש עם פירה, סלט, צ'יפס וכד'…
  7. אפשר לעשות מהחתיכות הקטנות שנשארו נישנושי סטייק כרובית…
    נישנושי סטייק

בתאבון!

 

2 תגובות

  1. נהדר!
    מושלם לשבת בראנץ',
    יש כרובית שמחכה לי,
    מיד נגשת להכין, תודה רבה ושבת רגועה

השאר תגובה

האימייל לא יוצג באתר. (*) שדות חובה מסומנים

*

תגי HTML מותרים: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>