סושי טופו ירקות


סושי 2

הילדים שלי מאוד אוהבים סושי ואתמול הם ביקשו שאכין להם. אני משתדל כל פעם לגוון ולהכין להם אותו קצת שונה… לפעמים סושי רו, סושי מתקתק, סושי מבוסס על עלה/דף אורז וכד' והפעם, הכנתי אותו עם טופו צרוב.
הילדים מאוד אהבו והחלטתי לשתף אתכם בתקווה שגם אתם תאהבו :) אז בואו נתחיל…

מצרכים

  • אורז עגול / אורז לסושי
  • אצות לסושי
  • גזר, פלפל אדום/כתום, מלפפון חתוך לרצועות דקות (אתם יכולים להוסיף עוד ירקות ע"פ טעמכם)
  • 1 אבוקדו חתוך לרצועות
  • רוטב אלף האיים (טבעוני)
  • 200 גר' טופו חתוך לרצועות דקות (1X1 ס"מ בערך)
  • 1 כף מירין (חומץ אורז)
  • 4 כפות סויה
  • 3 כפות מים
  • 1/2 כפית שמן שומשום
  • 1 כפית סילאן

אופן ההכנה

  1. קודם כל נכין את הטופו כי הוא צריך להיות מושרה למספר שעות… בקערה נערבב את המירין, סויה, מים, שמן שומשום וסילאן ונוסיף את רצועות הטופו ונשרה למשך שעתיים לפחות
    טופו מושרה
  2. בינתיים שהטופו רוחץ במשרה נכין את האורז, אני יוצא מנקודת הנחה שאורז אתם יודעים להכין אז לא אסביר איך להכין. אחרי שהוא מוכן נוסיף לו מירין (על כוס וחצי אורז כ 1/4 כוס מירין) ונערבב.
  3. אחרי שהטופו הושרה במשרה נצרוב אותו במחבת עד שנקבל רצועות טופו שחומות (זהירות לא לחרוך אותם)
    צורבים טופו
  4. עכשיו הגיע הזמן ללכלך את הידיים :) ניקח אצה, נרטיב את הידיים ונשטח אורד על האצה (כן אני יודע… אני שם יותר מידי אורז אבל זה טעים)
    משטחים את האורז על האצה
  5. נוסיף את רצועות הירקות
    מוסיפים את הירקות
  6. נוסיף את רצועות הטופו ונזליף מעל רוטב אלף האיים
    טופו וירקות על האצה
  7. נתחיל לגלגל את האצה והנה לנו רול סושי לתפארת. כל מה שנותר הוא לחתוך ולהגיש. לא לשכוח לחתוך את הקצוות לפני ההגשה :)
    רול סושי

בתאבון!

 

3 תגובות

  1. ניסיתי וזה טעים. תודה

  2. יעל דריה ציפרסקי says:

    יימ יימ איזה טעים

השאר תגובה

האימייל לא יוצג באתר. (*) שדות חובה מסומנים

*

תגי HTML מותרים: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>