לחמניות ממולאות


לחמניות ממולאות

נכון, אני מודה זאת לא מנת גורמה ואלו סך הכל לחמניות ממולאות אבל אלו לחמניות שכיף לנשנש לפני שמגישים את מנת הגורמה :). אני אישית אוהב לנשנש אותן יחד עם סלטים ומעט טחינה והן הכי טעימות כשהן יוצאות חמות מהתנור… אחחח, הריח של מאפה שרק יצא מהתנור.

מה אנחנו צריכים?

חומרים ללחמניות

  • 1.5 כוסות קמח כוסמין (כ- 200 גר')
  • 1/2 כוס קמח לבן (כ- 67 גר')
  • 1 כף שמרים יבשים
  • 2 כפות שמן זית
  • 1/2 כפית מלח
  • 1/2 כפית מייפל
  • כ- 1 כוס מים (תלוי באיכות הקמח ו/או הקמחים, יש קמחים ששותים יותר נוזלים)

חומרים למילוי

  • 1 בצל קצוץ
  • 1/2 חבילה טחון מהצומח
  • 1 עגבנייה בינונית מגורדת
  • 1/4 כוס סלרי קצוץ
  • מלח, פלפל ע"פ טעם
  • קורט קינמון
  • 1 כפית שום כתוש
  • 1 כפית חוויאג' (למרק)
  • 1/2 כוס מים
  • פלפל חריף (אופציונאלי למי שאוהב ובהתאם לחריפות הרצויה)

 אופן ההכנה

לחמניות

  1. נתחיל עם הכנת הבצק ללחמניות להכניס את כל החומרים למעט המים למיקסר.
  2. נוסיף כרבע כוס מים ונפעיל את המיקסר במהירות איטית ובהדרגה נוסיף את שאר הנוזלים עד לקבלת בצק יציב שלא נדבק.
  3. נעביר לקערית משומנת קלות ונתפיח למשך כשעה וחצי או עד להכפלת הנפח.
  4. בזמן שהבצק תופח נתחיל בהכנת המילוי…
  5. נטגן את הבצל עד להזהבה ונוסיף את העגבנייה ונמשיך לטגן תוך כדי ערבוב על אש נמוכה עד להצטמצמות חלקית של הנוזלים.
  6. נוסיף את הטחון מהצומח, נערבב ונמשיך בישול לעוד כ 3 דקות.
  7. נוסיף את התבלינים, הסלרי, השום והמים ונביא לרתיחה (מי שאוהב חריף, זה הזמן להכניס)
  8. ננמיך את האש ונמשיך לבשל לעוד כ 10 דקות
  9. נקרר את המילוי כ 10 דקות נוספות ואז ניגש לחלק המעניין

 

ועכשיו לעבודה הרצינית – מילוי הבצק

  1. נקרוץ עיגולים מהבצק בגודל כדוק מטקות / פינג פונג :)(לא לשכוח לקמח את הידיים)
  2. לשטח את העיגול בעזרת הידיים ולמלא בעזרת כף במרכז
  3. נסגור את הבצק מהקצוות ולצבוט את הקצוות (כמו שעושים לסוכרייה)
  4. בתבנית עם נייר אפייה נניח את הלחמניות הפוך כאשר הקצוות כלפי מטה
  5. ניתן התפחה נוספת של כ 15 דקות
  6. נמרח את הלחמניות במעט מעט מייפל מהול במים ונפזר מעל שומשום (למי שרוצה)
  7. נכניס לתנור שחומם מראש ל 180-200 מעלות למשך 15-20 דקות או להזהבה של הלחמניות

 

בתאבון!

 

13 תגובות

  1. הי רציתי לדעת אם אפשר להשתמש בשבבי סויה יבשים במקום ה"טחון מן הצומח". אם כן איך לעבוד אתו?

    • אבי ז'אן לוי says:

      עומר היי,
      אפשרי להשתמש בשבבי סויה אך יהיה צורך לטחון אותם קודם ואז להשרות אותם במרינדה חמה (עם טעמים כמובן)
      לאחר מכן לבשל אותם ואז לעשות בהם שימוש… תהליך שיאריך משמעותית את זמן ההכנה, לשיקולך.
      בהצלחה

  2. היי :)
    קודם כל חייבת לומר שהבלוג מאוד מרשים ומעורר תיאבון..
    לגבי המתכון – האם ניתן להחליף את קמח הכוסמין בקמח אחר?
    תודה!

    • אבי ז'אן לוי says:

      מעיין, תודה :)
      כן, אפשר להחליף לקמח רגיל, מלא, שיפון לערבב עם עוד סוגי קמחים. רק לזכור שיש קמחים המצריכים יותר נוזלים וצורת עבודה / התפחה שונים.
      בהצלחה!

  3. הי אבי,
    אני מחפשת מתכוני טבעונות איכותיים ומאד נהנית מהאתר שלך. הלחמנויות פצצה, חוסלו רבע שעה אחרי שיצאו מהתנור.
    תודה!

  4. כמה לחמניות בערך יוצאות לך במנה הזאת?

  5. האינגלה שלי הכין (עם קמח רגיל) ויצא מאוד טעים. אני לא אוהבת טחון מהצומח אז בפעם השנייה שהכנו, הכנו חצי מהלחמניות במילוי פטריות פורטבלו (שהוכנו באותה דרך שבה הצעת להכין את הטחון).
    אגב, מומלץ לציין לאיזו כמות מתייחסת "חצי חבילת טחון מהצומח" כי גודל החבילות משתנה עם השנים.

  6. מה זה טחון מהצומח..? האם יש תחליפים מומלצים נוספים למילוי? נראה מדהים….. בכלל האתר הזה מהטובים והיפים שראיתי!

    • תמר, תודה על המילים הנעימות :) ומצטער על התגובה המאוחרת.
      טחון מהצומח הוא מוצר המבוסס על פתיתי סויה בטעם בשרי ואפשר למצוא אותו בכל סופר תחת המותג של טבעול (בישראל)
      ניתן למלא אותן גם בפטריות, תרד, פרוסות עגבניה בזיליקום וגבינה טבעונית ועוד כיד הדימיון ואם רוצים גרסה מתקתקה… אפשר, תפוחים וקינמון, שוקולד, חלווה וכד'

      שנה טובה ומוצלחת

  7. הי אין לי מיקסר,אם אכין עם הידיים את הבצק זה יצא טוב?

    • היי רבקה,
      כשעובדים בבצק עם הידיים נכנס לתוכו יותר אהבה מה שעושה אותו תמיד טעים יותר אז אני מאמין שהוא יהיה טעים וטוב יותר.
      בהצלחה ושנה טובה.

השאר תגובה

האימייל לא יוצג באתר. (*) שדות חובה מסומנים

*

תגי HTML מותרים: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>