פרחי כרובית בטריאקי

כרובית בטריאקי

יש לנו במקרר כמה כרוביות ובא לי להכין מנה קטנה לנישנוש אז הלכתי על משהו קל להכנה אבל טעים כנישנוש קראנצ’י ומתקתק או כתוספת למנה

החומרים שאנחנו צריכים

  • פרחי כרובית מכרובית בינונית
  • 1 כף שמן קוקוס
  • 2 פלפלים קטנים (שושקה) או חצי פלפל אדום חתוכים לרצועות
  • 1 בצל ירוק קצוץ לרצועות

לרוטב הטריאקי

  • 2 כפות סויה
  • 2 כפות מירין (חומץ אורז)
  • 2 כפות יין לבן / סאקי
  • 3 כפות סילאן
  • 1 כפית ג’ינג’ר כתוש
  • 3 כפות מים

לעיבוי הרוטב

  • 3 כפות מים
  • 1 כף קונפלור

קדימה, בואו נכין את המנה…

  • נחמם מחבת (לא דביקה) עם שמן קוקוס ונקפיץ את פרחי הכרובית עד לצריבה קלה
    כרובית צרובה
  • נוסיף את הפלפלים והבצל הירוק ונמשיך להקפיץ למשך כ 2-3 דקות נוספות
  • בזמן שהפלפלים והבצל נצרבים נכין את רוטב הטריאקי – נערבב את כל החומרים בקערה ונוסיף למחבת ונמשיך להקפיץ לעוד כ 3-5 דקות
    כרובית בטריאקי
  • ננמיך את האש ונוסיף את הקונפלור והמים בכדי לעבות את הנוזלים (לערבב את הקונפלור בצלוחית עם 3 כפות מים לפני שמכניסים למחבת)
  • נמשיך בישול תוך כדי ערבוב לעוד כ 5-10 דקות וזהו 🙂

בתאבון!

 

2 תגובות

  1. יצא נהדר, תודה. הייתי מעדיפה שה כרובית תהיה רכה יותר. מה לעשות בשביל זה?

    • אבי ז'אן לוי says:

      קדם, אני שמח לשמוע שאהבת 🙂
      כדי שהכרובית תהיה רכה יותר את יכולה לצרוב אותה למשך זמן ארוך יותר או לפני הצריבה להשרות אותה במים רותחים כ 5-10 דקות.

השאר תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

*

 
 
 
 
שינוי גודל גופנים
ניגודיות