ירקות בתנור עם איולי קשיו

צ'יפס ירקות

נורא התחשק לי צ'יפס וחשבתי לעצמי למה להכין שוב את אותו הצ'יפס מתפוחי אדמה ומי בכלל אמר שצ'יפס צריך להיות מטוגן, ולמה הוא לא יכול להיות רך ונעים? אז ניגשתי למקרר ושלפתי משם גזר, אספרגוס, לפת, קולורבי וצרפתי גם בטטה והתחלתי להכין את מה שהתברר כיופי של תוספת. אז בואו נתחיל…

מצרכים

לירקות צ'יפס

  • 1 בטטה
  • 2 גזרים גדולים
  • 1 לפת
  • 1 קולורבי
  • 1 זוקיני גדול
  • 5-6 אספרגוס
  • 1/4 כפית מיורן
  • קמצוץ מנתה יבשה
  • מלח גס ע"פ טעם
  • 2 כפות שמן זית
  • 1/4 כפית טימין יבש (אם יש לכם טימין טרי אז אפשר לשים גבעולים יחד עם הירקות)
  • 1/4 כפית כמון

כמובן שאתם יכולים להוסיף עוד ירקות לפי העדפתכם האישית

לרוטב איולי

  • 1 כוס קשיו לא קלוי מושרה
  • 4 כפות לימון
  • 1.5 כפית סילאן
  • 3/4 כפית חרדל
  • 1/4 כפית כורכום
  • מלח ע"פ טעם
  • 1 כפית שום כתוש
  • 1 כפית שמרי בירה (אופציונאלי)
  • 1/2 כוס מים

מתחילים בעבודה

  • נחתוך את הירקות לרצועות דקות בעובי של כחצי ס"מ
  • בתבנית נערבב את הירקות עם השמן והתבלינים
  • נסדר את הירקות בתבנית ונכניס לתנור שחומם מראש לחום גבוה למשך 35-45 דקות או עד לקבלת חריכה קלה בחלקו העליון של הירקות (אני הפעלתי רק את החלק העליון של התנור. כמו כן ייתכן שיהיה צורך בעוד כמה דקות, לא עמדתי עם סטופר)
    ירקות בתבנית
  • בזמן שהירקות קיבלו חריכה קלה נוציא אותם ונתחיל בהכנת האיולי
    ירקות מוכנים
  • הכנת האיולי מאוד פשוטה… נכניס את כל החומרים לבלנדר עד לקבלת מרקם חלק וסמיך 🙂
  • מה שנשאר לנו זה להעביר לצלחת הגשה לשפוך את הרוטב על הירקות, לפזר מעט פטרוזיליה ולהגיש.

לאמיצים מכם אפשר להגיש את הירקות בצורה נוספת, לקצוץ פטרוזילה, עם שמן זית, לימון, מעט כמון, מלח, פלפל ושום כתוש ולהגיש… לדוגמא
ירקות באיולי קשיו

בתאבון!

 

2 תגובות

  1. הרוטב מעולה! הירקות שלי לא עמדו יפה למסדר כמו בתמונה, אבל חתכתי מה שהיה בבית וזרקתי בתבנית ועם הרוטב יצאה מנה שונה וטעימה !

השאר תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

*

 
 
 
 
שינוי גודל גופנים
ניגודיות