עוגת עיגולי שוקולד

סופלה

טוב, כאן אין מה להתברבר יותר מידי… חיפשתי משהו טעים לאכול, איזה קינוח שיעלה לי את רמות הסוכרים בגוף אבל משהו הארד קור ולא בהכרח בריא אז ישבתי חשבתי ועלה לי לראש הדבר הפלילי הבא. מה אומר לכם, התענגתי על כל ביס ואחרי שעה יצאתי להליכה של שעתיים, רק בשביל להרגיש טוב 🙂
זאת מנה מתוקה עמוסה בשוקולד לא לכל יום אבל אחד ל… בהחלט מותר, מגיע לכם, תתפרעו!

מצרכים

לעוגה

  •  2 כוסות קמח לבן (אפשרי גם חצי לבן וחצי מלא)
  • 1 שקית אבקת אפייה (4 כפיות שטוחות)
  • 1.5-2 כוסות  חלב סויה / שקדים
    הערה: להתחיל עם 1.5 נוזלים ולהוסיף בהדרגה אם מרגישים שהבלילה סמיכה מידי (היא אמורה להיות טיפה יותר דלילה מאשר בלילה של פנקייק)
  • 1/2 כוס מייפל
  • 2 כפות סילאן
  • 1 כפית תמצית וניל
  • 2 כפות חומץ
  • 2 כפות קקאו
  • 2 כפות שמן קוקוס

לשוקולד

  • 300 גר’ שוקולד פרווה / טבעוני
  • 15 מ”ל שמן קוקוס
  • 1 כפית תמצית רום
  • 2 כפות מים

אופן ההכנה

הכנת העוגה

  • לערבב את כל החומרים יחד ואם העיסה סמיכה מידי ניתן להוסיף עוד נוזלים עד כחצי כוס חלב סויה / שקדים
  • ליצוק את העיסה לתבנית מרובעת ולהכניס לתנור בחום בינוני  למשך 30-40 דקות (עד שהקיסם יוצא יבש)
  • לאחר שהעוגה מוכנה להוציא ולתת לה להתקרר בטמפרטורת החדר ולקרוץ ממנה עיגולים ע”י רינג או כלי עגול אחר
    עוגת שוקולד

הכנת השוקולד (עיגולים)

  • לחמם על אש נמוכה 150 גרם שוקולד עם תמצית רום ושמן קוקוס בבן מארי או בקלחת קטנה (להיזהר לא לשרוף אותו)
  • לאחר שהשוקולד נמס ליצוק אותו על נייר אפייה מעל משטח ישר
    שוקולד
    שוקולד פלטה
  • לשטח אותו ולכסות עם נייר אפייה נוסף
    שוקולד משטוח
  • לאחר שהשוקולד התקרר והתמצק חזרה להסיר את נייר האפייה העליון
    שוקולד פלטה
  • לקרוץ ממנו עיגולים ע”י חימום הרינג (מים רותחים או אש)
    לקרוץ עיגולים בשוקולד
  • עכשיו חוזרים לעיגולי העוגה וקורצים עיגול נוסף בחלקם הפנימי (אני עשיתי זאת ע”י שימוש בקורצן של תפוחים)
    עיגול עוגה
  • חוצים את עיגול העוגה לשתיים ומניחים עיגול שוקולד בחלקו הפנימי ובחלקו העליון (שלב זה לא חובה ויכולים לשים עיגול שוקולד רק על חלקו העליון)
    סנדביץ שוקולד
  • ועכשיו חוזרים להמסת שאר השוקולד. ממיסים 150 גרם שוקולד עם שתי כפות מים על אש נמוכה
  • ברגע שהשוקולד נמס, יוצקים את השוקולד על עיגולי העוגה
    chocolat
  • יוצקים עוד שוקולד חם במרכז וצופים בקסם..
    שוקולד
  • מקשטים ומגישים חם.
    image

בתאבון!

 

19 תגובות

  1. היי אבי,
    נראה מעולה!!
    לא הבנתי איך רואים את החור מלמעלה אם שמנו מלמעלה עיגול שוקולד.. השוקולד החם ממיס אותו או שצריך לחורר בפנים גם את עיגולי השוקולד?
    תודה!

    • אבי-ז'אן לוי says:

      נטע, תודה!
      כו, בדיוק. ברגע שיוצקים שוקולד חם מעל, החום ממיס את עיגול השוקולד והשוקולד נוזל לתוך החור שבעוגה.

  2. פשוט אלוף האלופים !!!!!!!!

    אין לי כבר סבלנות לחכות שתפתח מסעדה או בר כלשהו…..

  3. הצילומים נראים טוב אבל רשימת המצרכים איננה מדוייקת ומי שיעבוד איתה יצא מתוסכל.
    שים לב לכמות הקמח, 2 כוסות בשום פנים ואופן אינן חצי קילו אלא כמחצית מזה.
    כמות הנוזלים ל-2 כוסות קמח גדולה מדי,
    צריך לבדוק שוב את רשימת המצרכים ולדייק כפי שנהוג באפיה.

    • אבי-ז'אן לוי says:

      רוני היי,
      עברתי שוב על המתכון הכתוב וגיליתי שאכן היה קצת בילבול… תודה על שימת הלב.
      המתכון לבסיס העוגה מבוסס על מתכון לפנקייק ורחלי עשתה איזה ניסוי איתו ולפעמים כשאני ורחלי במטבח יחד וכל אחד מכין משהו היא זורקת לי כמויות ואני כותב תוך כדי הכנה של משהו אחר. ולפעמים, יוצא שאני מתבלבל 😉
      גם כאן יצא שהתבלבלתי בין מ”ל לגרם.
      לגבי הנוזלים רחלי טוענת ששתי כוסות נוזלים זה בסדר (כי אנחנו מחפים על מיעוט בשמן) מאחר ואנחנו רוצים שבסיס העוגה יהיה מספיק נימוך. כעיקרון אפשר להתחיל עם 1.5 נוזלים ולהוסיף בהדרגה אם מרגישים שהבלילה סמיכה מידי (היא אמורה להיות טיפה יותר דלילה מאשר בלילה של פנקייק)

  4. מה הגודל של התבנית? כמה עוגות יוצאות מהכמות?

  5. וואו זה נראה מדהים!!!!!!!

  6. אפשר להמיר את הקמח הלבן בקמח מלא?

    • אבי ז'אן לוי says:

      אפשר אם כי המרקם יהיה קשה יותר ופחות אוורירי. הייתי ממליץ קודם להשתמש חצי מהכמות קמח לבן וחצי קמח מלא

  7. היי, אני לא אוהבת טעם של רום בשוקולד, אפשר לוותר עליו או ך שים משהו במקומו?

  8. יובל אבידן says:

    היי אבי
    אתה מתכוון ל300 גרם של שוקולד מריר או טבעוני?

  9. אילנה לוי says:

    האם לא משתמשים בביצים בכלל?

השאר תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

*

 
 
 
 
שינוי גודל גופנים
ניגודיות