קוביות מוקפצות

תפוחי אדמה בטטה וסלק

חיפשתי להכין היום מנה פשוטה כתוספת אבל כזו שתהיה צבעונית וטעימה ואז עלה בראשי הרעיון… תפוחי אדמה, בטטה וסלק חתוכים לקוביות מוקפצים עם חלב קוקוס ותבלינים. אהבתי את התמונה שהצטיירה בראשי והלכתי על זה… התוצאה לפניכם. כמה זה טעים אתם שואלים? תכינו ותגידו לי אתם 🙂

אז מה אנחנו צריכים?

  • 3 תפו”א
  • חצי בטטה גדולה או אחת בינונית
  • סלק בינוני
  • צרור כוסברה קצוץ
  • מלח ופלפל ע”פ טעם
  • 2 כפיות קארי
  • 1 כפית זרעי כמון
  • 1/2 כפית אבקת שום / שום כתוש
  • 1 כף שומשום שחור
  • 1/2 כוס חלב קוקוס
  • 1.5 כפות שמן זית
  • 2 כפיות בצל יבש
  • 1/2 כפית גרגירי חרדל

בואו נתחיל לעשות כיף במטבח…

  • אז קודם נקלף את תפו”א, הבטטה והסלק ונחתוך לקוביות
  • נחמם מחבת (לא דביקה) עם שמן זית ונכניס קודם את קוביות תפו”א יחד עם מלח, זרעי כמון וקארי עד להתרככות חלקית. זכרו להקפיץ מידי פעם בכדי שהם לא ידבקו למחבת
    03
  • אחרי שתפו”א התרככו חלקית נוסיף את הבטטה ונמשיך להקפיץ לעוד כ 8-10 דקות.
    תפוחי אדמה ובטטה
  • בשלב זה נוסיף את גרגירי החרדל, הבצל, השום ופלפל שחור ונמשיך להקפיץ לעוד כ- 5 דקות
    תפוחי אדמה בטטה וחרדל
  • עכשיו נוסיף את הסלק ונמשיך להקפיץ לעוד כ 5-8 דקות עם מכסה סגור, לזכור לערבב מידי פעם
    נוסיף את הסלק
  • נוסיף את חלב הקוקוס ונערבב עד להצטמצמות מלאה של הנוזל
    נוסיף את חלב הקוקוס
  • נוסיף את הכוסברה והשומשום השחור ונערבב, זה הזמן לטעום ולהוסיף מלח אם צריך
    נוסיף את הכוסברה והשומשום השחור
  • נוריד מהאש ונשאיר עם מכסה סגור למשך כ 10 דקות נוספות שימשיך להתבשל עם האדים
  • להעביר לצלחת ולהגיש עם פטרוזיליה / כוסברה טרייה

בתאבון!

 

10 תגובות

  1. האם חלב קוקוס = שמן קוקוס? יש לי צנצנת של שמן קוקוס אורגני (הופך מוצק במקרר).

    • אבי ז'אן לוי says:

      אסף, לא, חלב קוקוס ושמן קוקוס הם שני דברים שונים.
      אני מתכוון לחלב קוקוס בקופסת קרטון וניתן למצוא ברוב חנויות הטבע והסופרים. אם אתה לא מוצא אתה יכול לעשות שימוש בקרם קוקוס מקופסת שימורים.

  2. היי אבי!
    פעם ראשונה שנתקלתי במתכון שלך. הוא נראה מצוין אז רצתי להכין. טיגנתי הכול בשמן קוקוס כי זה מה שאני עושה לאחרונה במתכונים שמכילים נוזלי קוקוס.
    יצא מעולה!!! יישר כוח 🙂
    אגב, נראה ששכחת להוסיף את השום בהוראות הכנה.

    • אבי ז'אן לוי says:

      רזי, אני שמח לשמוע שיצא טעים, תודה!
      ו… הוספתי גם את השום להוראות ההכנה 🙂

  3. נראה נהדר:-)
    כמה שאלות, האם אפשר להחליף את השומשום השחור ברגיל ואת הכוסברה בפטרוזיליה?
    והאם אפשר לשלב במנה קוביות טופו?

  4. היי, האם הכוונה לנוזל קוקוס (כ 7 אחוז שומן) או לקרם קוקוס הוא בעל כ 17 אחוז שומן. אז לאיזה מהם אתה מתכוון?
    תודה 🙂

  5. היה ורוצים לעשות ללא הסלק (לא כולם אוהבים.) – האם זמני הבישול/הכנה משתנים?

השאר תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

*

 
 
 
 
שינוי גודל גופנים
ניגודיות