תפו"א ופטריות בתנור


תפוחי אדמה ופטריות

המנה הפשוטה הזו מזכירה לי עד כמה הטבעונות שינתה את חיי לטובה… המנה מורכבת משני חומרי גלם שבעבר לא נגעתי או אכלתי ולא משנה עד כמה ניסו לשכנע אותי סרבתי לאכול מהם.
אחרי המעבר לטבעונות, נפתחתי לטעמים חדשים וגיליתי עולמות שהיו נסתרים ממני כל השנים… בעקבות כך החלטתי להתנסות גם במזונות שסרבתי לגעת בהם בעבר ומה אומר… פשוט התאהבתי! אז אם גם אתם כמוני מרגישים שיש חומר גלם שאתם לא מסוגלים לגעת, לראות או לטעום תנו לו עוד ניסיון אולי הפעם זה יעבוד וגם אתם תגלו עולם מופלא וחדש של טעמים.

טוב, בואו נתחיל…

מה אנחנו צריכים

תפו"א

  • 8 תפו"א קטנים
  • 2 כפות שמן זית
  • 1 כפית מלח גס (או ע"פ טעם)
  • 1/2 כפית פפריקה מעושינת (אפשרי גם עם רגילה)
  • 1/4 כפית מיורן
  • 3 שיני שום שלמים

פטריות

  • 10 פטריות שמפיניון / פורטובלו חתוכות לרצועות
  • 1/2 כפית שמן
  • 1/2 כפית מלח

לרוטב

  • 1.5 כפות בלסמי
  • 1 כף שמן
  • 1 כפית שום כתוש
  • 1/4 כפית מנטה יבשה
  • קמצוץ טימין (קורנית)
  • 1/4 כפית פלפל אנגלי
  • חופן פטרוזילה (לקישוט)

איך עושים את זה

  • חותכים את תפו"א לרבעים ושמים בתבנית עם 2 כפות שמן ותבלינים.
    תפוחי אדמה
  • מכניסים את כל העסק לתנור למשך 30-40 דקות בחום של כ 200 מעלות
  • בזמן שתפו"א נאפים נתחיל להכין את הפטריות… נשים במחבת 1 כף שמן עם חצי כפית מלח גס ונוסיף את הפטריות על אש גבוהה (לא לשכוח לערבב מידי פעם :)
    פטריות
    כשהפטריות מתחילות להוציא נוזלים ננמיך את האש ונמשיך לבשל לעוד 2-3 דקות ונוריד מהאש.
    פטריות מוקפצות
  • אחרי 30-40 דקות בערך נוציא את תפו"א ונוסיף את הפטריות ושיני השום, נערבב היטב בכדי למזג את החומרים יחד ונכניס שוב לתנור לאפיה נוספת בחום של כ-200 מעלות לעוד 30-35 דקות או עד שתפו"א יתרככו.
    תפו"א עם פטריות
  • ברגע שתפו"א מוכנים נוציא אותם וניתן ולתת להם להתקרר למשך 10-15 דקות.
    תבשיל תפוחי אדמה ופטריות
  • בזמן שכל העסק היפייפה הזה מתקרר נעבור להכין את הרוטב שייתן להם ארומה נהדרת
    נשים בקערית את כל המצרכים ונערבב.
  • אחרי שתפו"א והפטריות התקררו מעט (צריך שיהיו מעט חמימים) נשפוך את הרוטב עליהם ונערבב. מומלץ לטעום ולהמליח ע"פ הצורך.
  • להעביר לכלי הגשה ולקשט עם מעט פטרוזילה.
    תפוחי אדמה עם פטריות

בתאבון!

 

11 תגובות

  1. ענת דרור says:

    איזה יופי של מנה
    אבי הכישרון והנדיבות מקסימים בעיני
    המשך והצלח

  2. פשוט פשוט.. אבל מעולה!

  3. הכל נראה מצויין, מעורר תאבון ממש :]
    סליחה על הבורות אבל ברכיבים, מה זה מיורן?

    • אבי-ז'אן לוי says:

      בר,
      מיורן צמח חד שנתי בעל עלים קטנים ואפרפרים וטעם עדין ומתקתק אם כי לא דומיננטי בטעמו.
      מתאים לתיבול תבשילי ירקות, סלטים והולך נהדר עם פטריות.

  4. מירי בן מלכה says:

    טעים מאד וקל להכנה תודה

  5. אבי-ז'אן לוי says:

    מירי, שמח לשמוע שאהבת. תודה על השיתוף :)

  6. תודה על המתכון, נראה מדהים :)
    מיורן אינו ידוע גם בשם אורגנו? או שאלה שני תבלינים שונים?
    איפה שהוא פספסתי את השום. את שיני השום שמים יחד עם תפוחי האדמה לתנור?
    תודה

    • אבי-ז'אן לוי says:

      חלי, תודה!
      מיורן הוא לא אורגנו, זה תבלין שונה. כתבתי על התבלין כמה תגובות מעלה.
      את השום שמים בחלק השני, החלק שבו מערבבים את תפו"א עם הפטריות ומכניסים שוב לתנור.

  7. אני מאוד אוהבת להכין את המנה. עשיתי אותה כבר הרבה פעמים ותמיד זה מצליח וכולם אוהבים את המנה.

השאר תגובה

האימייל לא יוצג באתר. (*) שדות חובה מסומנים

*

תגי HTML מותרים: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>