בראוניז עם קרם חלווה פיסטוק

בראוניז קרם חלווה

אני אוהב חלווה! אני זוכר שבילדותי הלכתי עם אבא שלי ז”ל לוואדי ניסנאס בחיפה והייתה שם חנות המתמחה בממתקי המזרח ובה קנינו חלווה חלומית. האמת, הרבה זמן לא אכלתי חלווה ומתוך געגוע לטעם הכנתי קינוח שמכיל רכיבים של חלווה. אם גם אתם, כמוני, אוהבים חלווה ובא לכם לאכול קינוח מטריף קל ופשוט להכנה שיהיה לכם קשה להפסיק לאכול אתם מוזמנים להמשיך לקרוא 🙂

חומרי הגלם…

לבראוניז

  • 1 כוס אגוזי מלך
  • 1 כוס תמרים (מג’הול)
  • 1 גזר בינוני מגורד
  • 1 כפית תמצית וניל
  • 1.5 כפית קקאו
  • קמצוץ מלח
  • רבע כוס שמן קוקוס
  • 1/4 כוס אגוזי לוז לא קלויים

קרם חלווה פיסטוק

  • חצי כוס פיסטוק קלוף
  • 3 כפות טחינה משובחת
  • 5 כפות סילאן (ללא סוכר) או כל ממתיק אחר לטעמכם
  • 1.5 כפית תמצית וניל
  • 1/2 כוס קרם קוקוס (עם הנוזלים) / חלב קוקוס
  • קמצוץ מלח
  • 1/4 כוס שמן קוקוס

מוכנים? לכו לשטוף ידיים ונתחיל בהכנת הבראוניז…

  • נכניס למעבד מזון את כל הרכיבים של הבראוניז (למעט אגוזי הלוז אותם נכניס אחר כך לתערובת) ונטחן עד לקבלת עיסה אחידה
    טוחנים את מרכיבי הבראוניז
  • בשלב זה נחתוך את אגוזי הלוז לחצאים
    אגוזי לוז
  • נוסיף את אגוזי הלוז לתערובת ונערבב מעט
    תערובת ואגוזי לוז
  • נשטח את התערובת בתבנית או נייר אפייה לגובה של כ-2 ס”מ ונכניס למקפיא להתמצקות (כחצי שעה בערך)
    בראוניז
  • בזמן שהעיסה מתקשה נכין את קרם החלווה. נכניס את כל הרכיבים לבלנדר חזק או מעבד מזון ונטחן עד לקבלת מרקם חלק וסמיך
    קרם חלווה
  • נוציא את העיסה מהמקפיא ונמרח מעל את קרם החלווה בערך כ-1 ס”מ ונחזיר למקפיא לשעה.
    קרם חלווה על בראוניז
    את העוגיות יש לשמור במקפיא ולהוציא כ 15 דקות לפני הגשה. לאחר מכן אפשרלאכול את הבראוניז או לקשט עם פיסטוק ולהגיש.
  • בראוניז קרם חלווה פיסטוק

אגב, ייתכן וישאר לכם קרם חלווה שאפשר למרוח על פרוסת לחם או כקרם על עוגת שוקולד 🙂
בתאבון!

 

22 תגובות

  1. נראה מדהים!! מה הגזר נותן?

  2. וואו.. כזה אני חייב להכין!

    תודה רבה על המתכון!!

  3. נראה מדהים!
    אוכלים את זה קפוא, או שאפשר להפשיר לפני וזה נשאר יציב?

  4. נראה מעולה. הטעם הדומיננטי הוא של תמרים? אני חייבת לנסות

    • אבי ז'אן לוי says:

      אפשרת, תודה!
      התמרים לא ממרש מורגשים שם ויש טעם עדין ומשכר של חלווה 🙂

  5. אם הפיסטוקים הם בתוך התערובת של החלווה או רק מלמעלה?

  6. נורית says:

    היי אבי
    הכנתי בחמישי בלילה {שלחתי אליך תגובה בפייס בוק} והגשתי הבוקר
    ביער בן שמן לקבוצת הליכה בזמן הפסקת תה.
    {שמרתי בקרור עד ההגשה} וקבלתי מחמאות , .חוסל..
    טעים ביותר..
    תודה שוב . ושבת שלום נורית

  7. שלום אבי
    אשמח לדעת מה הכמות שיוצאת בערך ?(מעוניינת להכין כסיום מתוק לארוחה עם כ-20 איש)
    תודה 🙂

  8. בקרם החלווה משתמשים בשמן קוקוס קר, בטמפרטורת החדר או מומס?

  9. רוצה להכין את הבראוניז המדהימים הללו לאירוע בשבת. כמה זמן מראש לדעתך אפשר להכין ועדיין יהיו טובים?

  10. לא היו אגוזי לוז בחנות הקבועה:( האם אפשר להחליף במשהו אחר או שמומלץ להתאמץ ולמצוא בכל זאת ?

  11. היי אבי, תודה רבה על המתכון.
    2 שאלות:
    – הפיסטוקים צריכים להיות קלויים? (יש לי כבר לא קלויים)
    – צריך להשרות במים את אגוזי המלך? (את התמרים אני אשרה, בלנדר חלש..)

    • היי ניב,
      הפיסטוקים לא צריכים להיות קלויים.
      אין צורך להשרות את אגוזי המלך אבל הייתי ממליץ לשטוף אותם היטב במים.
      בהצלחה!

השאר תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

*

 
 
 
 
שינוי גודל גופנים
ניגודיות