מרק כרובית

מרק כרובית

הלילות מתחילים להיות קרים ואין כמו מרק לחמם את הגוף והפעם בחרנו ללכת על מרק כרובית בתוך לחם שנאפה במיוחד לאירוע עם זרעי כמון… יאמי!

מצרכים

  • 1 בצל בינוני קצוץ
  • 1 גבעול סלרי קצוץ
  • 2 כרוביות בינוניות מופרדות לפרחים
  • 1 כף שמן
  • 1 תפו”א בינוני חתוך לרבעים
  • 3 שיני שום
  • 1 כף חוויאג’ למרק
  • 1 כפית פלפל אנגלי
  • 1/2 כפית הל
  • קמצוץ אגוז מוסקט
  • מלח ע”פ טעם

זורקים הכל לסיר…

  • לחמם שמן בסיר ולטגן סלרי בצל עד להזהבה
  • להוסיף את תפו”א, שום, ופרחי הכרובית לערבב למספר דקות ולהוסיף מים עד לכיסוי הכרובית
  • להביא להרתחה ואחרי הרתיחה להוסיף את התבלינים
  • להנמיך את האש ולבשל עד לריכוך תפו”א (בודקים עם מזלג)
  • אחרי שכל הרכיבים רכים טוחנים (כשהמרק עדיין על האש ובזהירות!) בעזרת בלנדר מוט עד לקבלת מרקם חלק
  • בשלב זה נטעם ואם יש צורך נוסיף מלח ופלפל ע”פ טעם ונמשיך בישול לעוד כ 10 דקות

בתאבון!

 

השאר תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

*

 
 
 
 
שינוי גודל גופנים
ניגודיות