פטריות ברוטב קוקוס חריף (הודי)

פטריות ברוטב קוקוס חריף

בהמשך לשלב ההודי שלי… הלכתי הפעם על פטריות ברוטב קוקוס אבל הפעם נתתי לעצמי להתמסר לחריפות שכל כך מאפיינת את המטבח ההודי. התוצאה מהממת והטעמים עזים עם חריפות מתקתקה שמציגה נוכחות אבל משאירה טעם של עוד.
אז אחרי שציירנו קצת את המנה בואו נראה איך מכינים אותה 🙂

חומרי הגלם שאנחנו צריכים

  • 2 כפות שמן קוקוס (נוזלי)
  • חצי קופסת קרם קוקוס מהולה במעט מים (כרבע כוס)
  • 8-10 פטריות שמפיניון / פורטובלו או שניהם גם יחד חתוכים לרצועות
  • 1/2 בצל קצוץ
  • 1/4 מקל קינמון
  • 1 כפית שום כתוש
  • 1/4 פלפל צ'ילי חריף (אפשר להוסיף, תלוי בחריפות שאתם אוהבים)
  • 1/2 כפית זרעי כמון
  • 1/4 כפית קארי
  • 1/4 כפית הל
  • 1/2 כפית ג'ינג'ר
  • 1/4 כפית פלפל שחור
  • 1/2 כפית מלח גס
  • 1/2 כפית גרגירי חרדל (עדיף שחורים אבל אפרי גם צהובים)
  • רבע כוס חומוס מבושל (אופציונאלי)

טוב, אז איך מכינים אותה?

  • נחמם מחבת עם שמן קוקוס, מקל קינמון, זרעי כמון וגרגירי החרדל ונטגן למשך כדקה.
  • נוסיף את הבצל, הפלפל החריף ונערבב מעט, נמשיך לטגן עד שהבצל מתחיל להשחים.
    בצל ופלפל חריף
  • אחרי שהבצל הושחם נוסיף את השום והג'ינג'ר ונוריד את האש לבינונית ונערבב מעט למשך כחצי דקה (אף אחד לא עומד לכם עם סטופר לכו לפי העין רק לא לשרוף את השום).
  • עכשיו נוסיף את קרם הקוקוס יחד עם התבלינים ונערבב על אש בינונית למשך כ- 5 דקות.
    רוטב
  • נוסיף את הפטריות, נערבב קלות ונכסה את המחבת להמשך בישול עוד 5-8 דקות.
    מערבבים פטריות עם הרוטב
  • נרים את המכסה אחרי 3 דקות לראות מה קורה שם כי אנחנו סקרנים 🙂
    פטריות ברוטב קוקוס
  • אחרי 5-8 דקות אפשר להרים את המכסה ולהריח, מרגישים את הארומה?
    רוטב מוכן
    טוב, מי שרוצה יכול עכשיו להוסיף גם רבע כוס חומוס (מבושל) בכדי לעשות את המנה יותר מעניינת אבל זה לא חובה. אם החלטתם ללכת על זה אז תמשיכו לבשל עוד כמה דקות אם לא, תורידו מהאש.
  • נעביר את כל העניין הארומטי הזה לצלחת הגשה עם אורז ונקשט עם קצת כוסברה ואנחנו מוכנים לצאת לדרך. את הביס הראשון אני רוצה שתיקחו עם עיניים עצומות. נו, איך היה?
    פטריות ברוטב קוקוס חריף

בתאבון!

 

25 תגובות

  1. טעים בטירוף!
    הוספתי ברוקולי כי היה בבית, השתלב מעולה

    • אבי-ז'אן לוי says:

      גלי, שמח שאהבת!
      ברוקולי הוא תוספת טעימה כמעט לכל דבר, תודה על השיתוף 🙂

  2. שלום !
    איזה שמן מתאים אם אין לי שמן קוקוס ?

  3. הי אבי,

    רציתי לומר תודה על המתכון. יצא כל כך טעים שהכנתי שני ערבים ברציפות

  4. אריאלה says:

    נראה נהדר! אפשר לשלב קוביות חצילים במתכון?

    • אבי ז'אן לוי says:

      ארילה, למה לא… לכי על זה, נשמע מעניין.
      אני אוהב חצילים, ספרי לי איך יצא.

      • היי אבי,
        הכנתי את המתכון ויצא ממש טעים חוץ מ….
        הרוטב יצא מעט נוזלי ובגוון אפרפר ולא צהבהב??
        האם אצלך במתעון הוספת קורנפלור ו?
        תודה!

        • אבי ז'אן לוי says:

          שרה, תודה!
          לא, לא הוספתי קונפלור. אני עושה שימוש בקרם קוקוס סמיך יחסי, יכול להיות. בכל מקרה את יכולה לעשות שימוש במעט קונפלור (מהול במים) על מנת לעבות את הרוטב.
          לגבי הצהבהבות אפשר להוסיף מעט יותר קארי.

          בהצלחה 🙂

  5. יצא טעים ביותר. שילבתי עם 2 פלפלים כתומים בשרניים ברצועות. מנה נהדרת

  6. שאלה לגבי גרגירי החרדל:
    מרוב המתכונים אני יודע שצריך לטגן אותם בשמן כדקה עד שיתפצפצו אבל
    פה הם לא מופיעים בשלב הזה. האם להכניס אותם בשלב מאוחר יותר של הבישול
    או שפספסתי משהו?

    בלי קשר אני מאוד אוהב את המתכונים שלך, המשך בעבודה הנפלאה! 🙂

  7. הי אבי
    באיזה אורז השתמשת במנה?
    אני משתמשת רק באורז מלא אבל לפעמים בא לי רגיל, כמו השילוב עם המנה הזו שאכין היום
    , על איזה אתה ממליץ מבחינה בריאותית? יסמין?

  8. היי,
    הכנתי שלשום ויצא מגניב.
    מה מדיניות ההקפאה של התבשיל…? 🙂
    תודה!

  9. ילך גם עם קארי אדום לדעתך?

  10. היי אבי, התבשיל נראה טעים. אם יש חומוס בתבשיל מתי להוסיף לבישול?, עכשיו חורף ומתאים לי קטניות לביתי הצמחונית
    אודה על תגובתך

    • היי מירי,
      כן, יש חומוס בתבשיל וזה גם מצויין במתכון לקראת הסוף "מי שרוצה יכול עכשיו להוסיף גם רבע כוס חומוס (מבושל) בכדי לעשות את המנה יותר מעניינת אבל זה לא חובה."
      בהצלחה

  11. יצא טעים אש בעלי מת על זה .
    הוספתי גם עלי פאקצ'וי שהכניסו רעננות
    אחלה מתכון !

  12. לבנת ברק says:

    ברוך ה' איזה טעים! וכמה צבעים וריחות ישתבח שמו:-)
    יש לי יד די טובה לבישול אבל מעולם לא בישלתי בבית אסייתי מידי (גג רוטב סויה וכו')
    אז נצמדתי למתכון באופן יחסי- ויצא פשוט מעולה!

    גם אצלי הרוטב היה טיפה דליל אז פשוט אידתי קצת, והצבע אצלי הרבה יותר צהוב מבתמונה שלך אבל מניחה שזה התבלינים- כך או אחרת , תודה, מאוד טעים!

השאר תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

*

 
 
 
 
שינוי גודל גופנים
ניגודיות