“נקניק” מתוק

נקניק מתוק

נכון שלפעמים בא משהו מתוק (במקרה שלי תמיד :)) אבל מה עושים אין לנו זמן או כוח להתחיל לעמול שעות במטבח בשביל נישנוש המתקתק שיסדר לנו את הרצון/צורך במשהו מתוק?
מתארגנים על “נקניק” מתוק וזריז שיסדר לנו את בלוטות הטעם ויפרגן את המתוק מתוק הזה כשיש קרייבינג מבלי להרגיש אשמה אחרי.

מצרכים

  • 10 תמרים
  • 1/4 כוס שבבי קוקוס
  • 1 כפית מייפל
  • 1 כוס אגוזי מלך
  • 1/4 כוס שמן קוקוס (נוזלי)
  • 1/2 כפית רום
  • חופן שומשום
  • חופן חמוציות

אופן הכנה

  • להכניס למעבד מזון את כל החומרים ולטחון עד לקבלת “בצק”
    טחינת המוצרים
  • להניח את “הבצק” על נייר נצמד
    בצק נקניק מתוק
  • לגלגל ולהכניס למקפיא למשך כשעה
    נקניק מתוק
  • להוציא, לפרוס ולנשנש בלי רגשות אשם 🙂
    נקניק מתוק

בתאבון!

 

15 תגובות

  1. שרונה מרש says:

    אבי אתה אלוף מתכוונת להכין את זה מלבד הפאי גבינה שאימצתי ואותו אני מכינה כל הזמן תודה רבה

  2. הי אבי,

    האם מדובר בתמצית רום או במשקה עצמו?
    ובמה אפשר להחליף את החמוציות?

    • אבי-ז'אן לוי says:

      עפרי, מדובר בתמצית רום ואפשר להחליף את החמוציות בצימוקים, ג’וג’י ברי וכד’

  3. היי אבי.
    מתכון מעולה! הכנתי היום וכבר נשנשתי פעמיים (מסמיקה).
    תודה רבה.

    • אבי-ז'אן לוי says:

      ליאור, תודה!
      חחח… זה בסדר, ככה זה גם אצלנו וזה היופי בדבר שלא צריך לחשוש לאכול את זה, זה טבעי, בריא וטעים.

  4. היי אבי !

    אני לא חובבת את טעם הקוקוס ושמתי לב ששמן הקוקוס הוא רכיב המופיע בהרבה מהמתכונים המתוקים
    ורציתי לדעת אם זה רק בגלל הארומה או שישנה עוד כוונה בשימושו ?
    🙂

    • אבי-ז'אן לוי says:

      לילך היי,
      שמן הקוקוס נועד להקשות את החומר בגלל תכונתו להתמצק מתחת לטמפרטורה של 24 מעלות

  5. הבנתי.
    תודה !

  6. הי אבי ורחלי בלוג נפלא עם מתכןנים משובחים ושאפו על הכתבה בעל השולחן! עלו והצליחו!
    במה ניתן להחליף את שבבי הקוקוס בנקניק בבקשה? תודה ויום טוב

    • אבי ז'אן לוי says:

      תמר, תודה 🙂
      ניתן להחליף את שבבי הקוקוס בשיבולת שועל (אם אין רגישות לגלוטן) או בפצפוצי אורז.
      בהצלחה!

  7. שלום אבי. המתכון נראה נהדר! אם יש לי חבילה של תמרי מג’הול מגולענים (אלה שמגיעים בשקית ואקום) כמה לשים מהם במקום 10 התמרים?
    וגם… אפשר לשים קוקוס טחון רגיל במקום שבבי קוקוס?
    תודה

    • אבי ז'אן לוי says:

      רותם, תודה.
      אני מקווה שאת לא מתכוונת לאלו הטחונים עם שאריות גלעינים כי זה לא יתאים. בהנחה ויש לך את אלו ללא השאריות אז אני מעריך שתמר = כככפית מחית.
      את יכולה לנסות ולראות ע”פ הטעם שלך, לא יקרה כלום אם תוסיפי יותר, זה פשוט יהיה מתוק יותר 🙂
      לגבי הקוקוס, את מתכוונת לקוקוס טרי? אם כן אז זה לא יתאים.

  8. דורית says:

    היי אבי ,
    עם איזה מעבד מזון השתמשת כאן?
    עם הראשון כמעט שרפתי את המנוע ועם הויטמיקס זה נטחן לי יותר מדי (ברמה שיצאו השמנים גם מהשקדים והאגוזים ואז זה יצא שומני מדי)

    • אבי ז'אן לוי says:

      דורית, ויטמיקס לא מתאים… השתמשתי במעבד מזון מצ’וקמק של קנווד (עלה לי 200 ש”ח בהום סנטר :))

השאר תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

*

 
 
 
 
שינוי גודל גופנים
ניגודיות