טופו ברוטב ברביקיו

טופו בברביקיו

אני אישית לא אוהב טופו! הנה אמרתי את זה. אבל הילדים והאישה אוהבים אז החלטתי לפנק אותם במנה פשוטה וקלה להכנה אבל נראית אליפות. בשילוב הנכון עם סלט ופירה יש לנו גם ארוחה שלמה ומזינה… רעבים? קדימה בואו נכין…

מצרכים

  • 6 פרוסות טופו בעובי של כחצי ס"מ

לרוטב

  • 3 כפות סילאן
  • 1.5 כפית חרדל
  • 1 כפית שום כתוש
  • 3 כפות רוטב סויה (ללא גלוטן לרגישים)
  • 2 כפיות קטשופ
  • 3-4 טיפות של תמצית עשן נוזלי (היקורי)
  • חצי כפית שמן זית

אופן ההכנה

  • קודם נכין את הרוטב – נערבב בקערית את כל החומרים. עכשיו ננוח כי זה היה קשה 🙂
    רוטב ברביקיו
  • נדקור קלות את רצועות הטופו בעזרת מזלג, בעדינות לא להוציא את העצבים עליו
    טופו
  • עכשיו, אחרי שיצרנו חורים קטנים בפרוסות הטופו נמרח אותו ברוטב הטעים וניתן לו לשבת כ- 20 דקות בערך
    מורחים את הטופו
  • נחמם מחבת פסים ונשמן אותה קלות עם שמן זית ונניח את פרוסות הטופו להיצרב כ 3-5 דקות מכל צד תוך כדי משיחה של הרוטב מידי פעם
    רוטב ברביקיו על טופו
  • מה שנשאר זה להגיש עם פירה וסלט…
    טופו בברביקיו

בתאבון!

 

17 תגובות

  1. נראה סוף הדרך!!

  2. תודה.
    ומי שלא אוהב חרדל, במה יכול להחליף?

  3. עשיתי יצא מעולהההההה תודה רבה

  4. אני אוהבת טופו! במיוחד צלוי כמו סטייק

    אחלה רוטב!

  5. הכנתי היום, ויצא מעולה!
    תודה רבה על המתכון.

  6. במה אפשר להחליף את ההיקורי?

  7. הי אבי,
    תודה על מתכון ממש מצוין.
    השרתי את הטופו במשך 24 שעות במקרר כדי להעצים את הטעמים, חצי מהכמות צרבתי על מחבת פסים ואת החצי השני בתנור, (בתבנית שטוחה יחסית, מרופדת בנייר אפיה ועם המשרה. 200 מעלות, 10 דקות מכל צד). שניהם יצאו פשוט מעולים.
    בפעם הבאה אכין רק בתנור כי במחבת הנוזלים התיזו לכל עבר וטינפו את הכיריים 🙂
    כרגע, אגב, אני מכניסה לתנור את לחם הכוסמין הזריז שלך.
    תבורך!

  8. הכנתי בתנור ויצא מעולה! תודה:)

  9. איפה קונים היקורי?

  10. נראה מהמם! יכול לעבוד על המנגל?

השאר תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

*

 
 
 
 
שינוי גודל גופנים
ניגודיות