קלצונה במילוי חצילים ופטריות

 

קלצונה טבעוני

קלצונה הוא מן מאפה פריך שניתן למלא בו כל מיני והוא מאוד וטעים ובגדול, עשוי מאותו בצק איתו מכינים פיצה כך שאם בא לכם פיצה, אפשר להשתמש במתכון לבצק 🙂

מצרכים

בצק

  • 4 כוסות קמח לבן (כן אני יודע פחות בריא אבל… טעים :))
  • 3/4 כף שמרים יבשים
  • 1/8 כוס שמן זית
  • 1 כף מלח
  • 1 כפית מייפל / סוכר חום
  • 2 כוסות מים

מילוי

  • 1 בצל בינוני קצוץ
  • 3 פטריות שמפיניון חתוכות לרצועות
  • 1/2 חציל קטן חתוך לקוביות
  • חופן זיתי קלמטה מגולענים וחתוכים לחצאים
  • 2 כוסות מיץ עגבניות טרי (אפשרי גם מבקבוק)
  • 1/2 כוס מים
  • 2 כפיות אורגנו טרי / יבש
  • 1 כפית בזיליקום יבש
  • מלח פלפל ע"פ טעם
  • 1 כפית שום כתוש
  • 1 כפית שמן זית
  • חופן בזיליקום טרי קצוץ

אופן ההכנה

  1. נתחיל בהכנת הבצק – נשים בבלנדר את הקמח, השמרים, המלח, הסוכר והשמן ונערבל על מהירות נמוכה ותוך כדי נוסיף בהדרגה את המים עד לקבלת בצק אחיד ולא דביק.
  2. לאחר שיש לנו בצק נתפיח אותו למשך כ-35 דקות

בזמן שמתפיחים את הבצק נכין את המילוי

  • נחמם שמן במחבת לא דביקה ונטגן עד להזהבה את הבצל
  • נוסיף את קוביות החצילים ונמשיך בישול תוך כדי ערבוב (שהחצילים לא ידבקו) למשך כ 10 דקות
    חצילים ובצל
  • נוסיף את הפטריות ונערבב מעט. נמשיך בישול עד להוצאת הנוזלים מהפטריות
    חצילים ופטריות
  • אחרי שהפטריות הוציאו נוזלים נוסיף את מיץ העגבניות, מים, אורגנו, בזיליקום יבש, מלח פלפל ונערבב ונמשיך בישול עם לעוד כ 10 דקות.
    תבלינים ומיץ עגבניות
  • נוסיף את הזיתים ונמשיך בישול עד להצטמצמות הנוזלים. נוסיף את הבזיליקום הטרי ונכבה את האש וניתן למילוי להתקרר לפני שנמשיך
    מוסיפים זיתים
  1. לאחר שהמילוי התקרר ניקח את הבצק ונקרוץ כדורים בגודל כדור פינג פונג (בערך) ונשטח על משטח מקומח את הכדורים לגודל של כצלחת מנה ראשונה
    נרדד את הבצק
  2. נשים את המלית על חצי משטח העיגול ונכסה עם החצי הנותר. נהדק ונצבוט את הקצוות
    נניח את המלית על הבצק
    03
  3. נניח את המאפים על תבנית עם נייר אפייה. נשפריץ עליהם מעט מים ונזרה מעט קמח ונכניס לתנור שחומם מראש ל 220 למשך כ 15 דקות או עד שישחימו
    05

מומלץ להגיש עם עגבניות מגורדות, בתאבון! ועוד משהו…
אם נשאר לכם בצק כמו שקרה לי אפשר להכין על אותו קונספט קלצונה תפוחים מהמם. מתכון בקרוב 🙂
קלצונה תפוחים

 

השאר תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

*