קוביות חציל ברוטב קוקוס (הודי)

חציל מטוגן בקוקוס

כחלק מההתנסויות הקולינרית שלי החלטתי לנסות להכין מנה טבעונית על בסיס המטבח ההודי, אני חייב להודות שהמטבח ההודי עדיין לא מוכר לי ובניתי את המנה הזו על בסיס זיכרון טעמים (עמום משהו) מטיול שעשיתי לפני המון שנים במדינה היפייפיה והצבעונית הזו. אני חייב להודות שהתוצאה הסופית יצאה מוצלחת מהצפוי ואפילו אישתי ניסתה למנוע ממני לאכול כדי שישאר לה יותר 🙂

המנה יחסית פשוטה אבל מכילה מספר שלבים, אשתדל להציג אותה בצורה פשוטה… יאללה, מתחילים?

חומרי הגלם

לבלילה

  • 1/4 כוס קמח אורז
  • 1 כף קונפלור
  • 105 מ"ל או 7 כפות מים
  • מלח ע"פ טעם (שמתי 3/4 כפית מלח גס)
  • 1 כפית קארי

לקוביות החציל

  • 1 חציל בינוני
  • 3/4 כפית קארי
  • 3/4 כפית כמון
  • 1/4 כפית קינמון
  • 1/4 כפית כוסברה
  • מלח ע"פ טעם (שמתי 1/2 כפית מלח גס)

לרוטב

  • 2 כפות שמן קוקוס (נוזלי)
  • 1/2 קופסת קרם קוקוס עם 60 מ"ל מים
  • 1/4 כפית זרעי כמון
  • 1/2 מקל קינמון שלם
  • 1/4 כפית זרעי כוסברה
  • 1/2 בצל אדום קצוץ
  • 1/2 פלפל אדום בינוני חתוך לקוביות
  • 1/4 כפית הל
  • 1/4 כפית פלפל אנגלי
  • 1/4 כפית פלפל שחור
  • 1/2 כפית גרגירי חרדל
  • 1/2 כפית כמון
  • מלח ע"פ טעם (שמתי 1/2 כפית מלח גס)

איך מכינים את המנה המדליקה הזו

  •  קודם נתחיל עם הבלילה, נערבב את כל המצרכים בקערית קטנה יחד עם המים עד שנקבל מרקם בערך כמו של פנקייק.
  • נקלף לחציל את הקליפה ונחתוך אותו לקוביות.
    חציל קוביות
  • נעביר את הקוביות לקערה ונוסיף את התבלינים
    קוביות חציל מתובלים
  • נערבב את קוביות החציל קצת ואז נטבול אותם בבלילה
    חצילים בבלילה
  • בינתיים נחמם סיר/מחבת עם שמן עמוק ונזרוק את קוביות החצילים לטיגון קצר רק כדי ליצור להם מעטפת קשיחה
    מעטפת חציל
  • אחרי שסיימנו לטגן את כל הקוביות נניח אותם על נייר סופג לספיגת שאריות השמן.
    07

נעבור להכנת הרוטב

  • נחמם מחבת עם 2 כפות שמן קוקוס, 1/2 מקל קינמון, זרעי הכמון והכוסברה ונטגן למשך כחצי עד דקה
  • נוסיף את הבצל ונערבב מעט, נמשיך לטגן עד שהבצל מתחיל להיות שקוף כזה ונוסיף את קוביות הפלפל האדום ונטגן לעוד כ 3-4 דקות תוך כדי ערבוב מידי פעם
  • זה הזמן להוסיף את קרם הקוקוס, להוסיף את התבלינים, לערבב ולהנמיך את האש. נמשיך לבשל על אש נמוכה 5-10 דקות כדי לתת לטעמים להיפתח ולהתחבר. מי שמעוניין יכול להוסיף גם 2 כפות חומוס מבושל להעשרת הטעמים. אגב, אם אתם מרגישים שחסרים קצת נוזלים אתם מוזמנים לטפטף מעט מים ולערבב אבל לא להגזים.
  • עכשיו, אחרי שהטעמים נפתחו אנחנו יכולים להוסיף את קוביות החציל ולערבב למשך 1-2 דקות ולהוציא.
    קוביות חציל מוספים לרוטב
  • להעביר לצלחת הגשה אפשרי עם אורז ולקשט עם כוסברה

בתאבון!

 

2 תגובות

  1. עשיתי את זה לארוע משפחתי ויצא מעולה, מעולה ….
    תודה רבה אבי !!

השאר תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

*

 
 
 
 
שינוי גודל גופנים
ניגודיות