בורקס גבינת סויה ביתית ותרד

בורקס טבעוני

כמו שאתם יודעים, שבועות בפתח ועבורי זו הזדמנות נהדרת לשתף במתכון כלשהוא שמכיל “גבינה”.
מכירים את זה שלפעמים בא לנשנש משהו שהוא לא שיא הבריאות אבל עושה טוב וטעים בחיך? משהו כמו… בורקס “גבינה” טעים, אתם יודעים, כזה שמפזרים מעליו זעתר ועם כל ביס מרגישים קצת פחות אשמה 😉
אז אם אתם מאלו שיש להם חשק לתת ביס בבורקס גבינה טבעוני פעם ב… הפוסט הזה במיוחד עבורכם!
כדי שהמתכון יהיה מלווה עם פחות רגשות אשמה על אכילת בורקס “שמן” בחרתי לעשות שימוש בבצק פילו מאחר והוא בעיניי הכי פחות מזיק מבין הבצקים המתאימים לבורקס וגם בגלל שאני אוהב את הקראנצ’יות שלו.
טוב, בואו נתחיל…

מצרכים

למלית

  • 1 ליטר חלב סויה של אלפרו/אדמה/הרדוף ללא תוספת סוכר
  • 1 כף שמרי בירה
  • 1/4 כפית פלפל אנגלי
  • 3/4 כפית אבקת שום
  • תרד טורקי טרי קצוץ (בערך 4-5 כוסות)
  • מלח ע”פ טעם
  • 5 כפות חומץ תפוחים אורגני

לבורקס

  • 3-4 דפי פילו כפולים (כלומר שני דפים יחד)
  • 2 כפות שמן זית
  • שומשום לקישוט

אופן ההכנה

מלית

נתחיל בהכנת “הגבינה”…

  1. מביאים לרתיחה את חלב הסויה בסיר על אש גבוהה
    חלב סויה
  2. אחרי הרתיחה מורידים מהאש ומוסיפים לסיר את חומץ התפוחים תוך כדי בחישה עדינה.
    מוסיפים חומץ תפוחים
  3. תוך שניות נראה כבר את היווצרות תהליך הגיבון וניתן לתהליך כ 20 דקות.
    גיבון של חלב הסויה
  4. אחרי 20 דקות מרוקנים את תכולת הסיר ומסננים דרך בד או מסננת צפופה [טיפ! בכדי להפטר מהנוזלים העודפים מערבבים את הגבינה עם כף ועוזרים לנוזלים לרדת.] סינון הנוזלים מחלב הסויה
  5. אחרי שהוצאנו את רוב הנוזלים אנו נשארים עם גבינה חמצמצה מעט ונטרלית בטעמים. זה השלב בו נתבל אותה וניתן לה לנוח לספיגת הטעמים.
    נוסיף את התבלינים ונערבב, ניתן לתערובת לשבת כ 10-15 דקות.
    תבלינים מוספים לגבינת הסויה
  6. נוסיף את התרד הטרי לתערובת ונערבב… זהו, המלית מוכנה.
    תרד וגבינת סויה

טוב, בואו באמת נלכלך את הידיים…

  1. ניקח את דפי הפילו (שניים יחד כל פעם) ונמרח אותם במעט שמן זית וזאת בכדי שלא “ישברו” בזמן הגלגול והאפייה.
    מורחים בצק פילו
  2. אחרי שמרחנו אותם נחצה אותם לחצי ובכל חצי נניח/נשטח את המלית בחלקו קדמי (התחלה של הדף) ולרוחבו
    מלית בבצק פילו
  3. נגלגל את הדף (כמו סושי) ואז ניצור צורה של שבלול ונניח על תבנית עם נייר אפייה
    בורקס טבעוני מוכן
  4. לאחר שיצרנו מספר שבלולים נמרח את הבורקסים עם עוד קצת שמן זית (בעדינות) ונפזר שומשום
    בורקסים טבעונים במילוי גבינת סויה ותרד
  5. נכניס לאפייה בתנור שחומם מראש ל 180 מעלות ל 15-20 דקות

אחרי שהם מוכנים נפזר מעל זעתר ונתחיל להתפרע 🙂 בתאבון!

 

 

30 תגובות

  1. חמוטל says:

    כרגיל נראה מעולה!!!
    שאלה קטנה: מה זה שמרי בירה ולמה צריך אותם?

    • אבי ז'אן לוי says:

      חמוטל, תודה!
      שמרי בירה הם שמרים לא פעילים (מכונים באנגלית Nutritional Yeast), מעבר להיות עשירים בברזל, חלבון, אבץ, אשלגן וויטמינים מקבוצת B עושים בהם שימוש במאכלים בהם רוצים להוסיף טעם גבינתי וזאת הסיבה שעשיתי בהם שימוש במתכון זה.

  2. היי אבי,
    המתכון נראה מעולה וכבר הצטיידתי בדפי פילו…
    השאלה היא האם העצלנים והממהרים שבינינו יכולים להשתמש בגבינת טופוטי במקום להכין את הגבינה לבד? ואם כן – איזה סוג טופוטי אתה ממליץ?

    • אבי ז'אן לוי says:

      ג’ן, תודה!
      ראשית, מעולם לא טעמתי טופוטי אז לא אוכל להמליץ.
      לא נראה לי שהיא תתאים מאחר וגבינת טופוטי היא גבינה רכה למריחה וכאן מדובר במרקם של גבינה מפוררת/קוטג’.

  3. נראה להיט…!
    באיזה שלב מוסיפים את שמרי הבירה? לא כתוב…

    • אבי ז'אן לוי says:

      מיטל תודה! מוסיפים את שמרי הבירה בשלב שבו אנחנו מוסיפים את שאר התבלינים לאחר שניקזנו את כל הנוזלים

  4. היי אבי, כמה שבלולים בערך מקבלים מהמתכון הזה?

  5. מירי בן מלכה says:

    המתכון נראה נפלא. האם אפשר להשתמש בחומץ רגיל או לימון במקום חומץ תפוחים? אין לי
    תודה ויום נפלא

    • אבי ז'אן לוי says:

      אפשרי להשתמש בחומץ רגיל אך הטעם של החומץ הרגיל יהיה חזק יותר ומורגש.
      לגבי לימון, זה תהליך ארוך יותר שבו לוקחים מיץ מלימון שלם ומוסיפים לו מים חמים וכל 15 דקות מוסיפים שליש כוס לחלב הסויה… תהליך ארוך והתוצאה פחות טעימה לדעתי.

  6. היי אבי,
    התרד הטרי לא מפריש נוזלים בזמן האפייה? תמיד הכנתי מאפים עם תרד כשהוא כבר מבושל וסחוט מהנוזלים וגם לפעמיים אם המלית רטובה מדי אני מוסיפה קצת קמח או קורנפלור כדי שלא ייצא מאפה רטוב וספוג. מוזר לי קצת שזה לא קורה כאן.

    • אבי ז'אן לוי says:

      נעמה,
      לא, הבורקס יוצא נהדר ולא ספוג נוזלים, ייתכן שהסויה סופגת את הנוזלים. את מוזמנת לנסות ולראות את הקסם בעצמך 😉

  7. הי אבי, באיזה עלי פילו השתמשת? ראיתי שיש בסופר אבל רשימת המרכיבים לא ידידותית במיוחד, אני אוהבת מאד בורקס ורוצה להכין, על מה אתה ממליץ?

    • אבי ז'אן לוי says:

      לילך,
      במתכון שבתמונות עשיתי שימוש בבצק של שלושת האופים (אבל אין אחד קבוע) מימלא מכינים את זה אחת לכמה חודשים אז רשימת המרכיבים לא ממש מטרידה. אגב, זה בסדר ורצוי לתת לגוף מידי פעם להתמודד עם קצת רעלים 😉

  8. יצא ממש טעים. קצת חיזקתי טעמים. תודה רבה 🙂

  9. היי אבי. אפשר להשתמש בחלב שקדים ביתי במקום חלב סויה?

  10. היי אבי, יש לך במקרה מתכון לחלב סויה? קניתי פולי סויה במטרה להכין גבינה. תודה 🙂

    • היי מילה,
      הרשת מלאה במתכונים של חלב סויה ולכן לא ראיתי צורך להעלות אחד. אני בטוח שבחיפוש מהיר בגוגל ו/או ביוטיוב תמצאי לא מעט.

      בהצלחה!

  11. היי אבי
    מה זה פלפל אנגלי???
    יש אפשרות תיבול אחרת בלי זה?

  12. היי אבי,
    נראה נהדר.
    הרתחתי את החלב ואז שמתי 5 כפות חומץ,
    יצא קוטג’י אבל מאוד נוזלי.
    יש דרך או צורך למצק יותר? אולי באמצעות עוד חומץ?

    • היי ענבל,
      תודה!

      הייתי מציע להשאיר את זה עוד כמה דקות ואז לסנן את זה. אם תוסיפי עוד חומץ (תפוחים) זה יכול להשפיע עוד על הטעם.
      בהצלחה!

  13. היי, הכנתי ויצא מעולה. השאלה שלי היא האם אפשר להכין את אותה המלית בבצק עלים שיצא ממש כמו בורקס גבינה? והאם אפשר להקפיא אותם ולהוציא כשרוצים לאפות?

  14. היי הכנתי פעמיים ויצא מעולה! השאלה שלי היא האם אפשר להכין את אותה המלית בבצק עלים שיצא ממש כמו בורקסים? והאם אפשר להקפיא אותם ולהוציא כשרוצים לאפות?

השאר תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

*

 
 
 
 
שינוי גודל גופנים
ניגודיות