נישנושי ירקות בתנור

ירקות בתנור

ערב קריר אחד שלא היה כוח להתחיל לעמוד במטבח שעות ולהכין ארוחת ערב שאלתי את עצמי “למה לא להכין ירקות בתנור?” זה חם, זה פשוט להכנה וטעים… אז ניגשתי למטבח והוצאתי את כל הירקות שמצאתי ואחרי שעה קלילה, הייתה מונחת על השולחן צלחת גדולה מלאה בירקות חמים שנישנשנו בהנאה 🙂

המצרכים

  • ירקות / ירקות שורש שאתם אוהבים (כגון תפו”א, חציל, בטטה, בצל, שום, קישוא, סלק, לפת, ארטישוק ירושלמי ועוד… )
  • עלי זעתר טריים (אפשרי גם יבשים אבל לא זעתר טחון) למי שאין יכול לעשות שימוש בטימין או רוזמרין
  • 3 שיני שום חתוכים לרצועות
  • מלח ופלפל ע”פ טעם
  • שמן זית

אופן ההכנה

  • נפרוס לרצועות את הירקות עד ל 3/4 מגובהם (כדי שישארו שלמים ולא יתפרקו) ונעביר לתבנית עם נייר אפייה
  • נכניס שום לסירוגין בין הרצועות, נזליף שמן זית ונפזר מלח, פלפל שחור ועלי זעתר טריים.
    ירקות בתבנית עם תיבלון
  • את כל היופי הזה נכניס לתנור שחומם מראש ל 200 מעלות ל 40- 45 דקות (תלוי בסוג הירקות שתבחרו)
    ירקות אחרי אפייה

אפשר לאכול אותם עם איולי שום טבעוני, פסטו, יוגורט קשיו, רוטב הולנדז וגם ככה… נטורל 🙂

בתאבון!

 

השאר תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

*

 
 
 
 
שינוי גודל גופנים
ניגודיות