כדורי ירקות


כדורי ירקות

כבר הרבה זמן שבא לי לנגוס בכדור עגול ברוטב… נורא אהבתי לאכול בעבר כדורי בשר והתחושה של העיגול הקטנטן בפה עם כל הטעמים בתוכו ואלו העוטפים אותו… יאם! מביא לי חשק לשים קצת מוסיקה ולהתמכר לריחות שעולים מהמטבח. רוצים להצטרף?

אז מה אנחנו צריכים?

  • 2 גזרים גדולים מגורדים
  • 1/4 כרוב מגורד
  • 1 פלפל (לטעמכם אדום / כתום / ירוק) מגורד
  • 2-3 פרחי כרובית מגורד
  • 1 בצל ירוק קצוץ לרצועות דקות
  • חופן עדשים (מבושלות / מונבטות)
  • 2-3 כפות אורז מבושל
  • מלח ע"פ טעם
  • 1 כוס מים
  • 2 כפות קורנפלור

לציפוי

  • 2 כפות קורנפלור
  • מלח ופלפל ע"פ טעם
  • 1/2 כפית שמרי בירה

קדימה, לחמם מנועים… מתחילים

  • נשים בסיר או מחבת את הגזר, כרוב, פלפל, בצל, עדשים והמים ונאדה אותם תוך כדי ערבוב למשך 5-8 דקות (אנחנו רוצים שהם יתרככו מעט)
    ירקות מאודים
  • אחרי שהירקות התרככו מעט נעביר אותם לסינון הנוזלים בעזרת חיתול או שקית בד (זהירות חם!!). למי שאין אפשרי לעשות שימוש גם במסננת דקה
    נעביר לסחיטה
    סוחטים
  • את הנוזלים נשים בצד ונוכל להשתמש בהם להכנת רוטב או לשימוש אחר כציר ירקות
    ציר ירקות
  • אל הירקות נוסיף את האורז והקונפלור ונלוש את התערובת עד להתחברות החומרים
    אורז וירקותתערובת מוכנה
  • בינתיים נחמם מחבת עם שמן עמוק ונקח מעט מהתערובת וניצור כדורים אותם נגלגל בתערובת הציפוי
    כדורים
  • נכניס את הכדורים לטיגון קצרצר (רק כדי לקבל את הקראסט החצוני) את הכדורים נניח על מגבת נייר לספיגת עודפי השמן
    כדורי ירקות
  • בשלב זה ניתן לאכול אותם כפי שהם עם מעט רוטב חמוץ מתוק או לשלבם בכל רוטב שתבחרו להכין.
    לדוגמא: רוטב הודי חריףמצרכים

    • 1 כפית שמן
    • 1/2 כפית שום כתוש
    • 1/2 כפית זרעי כמון
    • 1/4 כפית הל (אופציונאלי)
    • קמצוץ קינמון
    • 1/4 פלפל ירוק חריף קצוץ (או ע"פ טעם)
    • 1 כפית ג'ינג'ר
    • 1/2 כוס ציר ירקות (שיהיה לנו מתהליך ההכנה)
    • 1 כפית קונפלור מהולה ב 1 כף מים

    הכנה:

    • נחמם מחבת עם מעט שמן זית ונטגן זרעי כמון, פלפל ירוק, שום וג'ינג'ר למשך כ 30 שניות
    • נוסיף את ציר הירקות ואת שאר התבלינים ונערבב למשך כדקה
    • נוסיף את הכדורים ונערבב להתמזגות עם הטעמים ונגיש :)רוטב-הודי

    בתאבון!

 

12 תגובות

  1. אשמח לקבל את המתכון לרוטב הודי נראה מעולה!

  2. היי אבי,
    נראה מיוחד ,
    יש משהו אחר שאפשר לשים במקום קורנפלור או לפחות חצי חצי?
    תודה!

  3. מה אני יכולה להוסיף במקום שמרי בירה?

  4. תודה רבה על המתכון. לפניי כשנתיים אכלתי כדורי ירקות במסעדה סצ'ואנית ומאז אני מחפשת מתכון. נראה לי שזה יענה על חיפושיי. אנסה בהקדם.

  5. יש תחליף לאורז? ולכרובית אם לא אוהבים?

  6. קודם כל, תודה על המתכון!

    אבל הכנתי אותו היום והכלללללל התפרק.. הוספתי ביצה בניסיון לאחד בין המרכיבים וזה לא עזר.

    • אבי ז'אן לוי says:

      הילה, נשמע שהכדורים לא היו אחידים במרקם ולכן ייתכן והתפוררו, צריך לסחוט את כל הנוזלים ולאחר מכן להוסיף את שאר הרכיבים וללוש את הכל עד לכדי "בצק" ואז ליצור את הכדורים
      במצב שכזה הכדורים לא מתפרקים.

השאר תגובה

האימייל לא יוצג באתר. (*) שדות חובה מסומנים

*

תגי HTML מותרים: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>