קעריות קדאיף בקצפת

קדאיף

אני מודה שלאחרונה אין לי הרבה זמן לבלות במטבח וכל מפגש שלי עם המטבח מאלץ אותי להוציא מנות מהירות להכנה אבל עם דגש גדול על הויזואליות. גם כאן… מדובר בקינוח פשוט ומהיר להכנה ועם זאת מהנה ומענג לא פחות מכל קינוח אחר שדורש שעות של הכנה. מתאים לאלו מכם שצריכים להכין קינוח מרשים ומהיר הכנה.

מצרכים

  • 250-300 גרם שערות קדאיף
  • 1/3 כוס שמן קוקוס נוזלי
  • 6 כפות מייפל
  • 2 כפות מיץ לימון
  • 1 כפית תמצית וניל
  • 1 קצפת צמחית
  • קורט מלח
  • ריבת אוכמניות וחמוציות / ממרח אוכמניות / חמוציות (לקישוט)
  • שוקולד מומס לקישוט (אופציונאלי)
  • פיסטוק קצוץ / טחון (לקישוט)

אופן ההכנה

  1. מניחים את שערות הקדאיף בקערה ומזליפים מעט שמן קוקוס ומערבבים עם הידיים, חוזרים על הפעולה עד לסיום כמות השמן
  2. בתבנית מאפינס יוצרים קעריות ומכניסים לתנור שחומם על 160-170 מעלות עד להשחמה חלקית (כ 15 דקות תלוי בתנור)
    קעריות קדאיף
  3. בזמן שהקעריות נאפות נכין את הקצפת – נקציף את הקצפת הצמחית יחד עם תמצית וניל, 4 כפות מייפל, קורט מלח וכפית לימון
  4. כשהקעריות מוכנות אפשר לטבול אותן בשוקולד (אופציונאלי) ובזמן שהשוקולד מתקשה נכין רוטב מ 2 כפות המייפל הנותרים וכף מיץ לימון ונזליף מעט על הקעריות
  5. נמלא את הקעריות בקצפת
    קדאיף וקצפת
  6. ונקשט עם פיסטוקים
    קדאיף קצפת ופיסטוק
  7. אפשר להוסיף ולקשט עם ריבת אוכמניות חמצמצה / חמוציות / שוקולד וכד’

בתאבון!

 

 

4 תגובות

  1. היי,
    נראה מדהים !!!!כמה מנות יש במתכון זה?
    תודה

    • אבי ז'אן לוי says:

      עדי, תודה 🙂
      מספיק ל6 מנות. אגב, זה מצוין בצד ימין של המתכון (במסך רגיל) או בתחתית המתכון בצפייה בסלולר

  2. תודה רבה !!
    שאלה אחרונה מבטיחה 🙂
    האם ניתן להמיר את שמן הקוקוס בשמן אחר ?

  3. באיזה שמנת מתוקה צמחית אתה משתמש? מנסיון העבר הרחוק מאוד, צירוף המילים הזה מעלה בי טעם של פלסטיק אבל כנראה שזה השתנה אם אתה משתמש בזה…

השאר תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

*

 
 
 
 
שינוי גודל גופנים
ניגודיות