טירמיסו טבעוני

טירמיסו טבעוני

ראיתי שבוע שעבר באחד משלטי החוצות בת"א "טירמיסו עם גבינת מסקרפונה" אני מודה, הייתי רעב באותו הרגע ונורא התחשק לי להביא ביס 🙂 קבעתי עם עצמי שאני הולך להכין את הקינוח הזה לשבת, וזה בדיוק מה שעשיתי. לשמחתי האורחים שהגיעו מאוד אהבו (גם אני, אפילו נישנשתי 2 חתיכות).

אתם מוזמנים לנסות את הקינוח הזה…  טבעוני שנראה טוב וטעים לא פחות שיעלה חיוך עם כל ביס. מתחילים?

המצרכים

שכבה ראשונה + שלישית

  • חבילת פתי בר
  • 2 כפיות טסטר צ'ויס אפשרי גם לעשות שימוש באספרסו
  • 1 כוס מים

שכבה שנייה

  • 2 כוסות חלב קוקוס (עדיף מקרטון אבל אם אין אז מקופסאת שימורים)
  • 6-8 כפות סירופ מייפל (בהתאם למתיקות הרצויה)
  • 2-3 כפיות טסטר צ'ויס או 1 אספרסו קצר
  • 4 כפות שטוחות של קורנפלור
  • 1 כף ליקר קפה (אופציונאלי)

שכבה עליונה

  • 1 כוס שמנת צמחית להקצפה / קרם קוקוס
  • 1.5 כפיות תמצית וניל
  • 2-3 כפות סירופ מייפל (בהתאם למתיקות הרצויה)
  • קקאו לכיסוי

אופן ההכנה

  1. נערבב 2 כפיות קפה בכוס מים ונטבול בהם את עוגיות הפתי בר (כל פעם עוגייה אחת) ונסדר בשכבה אחת בתבנית מלבנית (20*30)
    פתי בר שכבה ראשונה
  2. נמזוג לקלחת 2 כוסות חלב קוקוס, נוסיף את סירופ המייפל, קפה, וקונפלור ונערבב.
    חומרים לשכבה שנייה
  3. נניח את הקלחת על הכיריים ונחמם תוך כדי בחישה מתמדת עד לקבלת קרם (תערובת צמיגית מעט), זה הזמן להוריד מהאש (כ 5-10 דקות)
    התערובת מוכנה
  4. נעביר את הקרם לתבנית וניצוק מעל לשכבת הפתי בר
    קרם הטירמיסו מוכן
  5. נכסה בשכבה נוספת של עוגיות פתי בר טבולות בקפה וניתן לעוגה לנוח בזמן שנכין את השכבה העליונה
    שכבה שלישית
  6. במיקסר / מעבד מזון נקציף את השמנת הצמחית / קרם הקוקוס יחד עם תמצית וניל ומייפל עד לקבלת קצפת אחידה ויציבה ונמרח את הקצפת מעל כשכבה עליונה
    קצפת וניל כשכבה עליונה
  7. נכניס למקרר להתייצבות החומרים כשעה ולפני ההגשה נוציא ונפזר מעל קקאו – מי שרוצה להדגיש יותר את טעם הקפה יכול לפזר תערובת מוקה / או קפה קקאו
    קקאו מעל הטירמיסו

בתאבון!

 

68 תגובות

  1. חלב קוקוס זה מי קוקוס?

  2. נראה טוב:-)
    שאלה: קרם הקוקוס מתייצב ונהיה כמו ג'לי? או שהמרקם בכל זאת מזכיר טירמיסו נימוח?..

    • אבי ז'אן לוי says:

      זוהר, תודה!
      קרם קוקוס מוקצף מזכיר קצפת סמיכה ויציבה.
      חלב קוקוס עם קונפלור, מתייצב כמו פודינג מוקשה מעט.

  3. אלכסנדרה says:

    היי,
    אני קצת מבולבלת מוכרים בסופר גם חלב קוקוס ממש כמו חלב סויה, הכוונה לזה? כי זה מרקם ממש נוזלי לעומת מה שיש בפחיות…
    או שיש גם בפחיות משהו נוזלי?

    • אבי ז'אן לוי says:

      את חלב הקוקוס יש להשאיר במקרר (במקום הכי קר) למשך 24-48 שעות ואז הקרם שבו מתקשה וניתן להגיר את המים (פותחים את הקרטון מהצד השני) ואת הקרם הזה מקציפים. נתתי הסבר לגבי זה במתכונים קודמים.
      זה חלב הקוקוס איתו אני עובד חלב קוקוס

  4. היי אבי
    זה נראה מעולה! 🙂
    אפשר להחליף את החלב קוקוס בחלב שקדים או סויה?

    • אבי ז'אן לוי says:

      ליטל, לא ניסיתי אבל חלב סויה לדעתי לא מתאים. חלב שקדים יכול להיות. את מוזמנת לנסות ולעדכן

  5. היי אבי,

    האם את חלב הקוקוס בשכבה הראשונה של הטרמיסו צריך להפריד (נוזלים ומוצקים לאחר שיושב במקרר)?
    מאחר ולא מצאתי חלב קוקוס כמו שלך, אשמח לדעת כמה אחוזי שומן לחפש בקרם קוקס שאני אקנה.
    תודה.

  6. אבי שלום
    הכנתי לחג את המתכון ויצא חלומי
    אתה אומן
    בנוסף שאלה
    את השכבה השניה עשיתי עם קמח טפיודה כי לא היה לי קורנפלור
    השכה יצאה סמיכה כמו שלך עם זאת יצאה נמוכה וצמיגית ולא יציבה כמו התמונה שלך
    יכול להיות שהטפיוקה לא מתאימה
    תודה
    נועם

  7. היי אבי,

    הכנתי לפי ההוראות,
    אבל כאשר ערבבתי את הקורנפלור עם נוזל הקוקוס נוצרו גושים שנותרו לאחר מכן גם בעוגה (למרות שניפיתי את הקורנפלור לסיר).
    כיצד אפשר להמנע מהתופעה?

    תודה

    • אבי ז'אן לוי says:

      ענבר, לא הלכת בדיוק על פי ההוראות… אני מניח שהוספת את הקונפלור לחלב הקוקוס כשהוא היה חם. כשמוסיפים קונפלור למקור חם הוא הופך להיות גושי. יש להוסיף את הקונפלור יחד עם שאר המרכיבים לפני שמחממים את חלב הקוקוס.

  8. צודק, מיהרתי ולא קראתי נכון.
    פעם הבאה, תודה!

  9. איך חותכים את זה יפה כל כך?

  10. הי, עכבתי אחרי ההוראות של סעיף 2 אבל הקרם לא מסמיך לי!!! עיצה?

    • אבי ז'אן לוי says:

      יעל, מה בדיוק עשית? האם השתמשת בקונפלור ובחשת תוך כדי חימום על אש נמוכה? לוקח לזה קצת זמן עד שזה מסמיך… אם עקבת אחרי ההוראות במדויק, איך סיבה שלא יסמיך.

  11. האם יש קרם קוקוס גם בקרטון (ולא בשימורים)? אני רוצה להכין הפתעה לאינגלה, אבל נמנעת משימורים.

    • אבי ז'אן לוי says:

      נועה, יש ובו אני משתמש… תגללי מעלה בתגובות, יש אפילו תמונה.

      • תודה, ראיתי את התמונה וחשבתי שזה רק החלב והקרם זה מוצר נפרד. אז בעצם משתמשים באותו מוצר בשני מקומות במתכון, גם לקרם וגם לחלב (=הנוזלים שנשארים) אחרי שהקרם מתמצק?

        • והאם מספיקה למתכון חבילה אחת של 250ml?

        • אבי ז'אן לוי says:

          הקרם בשכבה הראשונה נוצר מבישול החלב, שאר המרכיבים וקונפלור.
          הקרם לשכבה העליונה הוא קרם מחלב שהתמצק במקרר ל 24-28 שעות או מקצפת צמחית

          • תודה רבה!
            האם לדעתך אצליח להפוך את זה לקצפת בעזרת בלנדר? (בהעדר מעבד מזון/מיקסר) יש לי בלנדר של מרפי ריצ'רדס, הוא עובד טוב כשצריך לטחון משהו נוזלי אבל אני לא יודעת אם זה מתאים להכנת קצפת עבור השכבה העליונה.
            תודה!

          • נועה, לא נראה לי. מה שאת יכולה לעשות במקרה הזה (וזאת קצת עבודה) היא להקציף את זה ידני עם מקצפה ידנית או להקציף אצל השכנה 😉

            בהצלחה!

  12. אבי שלום,
    אני מכינה את הקינוח למשפחה עם ילדים קטנים, מה ניתן לשים במקם קקאו?
    או שזה יהרוס?
    תודה

    • אבי ז'אן לוי says:

      גפן, לא הבנתי מה הבעיה עם קקאו לילדים קטנים? אני מניח שהתכוונת לאספרסו. קפה/ אספרסו הוא הבסיס של הטירמיסו ובלעדיו הוא לא יהיה טירמיסו.
      אבל אם זה ממש אקוטי גם לעשות בלי, זה לא יהיה אותו הדבר אבל עדיין טעים 🙂

  13. גלית בארי says:

    היי, עשיתי עם חלב שקדים במקום חלב קוקוס והקרם לא הסמיך לי בכלל.. האם זה בגלל החלב?

    • אבי ז'אן לוי says:

      לא נראה לי, אני מניח שזה יכול היה לקרות בגלל שתי סיבות
      1. לא שמת מספיק קונפלור – לא ניסיתי לעשות את זה עם חלב שקדים וייתכן ויש צורך להוסיף יותר קונפלור בכדי להסמיכו.
      2. לא בישלת את זה מספיק זמן בכדי שיתמצק

  14. אם אשתמש בקרם קוקוס לשכבה השניה הוא יהיה יציב יותר ? האם הדבר ישפיע על הטעם ?

    • אבי ז'אן לוי says:

      גיל, קרם קוקוס לא יהיה יציב באותה המידה מאחר וקרם קוקוס דורש הקפאה בכדי להשאר יציב.
      לגבי הטעם, מאחר ומדובר באותו חומר גלם, אני מאמין שהשוני יהיה מינורי אם כי לא ניסיתי. אתה מוזמן להכין ולעדכן 🙂

  15. הי אבי , יש לי כמה שאלות מאוד פרטניות.. כי אני לא רוצה לפקשש בשום אופן עם המתכון שנראה סוף הדרך.
    האם אפשר להחליף את המייפל בסירופ אגבה?
    האם אפשר להשתמש בחלב קוקוס של אלפרו?
    ושאלה אחרונה, מה גודל התבנית? בתודה מראש.

    • אבי ז'אן לוי says:

      נילי היי,
      1. אפשר אבל הטעם יהיה קצת שונה כי מייפל (לדעתי) הרבה יותר עשיר וטעים
      2. לא התנסתי בטעמו של משקה הקוקוס של אלפרו כך שלא אוכל לומר לך (שימי לב שהוא לא חלב אלא משקה קוקוס)
      3. גודל 30X20

      בהצלחה 🙂

  16. שלום אבי,
    1) אפשר נס קפה במקום טסטר צ'ויס ?

  17. לנמנעים מגלוטן, במה אפשר להשתמש במקום הביסקוויטים?

  18. מה עומק התבנית שהשתמשת?

  19. אוף .. מה לא עשיתי טוב .. שלא יצא לי קרם ששמתי על הגז..?זה רק התחמם וניהיה נוזלי. 🙁

    • אבי ז'אן לוי says:

      מאור, אשמח אם תפרט מה עשית בכדי שאוכל להבין מה עשית לא טוב. אתה יכול לשלוח אפילו במייל אם זה ארוך.

  20. אפשר להשתמש בשכבה הראשונה בחלב קוקוס שלא היה במקרר ?

    ובשכבה העליונה אפשר להשתמש בקרם קוקוס? (פחית נפרדת, בלי קשר לחלב). ואם לא, בשמנת צמחית?

    תודה ושנה טובה 🙂

    • אבי ז'אן לוי says:

      לארה, שנה טובה 🙂
      1. רצוי להשתמש בחלב קוקוס שלא היה במקרר כי הוא צריך לעבור חימום.
      2. כן, אפשר

  21. שלום אבי,
    מנסה להקציף ארוכות את קרם הקוקוס ללא הצלחה (השתמשתי בקרם קוקוס מפחית שימורים, השתמשתי בקרם קוקוס, לא נוזל או מי קוקוס) מה יכולה להיות הבעיה? אגב לא רואים את התמונה של הקרם קוקוס בו אתה משתמש..
    באסה.. אני תקוע עם חצי עוגה..:)

    • אבי ז'אן לוי says:

      אוהד הי,
      כמה אחוזי שומן יש בקרם הקוקוס בו עשית שימוש? יש לעשות שימוש בקרם/חלב קוקוס עם אחוזי שומן גבוהים. כמו כן, האם שמת את קרם הקוקוס במקרר ל 24 שעות בכדי להפריד בין הנוזלים לקרם עצמו?
      אני אישית עושה שימוש בחלב קוקוס של Aroy-d
      בכל מקרה, בכדי להציל את המצב אתה יכול להוסיף לו שמן קוקוס ולשפוך אותו ככה או להקציפו עם מעט שמנת מתוקה ולהכניס הכל למקפיא למשך מספר שעות להתייצבות.

  22. שלום רב
    אני הצטרפתי לטיבעונים לפני חודש בדקתי באתר שלך יש מתכונים מדהימים, אבל בראו פוד לא ראיתי אתה משתמש עם קוקוס צעיר, האם יש סיבה האם זה לא בריא להשתמש עם קוקוס צעיר ומה דעתך עליו התבשר קוקוס תעיר תודה רבקה

    • אבי ז'אן לוי says:

      רבקה הי,
      אני דווקא עושה שימוש רב בבשר קוקוס צעיר 🙂 אני מכין איתו לדוגמא יוגורט, מוס, קרם וכד'
      כמו כן מוסיף אותו לשייקים וגם לתבשילים (בד"כ הודי ותאילנדי). מאוד טעים ומזין מאוד (גם הנוזלים שבו)

  23. היי,
    ראשית ברכות לאתר המקסים, יופי של מתכונים.,יישר כוח.
    שאלה קטנה:
    מכיוון שביסקוויטים זה לא ממש מוצר בריאות ,( עמוסים בסוכרים ומיוצרים מקמח לבן.)
    אשמח לדעת , אם יש באמתחתך איזה מתכון לבצק חלופי ובריא, (מקמח מלא),
    שאפשר לאפות בבית בכדי להשתמש בו במקום הבסיקוויטים.

    תודה מראש ,
    רונה

    • שי רונה היי,
      תודה 🙂

      האמת שלא חשבתי לנסות משהו אחר וזאת מאחר ואנחנו לא אוכלים קינוחים שכאלו על בסיס יומיומי. אני גם חושב שזה בסדר ואף רצוי לעיתים "להרעיל" את הגוף ולתת לו גם משהו שהוא לא שיא הבריאות.
      לדעתי, חשוב לספק לגוף מידי פעם גם מוצרים שכאלו על מנת לאפשר לו לזכור ולדעת כיצד להתמודד עם עודף סוכרים לדוגמא.
      ואם בכל זאת את רוצה לצרוך משהו בריא יותר הייתי ממליץ להכין קרקרים רו (על בסיס שקדים, זרעי חמניה, פולי קקאו וקפה, זרעי צ'יה וכד') ולייבשם ואז להכין איתם.

      בהצלחה!

  24. אהלן,
    ניסיתי את המתכון אך בשלב של שכבת הקצפת הראשונה הרכיבים אינם מתמצקים לי. השתמשתי בחלב קוקוס שלaroy d וב5 כפות קורנפלור אך התערובת לא התמצקה. האם הייתי אמור לשים את החלב במקרר לפני?

    ולגבי השכבה השנייה, משתמשים בשמנת או קצפת צמחית?

    תודה רבה!

    • דביר שלום,
      הוספת יותר מידי נוזלים! במקרה שכזה היית צריך לשים עוד קונפלור מהול במעט נוזלים (מים או חלב קוקוס) ולהוסיף תוך בחישה ועד רתיחה.
      אין צורך לשים את חלב הקוקוס במקרר לפני ורצוי לעבוד עם החומרים בטמפרטורת חדר.

      לעניין השכבה השנייה אפשר להתשמש בקרם קוקוס או שמנת צמחית.

  25. היי אבי :),

    אני מניחה שזה אמור להיות ברור, אך לצערי לא בטוחה, וגם לא הצלחתי להבין מהתגובות, ולכן אשאל:
    האם השמנת הצמחית הכוונה לשמנת המתוקה הצמחית או שמנת לבישול צמחית?

    תודה רבה מראש!

  26. היי אבי! מתכון נהדר.. ! אפשר בבקשה פירוט על ההקצפה של קרם הקוקוס? להקציף רק את החלק הלבן או גם את הנוזל? תודה וחג שמח! :]

    • טלי, תודה 🙂
      מכניסים את חלב הקוקוס למקרר למשך 24-48 שעות (לחלק הכי קר שבו)
      הופכים את האריזה ומוציאים רק את הקרם ואותו מקציפים

  27. היי אבי

    במקרה גיליתי את האתר שלך ואני מאושרת! טבעונית טריה וקונדיטורית, שוברת את הראש איך להתחיל לטבען מתכונים ושלא יפלו מהרגילים עם רכיבים מהחי.
    כ"כ הולכת להכין את זה לשבועות!!
    תודה 🙂 🙂

  28. דיווחים! הכנתי את העוגה לשבועות והיא יצאה מדהימה! בכלל לא ידעו שהיא טבעונית! תודה על המתכון 🙂 הליקר מאוד מוסיף

  29. אורטל says:

    היי אבי 🙂
    רוצה להכין את העוגה.
    כמה מ"ל יש בכוס?
    תודה רבה 🙂

השאר תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

*

 
 
 
 
שינוי גודל גופנים
ניגודיות