בראוניז שעועית ללא גלוטן

בראוניז שעועית

את הבראוניז האלו מעשה ידיה של רחלי גיליתי על השולחן בבית כשחזרתי מפגישות והן היו חמות, מתוקות וכל כל מזמינות שלא יכולתי להתאפק וזללתי כמה יחד עם חליטת פירות.
רחלי בימים אלו יוצרת וכותבת מתכונים לספר "טבעוני ללא גלוטן" (שם זמני) והצלחתי לשכנע אותה לשחרר מתכון לבראוניז המהממים האלו, תהנו 🙂

חומרי הגלם שאנחנו צריכים

  • 2 כפות שמן קוקוס (נוזלי)
  • 1/8 כוס זרעי צ'יה טחונים
  • 15-20 תמרים מגולענים (מג'הול) בהתאם למתיקות הרצויה
  • 6-8 כפות סילאן (בהתאם למתיקות הרצויה)
  • 2 כוסות שעועית אדומה מבושלת
  • 2 כפות אבקת חרובים / קקאו
  • 1/4 כוס קמח אורז (מזרח ומערב)
  • 1/8 כוס קמח טפיוקה
  • 1 כפית קינמון
  • 1/2 כפית אבקת אפייה
  • 4 כפות מים
  • קורט מלח
  • חופן אגוזי מלך (אופציונאלי)

אופן ההכנה

  • להעביר למעבד מזון את השעועית ולטחון גס
    שעועית
  • להוסיף את שאר המרכיבים (למעט אגוזי המלך)
    מוסיפים את שאר הרכיבים
  • לטחון עד לקבלת עיסה אחידה. בשלב זה ניתן להוסיף את אגוזי המלך לעיסה ולערבב ידנית כדי שהאגוזים ישארו שלמים
    טוחנים עד לקבלת עיסה
  • להוציא את העיסה לתבנית או לחילופין לשטח (בגובה של כ 3 ס"מ) על תבנית אפייה עם נייר אפייה. ניתן לקשט עם אגוזי מלך.
    מעבירים לאפייה
  • להכניס לתנור שחומם מראש ל 180 מעלות למשך כ 30 דקות או עד שקיסם יוצא נקי
  • מוציאים ומניחים להתקררות למשך כ 15-20 דקות ולאחר מכן ניתן לפרוס לקוביות ולהגיש.

בתאבון!

 

8 תגובות

  1. ענבל סגל says:

    הי, עשיתי את הבראוניז. אני מאוד אוהבת שעועית. ממש לא חסידה של מתוק אבל זה יצא לא משהו לצערי. לא מספיק מתוק, לדעתי צריך בהחלט להוסיף עוד תמרים או אולי עוד סילאן או מייפל.
    גם תהליך העבודה לא היה קל. האמת שניסיתי לעבוד עם ה – JTC וקצת היה לו קשה לעבד את כל זה…

    • אבי-ז'אן לוי says:

      ענבל היי,
      מתוק זה עניין יחסי 🙂 את מוזמנת להוסיף מתיקות ע"פ צרכך.
      מעניין מדוע בחרת לעשות את זה עם JTC? אין לי את המכשיר אבל כנראה שהוא פחות מתאים למשימה. אנחנו עשינו שימוש במעבד מזון ולא נתקלנו בבעיה כל שהיא

  2. וואי בראוניז עם קוס קפה זה פשוט תענוג 🙂

    • אבי ז'אן לוי says:

      אלכס, נסה גם בראוניז עם תה צמחים משובח… הולך לא רע בכלל 😉

  3. Pingback: בראוניז ללא גלוטן | מפרגנת בריאות

  4. הי אבי גם המתכון הזה נראה סופני כמו כל המתכונים שלכם!
    ראיתי אצלכם בכמה מתכונים את השימוש בקמח טפיוקה ומאחר ועדיין לא שמתי ידי על אחד כזה, רציתי לשאול במה ניתן להחליפו כאן ובפנקייק? בנוסף לאחד מבניי רדארים חזקים שמאתרים אפילו שמן קוקןס ולא אוהבים… אפשר להחליף בשמן נייטרלי אחר? תודה וחג שמח!!!

  5. הי, מושלם. גם בריא וגם טעים.

השאר תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

*

 
 
 
 
שינוי גודל גופנים
ניגודיות