שווארמה פטריות


01

את המנה הזו הכנתי אחרי שאישתי זרקה לאוויר… "תגיד, מה דעתך על שווארמה מפטריות?" האמת שהופתעתי, פטריות? שווארמה? ואז פתאום הנורה שמעל הראש דלקה! בטח שכן, המרקם של פטריות הוא בשרני מה שהופך אותה במיידית למועמדת ראויה.
ישר קמתי ועזבתי את המקלדת, ולא, לא עזרו צעקותיה של האישה "לאן אתה בורח? תסיים את העיצוב והפיתוח לעמוד הזה קודם…", "את אשמה" החזרתי לה וניגשתי למקרר ושלפתי משם פטריות פורטובלו שקנינו אתמול והתחלתי בעבודה.
הצטרפו אליי ונכין מנת שווארמה פטריות טעימה שתרוץ לנו יפה בתוך פיתה עם טחינה, בצל ופטרוזילה :)

אז מה אנחנו צריכים

  • 3 פטריות פורטובלו גדולות
  • 1 בצל בינוני חתוך לרצועות
  • 1.5 כפיות קארי
  • 1/2 כפית מלח מעושן
  • 1/4 כפית חוויאג'
  • 1/4 כפית מלח אטלנטי
  • 1/4 כפית בהרט
  • 1/6 כפית כמון
  • 1/6 כפית הל טחון
  • קמצוץ אבקת שום
  • 1 כפות שמן זית

איך מכינים

  • נחמם מחבת עם שמן זית ונזרוק את רצועות הבצל פנימה ונטגן עד להזהבה חלקית.
  • בזמן טיגון הבצל נחתוך את הפטריות לרצועות עבות ובשרניות של כחצי ס"מ.
    פטריות חתוכות
  • ברגע שהבצל הגיע להזהבה חלקית נוסיף את הפטריות והמלח המעושן ונערבב.
    פטריות ובצל מטוגנות
  • נמתין עד שהפטריות יתחילו להוציא את הנוזלים שלהן וזה הרגע בו נוסיף את התבלינים ונערבב
    פטריות מוציאות מים
  • נמשיך לערבב לעוד כ 5 דקות על אש נמוכה ונטעם לבדוק אם יש צורך בהמלחה נוספת
    פטריות מטוגנות
  • לאחר שהנוזלים התאדו ניתן להוריד מהאש ולהעביר לצלחת הגשה עם טחינה, בצל וסומאק, פטרוזילה וצנוברים מעל
    שווארמה מפטריות

בתאבון!

 

15 תגובות

  1. היי אבי. הכנתי את זה עם בייבי בלה׳ס ותבלין שווארמה. וטעים טעים. תודה על המתכונים המדהימים והשיתוף.

  2. אבי תודה הרבה על היכולת לשתף, אתר מעניין מאוד.
    אני בדיוק מכין את השווארמה לאחר חיתוך הפטריות, ישר כח.

  3. היי אבי,

    הגרגירים הצהבהבים הם גרגרירי חרדל?

  4. חזרתי כדי לדווח – הכנתי וזה יצא מושלם!
    הבן זוג התלהב גם מכמה שזה טעים וקרוב בטעם לשווארמה.
    תודה!

  5. היי אבי,
    שאלה, הפורטובלו הגדולות לא מוציאות נוזלים?
    או שאולי לא חיכיתי מספיק זמן?
    (ועדיין, יצא טעים ולא נשאר כלום! 😉
    תודה

    • אבי ז'אן לוי says:

      שרה, תודה.
      בניגוד לשמפיניון, פורטבלו מוציאות פחות נוזלים ולכן מתאימות למתכון הזה, זה בסדר

  6. תודה רבה, הכנתי ויצא טעים מאוד (אפילו שלא שמתי בהרט + חוויאג' כי לא היה לי)
    מה שכן, זה מזכיר ודומה יותר למעורב ירושלמי מאשר לשווארמה, שזה מצויין באותה מידה :)
    תודה!

    • אבי ז'אן לוי says:

      ג'ימבו חחח… כבר שנים שלא אכלתי מעורב ויש מצב שזה קצת מזכיר 😉 אני מאמין שבהרט היה עושה את ההבדל.
      בכל מקרה, שמח שאהבת.

  7. מאיר נחמן ביטון says:

    תודה אבל מה זה מלח מעושן והאם זה משנה????

השאר תגובה

האימייל לא יוצג באתר. (*) שדות חובה מסומנים

*

תגי HTML מותרים: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>