עוגיות רול

עוגיות רול

נשארו לי פירות יבשים מט”ו בשבט ואגוזים ותמרים יש בבית על בסיס קבוע. בתחילה תכננתי להכין איזה מתכון שישב לי בראש כבר כמה ימים והוא…  אוזני המן נא (raw). אגב, שלא תחשבו שלא הכנתי גם כמה מהם 😉

בכל אופן, באמצע העשייה קפצה לי מחשבה על סושי, למה סושי? אין לי מושג אבל זרמתי איתה ומה שהתקבל היה איזה סוג של “רול סושי מתוק”.
תשמעו, זה מתוק, זה טעים וזה מה זה פשוט להכנה. אז קדימה, בואו נתחיל…

החומרים

“לבצק”

  • 1 כוס שיבולת שועל טחונה דק
  • 1 כוס פתיתי קוקוס טחונים דק
  • 1 כוס פצפוצי אורז טחונים דק
  • 1 כפית תמצית וניל
  • קמצוץ מלח
  • 7 תמרים
  • 3 כפות סילאן
  • 1/2 כוס אגוזי מלך
  • 5 כפות מים

למילוי

  • 1 כוס אגוזי פקאן
  • 2 תמרים
  • 2 תאנים מיובשות
  • שזיפים מיובשים
  • חופן תותים מיובשים ששהו כ15 דקות במים
  • 2 כפות מים
  • 1 כף סילאן

לקישוט (אופציונאלי) אפשר לעשות שימוש בפתיתי קוקוס

מפשילים שרוולים ומתחילים…

  • נכניס למעבד מזון את כל החומרים ל”בצק” ונטחן עד לקבלת עיסה במרקם צפוף
    יצירת בצק
  • לאחר שקיבלנו את העיסה נעביר אותה לנייר אפייה ונשטח אותה בעזרת דף אפייה בכדי למנוע הדבקותו למערוך
    נשטח את הבצק
  • בשלב זה נטחן את המרכיבים למילוי ונשטח על “הבצק”
    נפזר את המילוי
  • נגלגל את הבצק לכדי גליל (כן, ממש כמו שעשינו בילדותינו עם פלסטלינה)
    גליל
  • חלק זה אופציונאלי – נפזר על המשטח פתיתי קוקוס ונגלגל את הרול עד לכיסוי מלא
    רול עם פתיתי קוקוס
  • מה שנשאר זה לחתוך ולהגיש 🙂
    עוגיות רול

בתאבון!

 

10 תגובות

  1. נראה מצוין!
    שתי שאלות:
    1. שיבולת שועל טחונה דק – הכוונה לאינסטנט (קוואקר לדייסות) או שאתה טוחן באופן אחר?
    2. אם אין פיצפוצי אורז, ניתן להחליף במשהו אחר?
    תודה על הרעיונות המשובחים 🙂

    • אבי-ז'אן לוי says:

      טלי תודה ובכיף 😉
      1. טוחן לבד
      2. פצפוצי אורז ניתן להחליף בקוקוס או בשיבולת שועל.

  2. כ”כ כיף לקרוא את המתכונים שלכם. התמונות בשלב העשייה, הופכים את המתכונים שלכם למעשים.
    בבקשת סליחה על ההערה, רציתי רק לציין, שאין לאכול שיבולת שועל לא מבושלת.

    • אבי-ז'אן לוי says:

      רחלי היי, תודה!
      אין צורך להתנצל, מותר לך 🙂 עם זאת אני לא מסכים איתך. ניתן לאכול שיבולת שועל ללא בישול ואני מבין מדוע כתבת את שכתבת. שיבול שועל מכילה סיבים תזונתיים ויש כאלו שצריכה של סיבים עלולה לגרום להם לעצירויות וכאבי בטן ולכן, אלו שסובלים מעצירויות וכד’ מומלץ להשרות את שיבולת השועל למשך כשעה ואז לסנן את הנוזלים, לייבש ולטחון.

  3. שאלה: האם אפשר להשתמש בבצק גם לאטרטים אפויים בתנור?
    זה נראה מעולה כל כך!!!!

    • אבי-ז'אן לוי says:

      עדית, זה אפשרי אבל אנחנו רוצים לשמור על כל הערכים התזונתיים 🙂
      אם כבר לעשות שימוש אז הייתי בוחר בייבוש (טמפרטורה נמוכה למשך הרבה זמן) ולא אפייה.

  4. הי .אתמול הכנתי את הרול. טעים! שאלה לשמור בחוץ או במקרר?

  5. מעולה! פשוט מעולה!!

    הכנתי כבר מס’ פעמים,
    נמצא אצלי בתיקיית המתכונים המנצחים.

    המון תודה.

השאר תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

*

 
 
 
 
שינוי גודל גופנים
ניגודיות