לחמה בעג’ין ללא גלוטן

finalP

אז הגענו להכין את זה? מישהי ביקשה מאיתנו להכין לחמה בעג’ין ללא גלוטן, מה זה שאלתי? אחרי שהיא שלחה כמה תמונות הבנתי שזה סוג של פוקצ’ה אבל בסגנון מזרחי (סורי/לבנוני).
רחלי ישר התגייסה למשימה והנה התוצאה והמתכון 😉

החומרים

בצק

  • 1/2 כוס קמח סויה
  • 1/2 כוס קמח טפיוקה
  • 1/4 כוס מים
  • 1 כף שמרים יבשים
  • 2 כפות שמן זית
  • 1 כף חומץ
  • מלח ע”פ טעם

למלית, אנחנו בחרנו בעדשים אבל אפשר בעצם למלא בכל מה שתרצו כגון פטריות, עלים ירוקים, טחון מהצומח ועוד…

  • 1 בצל קצוץ
  • 1 כוס עדשים מושרות ל 1/2 שעה (איזה סוג שרוצים : שחורות, חומות, ירוקות)
  • 1כפית חוואג’ למרק
  • 1שן שום כתושה
  • 1כפית קארי
  • 1/4 כפית הל
  • 1/4 כפית בהרט
  • 1-2 כוסות מים
  • 2 כפות שמן זית (לטיגון הבצל)

אופן ההכנה

נתחיל בהכנת הבצק מאחר והוא דורש התפחה… נערבב את כל החומרים ביחד עד לקבלת בצק עיסתי, נכסה ונתפיח עד להכפלת הנפח.
בצק ללחמה בעג'ין ללא גלוטן

בזמן שבצק תופח נכין את המלית

נטגן בצל במעט שמן זית , עד הזהבה.

נוסיף את העדשים המושרות ונמשיך טיגון לעוד כ5 דקות תוך כדי ערבוב.

נוסיף את התבלינים והמים (בהדרגה) ונביא לרתיחה. לאחר הרתיחה ננמיך את האש ונמשיך לבשל עד לריכוך העדשים ולספיחת הנוזלים (כ- 20 דקות).

לאחר שהבצק תפח ניקח בכף רטובה מעט מן הבצק ונשטח בצורת עיגול פחוס על תבנית מרופדת בנייר אפייה .
נחזור על התהליך עד שכל הבצק חולק לעיגולים והונח בתבנית.
שיטוח לחמה בעג'ין ללא גלוטן

כעת מה שנשאר הוא למלא במלית שהכנו ולהכניס לתנור שחומם מראש ל180 מעלות עד שמשחים ומתייצב (כ 15 דקות)

בתאבון!

 

3 תגובות

  1. ליאור says:

    נראה נהדר. כמה זמן להתפיח בערך?

  2. יש לי רגישות לשמרים (יש לי חיידק בשם אליקובקטור) ואני תוהה האם אפשרי להחליף את השמרים בא.אפייה?

    • היי חן,
      אני מצטער על התשובה המאוחרת ואני מניח שכבר עבר לך האליקובקטור.
      לשאלתך בכל מקרה, זה ייתן מרקם ודחיסות אחרת יותר של עוגה ופחות של פוקצ’ה.

      בהצלחה!

השאר תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

*

 
 
 
 
שינוי גודל גופנים
ניגודיות