קיש פטריות ללא גלוטן

קיש פטריות

התלבטנו מה לאכול לארוחת ערב וגילינו במקרר פטריות שוכבות בשקט. בהתחלה הן לא נראו מזמינות אבל אחרי סיבוב שני היה נדמה לי שאחת מהן קרצה אליי.
הוצאתי אותן החוצה ושאלתי את המיידלה (אשתי) "יש לך משהו שיושב טוב עם הפטריות?" היא רק חייכה אליי במין מבט שכזה וישר ידעתי… יש לה משהו 🙂
עזרתי לה – שטפתי, קילפתי, חתכתי וערבלתי ולבסוף גם קיבלתי רשות לנשנש את החתיכה הראשונה. אויש כמה שזה טעים… חייבים לנסות!

מצרכים

תחתית:

  • 1/2  כוס קמח חומוס
  • 1  כוס קמח אורז
  • 1/2  כוס אגוזי מלך
  •  1/2 כוס מים
  • 1  כף שמן זית
  • 1  כפית אבקת אפייה

 מלית:

  •  2 כפות שמן זית
  •  1 בצל גדול
  •  4-5 פטריות שמפיניון בינוניות חתוכות לפרוסות או לקוביות
  •  2-3 פרטיות פורטובלו חתוכות לפרוסות או לקוביות
  • 1/2  כפית פלפל אנגלי
  •  1/2 כפית מלח
  • 1  כף אורגנו יבש

ציפוי

  • 1  כוס קשיו לא קלוי ומושרה לשעתיים
  • 1  כוס מים
  • 1  כפית שום כתוש
  • 1/2  כפית מלח

אופן ההכנה

תחתית
לטחון את כל המצרכים במעבד מזון, לשמן  תבנית לפאי / קיש במעט שמן זית ולשטח על התבנית .
קיש פטריות תחתית

מילוי
לחמם את השמן במחבת, להוסיף את הבצל ולטגן עד שמשחים .

להוסיף את הפטריות והתבלינים ולהמשיך לטגן עד לריכוך והשחמת הפטריות
פטריות ובצל מוקפצים

להוריד מהאש ולשטח על הבצק שבתבנית
קיש פטריות

ציפוי

להכניס את כל החומרים לבלנדר ולטחון עד לקבלת מרקם אחיד נוזלי ומעט סמיך

לשפוך על הפטריות.
ציפוי על קיש פטריות

להכניס את התבנית לאפייה בחום של 180 מעלות למשך 20-30 דקות עד שהקרם מלמעלה מתקשה מעט.

חתיכת קיש המנושנשת לאיטה, היה נהדר 🙂

קיש פטריות ללא גלוטן

 בתיאבון!

 

44 תגובות

  1. היי אבי
    רציתי לדעת איך אני יכולה להחליף את הקמחים לקמח רגיל? האם פשוט במקום שני הקמחים להשתמש בקמח רגיל באותה כמות בדיוק או שמא זה משנה את המתכון?
    תודה!

    • אבי-ז'אן לוי says:

      זה משנה לגמרי את המתכון.
      את יכולה לעשות בצק פריך מקמח רגיל ועליו לבנות את שאר המנה.

  2. וואו, נראה טעים! מה גודל התבנית?

  3. שום כתוש שכתשתי בעצמי, נכון? או שהתכוונת לאבקת שום שקונים?

    ותודה על המתכון! הולכת עכשיו לקנות את הקמחים שצריך.

  4. הכנתי! והמיידלע שלי גם אהב 🙂

    אגב, מאחר שבכל מקרה מוסיפים שום בזמן הכנת רוטב הקשיו, פשוט זרקתי לבלנדר כמה שיני שום שלמות (ואז זה שום כתוש על הדרך).

    התחתית יצאה קצת דחוסה אבל אולי זה אמור להיות ככה; זו פעם ראשונה שהשתמשתי בקמח שהוא לא מחיטה.

    ואגב, קשיו מושרה אמור לשנות קצת צבע?
    קיבל גוון קצת אפור/סגול אחרי שעה. מאחר שלא הייתי בטוחה השריתי מחדש קשיו מחבילה אחרת שידעתי שהיא תקינה. אבל הקשיו מההשרייה הראשונה עוד בכוס מים, חשבתי לנסות להכין גבינה אם אגלה שזה תקין.

    בכל מקרה, יצא טעים, שוב תודה.

    • אבי-ז'אן לוי says:

      אני שמח לשמוע שהאינגלה אהב (אינגלה זה בחור ומיידלה זאת בחורה 😉 ואת זה לימדה אותי המיידלה שלי)
      לגבי הקשיו זה נורמלי לחלוטין, קשיו משנה את צבעו לאפרפר. אגב, בד"כ 2-3 שעות השרייה מספיקות ואין צורך להשרות יותר מזה.
      לגבי התחתית, היא אמורה להיות פריכה ואם יצאה לך דחוסה מידי את יכולה להוסיף עוד חצי כפית אבקת אפייה ועוד כף שמן או חופן אגוזים.
      תודה על השיתוף!

  5. I added a bit of salt and a bit of curry powder to the dough and it came out yummmmm
    !thanks for another great recipe
    🙂

  6. אבי-ז'אן לוי says:

    May,
    No worries, Thanks for sharing 😉

  7. כאן בארצות הברית ישנם שני סוגי קמח חומוס:
    1. קמח חומוס טחון מגרגירי חומוס raw
    2. קמח חומוס טחון מגרגירי חומוס קלויים.
    לאיזה בדיוק קמח חומוס אתם משתמשים בארץ?

    • אבי-ז'אן לוי says:

      חומוס טחון raw

      • אני חושבת שהשתמשתי בקמח חומוס מגרגרים קלויים (טחנו לי בחנות התבלינים) – אולי בגלל זה התחתית יצאה קצת דחוסה (?).
        בכל מקרה זה עדיין היה ממש טעים.

  8. טוחנים את החומרים לבצק במעבד מזון כמו בבלנדר, או עם וו לישה?

    תודה

    • אבי-ז'אן לוי says:

      כדי לקצר תהליך עשינו את זה במעבד מזון. את יכולה לטחון את האגוזים בנפרד ולהוסיף לשאר החומרים ולהכין במיקסר עם ו לישה.

  9. היי אבי
    זה נראה נפלא !!!
    אפשר להחליף את המילויי בכל דבר ?
    כרישה, ברוקולי .. ?

    תודה !

    • אבי ז'אן לוי says:

      לילך , תודה!
      ניתן למלא בכל דבר שאת אוהבת.
      אשמח אם תשתפי איך יצא 😉

  10. הי אבי,

    אפשר להשתמש בתחתית לפאי פירות אם מוסיפים קצת סוכר?
    אני מחפשת מתכון לקלתית ללא גלוטן ובנתיים שלך נראית הכי טוב..
    תודה!

  11. הי אבי !
    שכחתי לשאול – אם אני עושה עם קמח אורז מלא, איזו כמות של מים אני צריכה לשים ?
    תודה!

    • אבי ז'אן לוי says:

      האמת שלא ניסינו להכין עם אורז מלא ואני מציע להתחיל עם כמות המים שכתובה במתכון ולהוסיף נוזלים ע"פ הצורך עד לקבלת מרקם בצקי שאפשר לעבוד איתו.
      אשמח אם תעדכני את כמות המים שהוספת.
      תודה 🙂

  12. היי אבי !

    הכנתי את הקיש לסופשבוע והיה נהדר!
    הוא טעים מפתיע ויפייפה 🙂
    השתמשתי בסוף בקמח אורז רגיל אך את המילויי עשיתי עם כרישה וברוקולי – מ ע ד ן !!
    תודה מכל המשפחה 🙂

  13. היי אבי,
    האם אני יכולה להשתמש בסודה לשתייה במקום אפייה ? בעוגות זה הולך לי טוב.

  14. שלום אבי
    הקיש יצא מצויין. טבעונים ולא טבעוניים נהנו
    תודה

  15. המתכון של תחתית הפאי נשמע מעולה , אך במה אפשר להחליף את אגוזי המלך לטובת אלרגיים לאגוזים ?

  16. שלום אבי. אתמול פגשתי לראשונה את האתר ה מ ד ה ים שלך. היום הכנתי את קיש הפטריות. זהו הקיש הכי קרמי שאכלתי. טעים להפליא. הכנתי גם את הלחם בעג'ון
    הכנתי מלית של בצל יבש ובצל ירוק. עם שמן זית מלח וסומק.יצא נהדר. מודה לך מקרב לב על מתכונים מדהימים.

  17. נהניתי מאד מהמתכונים, ורציתי לשאול במה ניתן להחליף את קמח האורז – עקב חשש לאלרגיה אסור לי אורז, חיטה וסויה

    • אבי ז'אן לוי says:

      יסמין, תודה!
      אפשר להחליף עם קמח תירס דק או אפילו קמח עדשים. קחי בחשבון שזה ישפיע מעט על הטעם

  18. אבי היי לפני כמה זמן שלחתי לך את השאלה הבאה בפייסבוק ועכשיו אני רואה בפייסבוק שכתוב שענית לי אבל אני לא מצליחה למצוא את תשובתך בשום מקום. ברשותך אני שולחת שוב את השאלה בתקווה שזה לא יעבור לפייסבוק
    אבי שלום, המתכון נראה נהדר וחשבתי לנסות יש לי שתי שאלות – אני לא בטוחה שאני אמצא פה (יפן) קמח חומוס ולא טוב לי חיטה אני תמיד משתמשת בקמח אורז מלא השאלה אם זה אפשרי לעשות את התחתית רק עם קמח אורז מלא ? ושאלה שנייה בעלי אלרגי לקשיו האם אפשר להחליף למשהו אחר בציפוי? תודה מראש סיגל

    • סיגל היי,
      הנה התשובה שכתבתי לך בפייס… לגבי הציפוי ניתן להחליף עם בשמל על בסיס קורנפלור וחלב סויה או קוקוס. בנוגע לקראסט קמח אורז לא יהיה אחיד. את יכולה לעשות שימוש בקמח תירס, עם קצת קמח טפיוקה ו/או קמח סויה

  19. יצא מדהים מדהים מדהים וגרף מחמאות מטורפות. שאלה: האם לדעתך יוסיף או יגרע להכניס משהו כמו כפית שמן כמהין? ואם יוסיף, כמה היית ממליצה ובאיזה שלב של ההכנה? (אני משוגעת על כמהין)

    • אני שמח לשמוע שאהבת, תודה!
      אני אישית לא אוהב אותו אבל אם הייתי צריך לעשות בו שימוש הייתי מוריד כפית מכמות שמן הזית ומוסיף במקומה כפית של שמן כמהין לקראת סוף טיגון הבצל והפטריות.

      בהצלחה!

  20. היי אבי,
    את הפטריות עורמים ישר על הבצק כפי שהוא או שקודם צריך לאפות ולייבש אותו כקלתית?

  21. עדי לוי says:

    הכנתי כבר מספר פעמים, טעים מאוד! אני עושה בתבנית גדולה יותר וגבוהה יותר. היום גם הכנתי אחת עם ברוקולי, שרי ופלפל צהוב , טעים טעים. תודה רבה 🙂 שבועות טבעוני ישמח 🙂

    • עדי, חג שמח!!
      מעולה, אני שמח לשמוע שאהבת 🙂 אני תמיד מעודד להוסיף ולהתנסות עם חומרים אחרים.

    • איילת says:

      היי עדי, אם הכנת בתבנית גדולה יותר, הכפלת את הכמות? אני תוהה.. אם כבר מכינה נראה לי שעדיף כמות גדולה יותר.

      תודה אבי על המתכון! נראה מעולה הולכת לנסות

  22. היי אבי ,

    לגבי קמח אורז – פשוט לטחון במעבד מזון אורז
    האם יש צורך להשרות או פשוט אורז יבש
    תודה

    • אפשר לקנות קמח אורז בסופר, יש שני סוגים רגיל ודביק, בחנויות מתמחות אפשר למצוא גם מלא.
      אם את רוצה לטחון בעצמך בהנחה שיש לה מטחנה או בלנדר חזק אז פשוט לטחון אורז יבש.

      בהצלחה 🙂

השאר תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

*