עוגיות עם קרם תמרים ובוטנים

עוגיות תמר בוטנים

כבר הרבה זמן שאנחנו חושבים להכין אוזני המן רו ואת העוגיות האלו הכנו בעצם ממה שנשאר לנו מאותה תערובת לעוגיות אוזני המן. העוגיות הללו לא דורשות אפייה או חימום והן נשמרות נהדר במקרר.
השילוב של התמרים עם חמאת הבוטנים עם מרקם מתקתק ומריר בפה יוצר סימפוניה של טעמים שפשוט אי אפשר להפסיק לנשנש. נשמע מעניין? בואו נכין…

מצרכים

לתערובת “הבצק”

  • 1.5 כוסות שבבי קוקוס
  • 1.5 כוסות שיבולת שועל
  • 2 כפיות תמצית וניל
  • 1 כוס חלב קוקוס משובח
  • 1/4 כוס אגוזי לוז / אגוזי מלך
  • 10 תמרים מג’הול שהושרו כחצי שעה במים
  • 5 כפות סילאן
  • 1/2 כוס שמן קוקוס

קרם תמרים

  • 5-6 תמרים
  • 2 כפיות חמאת בוטנים ללא תוספות
  • 1/2 כפית תמצית וניל
  • קורט מלח
  • 1/4 כוס חלב קוקוס

מתחילים…

  • ראשית נכין את “הבצק” – נטחן במעבד מזון את כל הרכיבים היבשים
    מכינים את בצק עבור העוגיות
  • לאחר שטחנו את החומרים היבשים נוסיף את החומרים הרטובים ונטחן עד לקבלת עיסה אחידה
    נוסיף את החומרים הרטובים עבור בצק העוגיות
  • אחרי שיצרנו את “הבצק” נלוש אותו מעט כדקה להתחברות נוספת של החומרים והטעמים
    נלוש את הבצק שקיבלנו
  • נקח תבנית שקעים קטנים מסילקון (או כל תבנית שקעים אחרת) ונמלא עד כמחצית מכל שקע. למי שאים תבנית יכול לשטח את “הבצק” לגובה של כ 1 ס”מ ולקרוץ ממנו עיגולים קטנים
    נמלא תבנית שקעים
  • נכניס את התבנית למקפיא לכ-חצי שעה
  • זה הזמן להכין את קרם התמרים, פשוט להכניס את כל החומרים למעבד מזון ולטחון עד לקבל קרם סמיך (לא נוזלי)
  • נוציא את העוגיות ונחלק אותם לזוגות. נמרח קרם התמרים על עוגיה אחת ונניח את השנייה עליה. אגב אם נשאר קרם אפשר למרוח אותו מעל לעוגיות
    עוגיות עם קרם תמרים וחמאת בוטנים
  • זהו, ניתן לשמור במקרר למשך כשעה עד שעתיים לפי ההגשה (אם תצליחו להתאפק:)) … ניתן להזליף שוקולד מומס על העוגיות לשם הקישוט.

בתאבון!

 

One Comment

  1. מעולה!

השאר תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

*

 
 
 
 
שינוי גודל גופנים
ניגודיות