חביתת אורז תירס

חביתת אורז

שבוע חדש הגיע ואיתו האנרגיות לעשייה במטבח ומה יותר טוב לפתוח את השבוע עם ארוחה מדושנת… חביתת אורז תירס עם עגבניות מיובשות יחד עם סלט רוקט וזיתים ומעל כל זה גבינה צפתית טבעונית (מבוססת על חומרים מהצומח) וזרעי כמון 🙂

מצרכים

  • 2 כפות קמח אורז (מזרח ומערב)
  • 1 כף קמח תירס (טחון דק)
  • מלח ע"פ טעם
  • 1/2 כוס חלב סויה
  • 1/2 כפית אבקת אפייה
  • חופן פטרוזיליה קצוצה או כל תוספת אחרת

אופן ההכנה

  • להכניס לקערה את כל המצרכים ולערבב עד לקבלת בלילה אחידה ודלילה
  • לחמם מחבת טפלון או בעלת ציפוי דומה עם מעט שמן זית.
  • ליצוק את הבלילה למחבת ולטגן משני הצדדים עד להשחמה.

בתאבון!

 

22 תגובות

  1. יש לי קמח אורז שהוא פשוט אורז לבן טחון שטחנו לי במקום בחנות התבלינים. זה נחשב קמח אורז ראוי?

    • אבי-ז'אן לוי says:

      נועה, לא נראה לי מאחר ואני מאמין שהוא טחון גס אבל את מוזמנת לנסות ולעדכן.
      הקמח אורז של מזרח ומערב טחון מאוד מאוד דק (אני חושב שזאת אפילו טחינה כפולה).

  2. נדבק לי… מה סוד?

  3. אלה מורן says:

    ינוסה בקרוב בהחלט!!!!!!

  4. שלום אבי, איך זה מסתדר שכתוב שזה מתכון טבעוני ויש המלצה לגבינה צפתית למעלה?

    • אבי-ז'אן לוי says:

      תהילה היי,
      אני מבין מדוע זה לא הסתדר לך, מאחר וזה בלוג טבעוני ואני מכין גבינות טבעוניות (המבוססות על חומרים מהצומח ולא טופו) היה ברור לי לכתוב גבינה צפתית מבלי להדגיש שהיא טבעונית.
      תיקנתי את הכתוב במתכון וכתבתי במקום גבינה צפתית טבעונית.
      תודה על ההערה ואני מקווה שעכשיו זה ברור יותר.

  5. החביתית תנוסה הערב, ה"גבינה" נראית מפתה ביותר!!

  6. היי האם אפשר להחליף את חלב הסויה בחלב שקדים ? או חלב אחר ?
    בבית רגישים לסויה
    תודה רבה

    • אבי-ז'אן לוי says:

      ניבה היי,
      סליחה על האיחור בתגובה… אפשר להחליף את חלב הסויה במים.

  7. הי,
    אין לי קמח אורז, אפשר קמח רגיל או קמח מלא במקום?
    תודה.

  8. היי אבי!
    שמחתי לגלות מתכון לחביתה שאין בה טופו וקמח חומוס!
    לצערי, החביתה פשוט לא התאחתה בכלל ונשארתי עם סוג של דייסה – קיוויתי שתוכל לעלות על הטעות שלי,אולי פשוט שילבתי יותר מדיי מרכיבים?
    השתמשתי בקמח אורז מלא וקמח תירס לפולנטה (טחון גס, כי זה מה שהיה לי), בחלב סויה וניל מתוק (מה שהיה), מלח, אבקת אפיה ופטרוזיליה, בכמויות שרשמת.
    הוספתי בצל מטוגן, מעט פתיתי שמרי בירה, קצת תירס מקופסא וכורכום.
    השתמשתי בשמן קנולה ובמחבת קרמית על אש גבוהה – תחילה כיסיתי את המחבת וכשראיתי שהבלילה לא מתקשית, הסרתי את הכיסוי. אחרי מספר דקות כשניסיתי לבדוק אם אפשר להפוך ראיתי שהשכבה התחתונה נדבקה לגמרי למחבת, ונשארתי עם בלילה רטובה יחסית שלא רצתה להתקשות…
    אכלתי את זה ככה כי היה טעים, אבל אשמח לחביתה בכל זאת 🙂
    יש לך השערה אולי במה טעיתי?
    תודה רבה!

    • אבי ז'אן לוי says:

      על פי מה שתארת אני מניח קודם שהשימוש בכל החומרים יחד גרם לכך. מה גם ששהשימוש בקמח אורז מלא לא מתאים לדעתי.
      אני מציע שתכיני (לפחות בהתחלה) ע"פ המתכון והחומרים שמצוינים בו ואחרי שאת מבינה איך זה עובד תוכלי להתנסות ולהוסיף טעמים וחומרים נוספים.
      בהצלחה 🙂

  9. הי אבי,
    עשיתי בדיוק לפי המתכון, רק כמויות כפולות שיספיק לשניים.
    החביתה התאחתה יפה ויצאה טעימה אבל היתה יבשה מאוד. יש לך איזו הצעה?
    תודה ושנה טובה!

    • אבי ז'אן לוי says:

      ליזי, תודה וחג שמח ושנה טובה גם לך 🙂
      אני מניח שזה קרה בגלל שלקח לחביתה להיות מוכנה יותר זמן והנוזלים התאדו מהר מידי ביחס למרכיבים האחרים שעדיין לא היו מוכנים.
      להבא תוסיפי עוד נוזלים אני משער ש 1/4 כוס נוספת של נוזלים תעשה את ההבדל. אשמח לשמוע האם זה הספיק ואיך יצא.

  10. היי, האם אפשר להכין את החביתה במיקרוגל?
    אסור לי דברים מטוגנים ונורא קשה למצוא מתכונים ללא טיגון.

  11. הכנתי כבר פעמיים, מעולה.
    אני מוסיפה פטרוזיליה קצוצה ובצל קצוץ מטוגן ויוצא נהדר.

  12. ניסיתי את המתכון הרגע.
    הבלילה יצאה לי נוזלית, אז הוספתי עוד טיפה מהמקמחים.
    אולי בגלל שהשתמשתי בקמח אורז מלא ולא ברגיל? זה באמת משנה?
    אני מקנא בכל אלו כאן שניסו והצליחו :-/

    • היי אסף,
      כן, במתכון הספציפי הזה לא רצוי להשתמש בקמח אורז מלא. התכונות מעט שונות ולכן נוזלים לא התחברו היטב ויצאה לך בלילה נוזלית. הייתי ממליץ להתחיל עם קמח אורז רגיל ורק אחרי שאתה מרגיש בטוח במתכון תנסה חצי חצי.
      בהזדמנות אנסה להעלות מתכון עם קמח אורז מלא.

      בהצלחה!

  13. הי אבי
    תוודה על המתכון זה נראה מעולה אנסה בקרוב – האם יש גם מתכון לגבינה הצפתית שבתמונה ?
    תודה

השאר תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

*

 
 
 
 
שינוי גודל גופנים
ניגודיות