רולדה לפסח

רולדת קוקוס לפסח

חג שמח! בפסח קשה למצוא דברים מעניינים לאכול מעבר לכל אותן עוגיות בוטנים / קוקוס שמימלא עשויות מביצים וכמו שידוע לכל, טבעונים לא אוכלים ביצים. אז מה עושים? מכינים בבית 🙂 החלטנו לשנות קצת וללכת על רולדה נימוחה ומתקתקה.

אפשרי להכין אותה במילויים שונים ועם כל מיני קומבינציות של טעמים והפעם הלכנו על משהו פשוט, ממרח תמרים ומעל שוקולד חלבה ואגוזי לוז, מוזמנים לנסות.

אז מה אנחנו צריכים?

“בצק”

  • 1 כוס פתיתי קוקוס
  • 1/4 כוס קמח תפו”א
  • 1/4 כוס  טחינה גולמית
  • 1/2 כוס חלב סויה
  • 1 שקית אבקת אפייה (4 כפיות)
  • 1 כף סילאן

מלית

  • 10 תמרים מושרים (חצי שעה במים פושרים)
  • 1 כף אבקת קקאו
  • 1/4 כוס קרם קוקוס
  • 1/4 כוס מים

מתחילים…

נתחיל עם הכנת “הבצק”

נערבב את כל חומרי הבצק לבלילה אחידה
בלילה לרולדה

נשפוך לתבנית מרופדת בנייר אפייה משומנת במעט שמן קוקוס ונכניס לתנור שחומם מראש ל180-200 מעלות למשך 10-15 דקות או עד שהבלילה יציבה ומוזהבת.
רולדה

נרטיב מגבת מטבח ונניח על השולחן / משטח עבודה ונניח את הבסיס של הרולדה יחד עם נייר האפייה על המגבת הרטובה (יעזור לנו לגלגל את הבסיס מבלי שישבר, יהיו לנו סדקים, זה בסדר).
04

בשלב זה נכין את המלית, נטחן את כל המרכיבים במעבד מזון למרקם חלק ומשחתי ונמרח את המלית
מורחים את המלית

ונגלגל בזהירות
נגלגל בזהירות

רולדה מגולגלת

מעל ניתן לשפוך שוקולד / קרם  או לזרות קוקוס
שוקולד על רולדה

בתאבון!

 

10 תגובות

  1. הי
    למלית, במקום קרם קוקוס אפשרי שמן קוקוס?
    ולבצק, במקום קמח תפוא שאין לי.. אפשרי קמח שיבולת שועל?
    לכמה זמן כדאי להשרות את התמרים? ותמר ברהי יתאים?
    שבת שלום נורית

    • אבי ז'אן לוי says:

      נורית, אפשר לשים שמן קוקוס אבל בכמות מועטה כי שמן קוקס מתקשה בקירור.
      לגבי ה”בצק” אפשר לעשות שימוש שבישבול שועל אבל קחי בחשבון שהוא סופח יותר נוזלים, תוודאי שהוא לא יצא יבש.
      תמרים ניתן להשרות לכחצי שעה ותמר ברהי הוא יותר קשה ופחות מתוק, לשיקולך.

  2. בלהה נוימן says:

    אני מאוד אוהבת את המתכונים שלך וממשיכה להכין את הגבינות הטעימות כל כך שלמדתי בסדנא ושולחת נשים (מה לעשות רק הן מתענינות) לסדנא מקוה שהגיעו.
    חג שמח בלהה

  3. נירה טלר says:

    אבי, אני חייבת לך תודה על הגיוון הנהדר של המתכונים הטבעוניים אתה מציע.

    כבר ניסיתי כמה מתכונים וכולם קיבלו מחמאות. שאפו.

    נירה

  4. הי אבי,

    מחפשת מלית תמרים למעמול שאינה ממרח קנוי. האם אתה חושב שהמלית הזו יכולה להתאים? תודה!

  5. אילנית says:

    הכנתי עם קמח טפיוקה
    יצא מעולה בצק רך וטעים

  6. העוגה טעימה בטירוף….אך לא הצלחתי לגלגל…התפרק לגמרי.שמתי הכל בתבנית ארוכה עם ציפוי…ואף אחד לא יידע…

השאר תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

*

 
 
 
 
שינוי גודל גופנים
ניגודיות