קרואסון טבעוני

קוראסון

לא בא לכם לפעמים לקום בבוקר ולהתפנק על משהו מתוק שיפתח את הבוקר עם חיוך? אבל משהו מושחת, לא בריא (אבל גם לא הכי ג’אנק).
הרבה זמן שלא אכלנו קרואסון והבוקר החלטנו… עושים את זה! מכינים קרואסון לארוחת בוקר… האמת, שלא יכולנו להפסיק לאכול, זה כל כך טעים ומושחת 🙂

מצרכים

  • 1/2 חבילה של קמח לבן (500 גר’)
  • 1 כף שטוחה שמרים יבשים
  • 3 כפות סוכר חום
  • 3 כפות שמן קנולה / קוקוס
  • 1-1.5 כוסות מים פושרים
  • קורט מלח
  • שוקולד צ’יפס / רצועות שוקולד פרווה
  • מייפל (להברשה)
  • שומשום (לפיזור מעל)
  • 1/4 כוס שמן קוקוס (להברשת הבצק)

אופן ההכנה

– מערבבים את הקמח, שמרים,מלח, סוכר, שמן קנולה במיקסר בלישה איטית או בלישה ידנית ומוסיפים בהדרגה את המים עד לקבלת מרקם בצק אחיד ויציב.
– מכסים את הקערית בניילון ובמגבת להתפחה למשך כשעה.
– לאחר ההתפחה מקמחים מעט את משטח העבודה ואת הבצק התפוח ומתחילים לרדד חצי מכמות הבצק לעובי של חצי ס”מ.
– מברישים את הבצק במעט שמן קוקוס

lehavrish1

– מקפלים, מסובבים ומרדדים שוב

lekapel1

– ושוב… מברישים את הבצק במעט שמן קוקוס

lehavrish2

– מקפלים, מסובבים ומרדדים שוב

lekapel2

– בשלב זה לא מברישים יותר עם שמן קוקוס אבל חוזרים על פעולת הרידוד והסיבוב עוד 2-3 פעמים לפחות.
– לאחר ששמן הקוקוס התמזג היטב עם הבצק מרדדים אותו לעובי של 2-3 מ”מ ומכניסים למקפיא למשך כ-15 דקות

freez

– בזמן הזה אפשר להתחיל את התהליך על החצי השני של הבצק 😉
– לאחר 15 דקות מוציאים את הבצק מהמקפיא ויוצרים משולשים. שמים בתחתית כל משולש מעט שוקולד (או כל דבר אחר שבא לכם :))

triangel

– מגלגלים את הבצק לצורת קרואסון ומניחים להתפחה למשך כ 15 דקות.

hatpaha

– מורחים את הקרואסונים עם מעט מייפל ובוזקים מעל שומשום.
– מכניסים לתנור שחומם מראש לטמפרטורה של 180 מעלות למשך 15-20 דקות או עד שמשחים.

oven

oven2

בתאבון

 

42 תגובות

  1. וואו !!!
    כבר יודעת מה להכין לקינוח לאורחים הרבים שיגיעו לארוחות בסוכות.
    נפלא

  2. נראה מעולה !

  3. אבי ורחלי יקרים.
    נראה מצוין,מזמינה כזה כשאגיע לביקור בארץ. 🙂 🙂 🙂

  4. נראה מקסים.

    2 שאלות: א. אפשר לשים שמן קוקוס במקום שמן קנולה? (אני חדשה בשימוש עם שמן קוקוס) או שמן זית?
    ב. אם אחליף בקמח מלא צריך להכניס עוד שינויים? (אולי פחות קמח?)

    תודה רבה!

    • אבי-ז'אן לוי says:

      תודה!
      הייתי ממליץ בכל זאת להתנסות ולעשות שימוש בשמן קוקוס מאחר והוא בריא יותר. שנית, שמן זית דומיננטי מידי בטעמו ולא נראה לי מתאים ושמן קנולה לא הכי בריא אבל אם את ממש מתעקשת אז הייתי דווקא בוחר בקנולה (עם כל החסרונות)
      לגבי הקמח המלא תצטרכי להוסיף עוד מים אבל גם כאן הייתי ממליץ להתחיל לפחות את הפעם הראשונה ע”פ המתכון וזאת בכדי שיהיה לך רפרנס לאיך זה אמור לצאת ואז לשלב חצי חצי ורק אחרי שאת כבר מנוסה להתחיל עם קמח מלא, כוסמין וכד’

      בהצלחה.

  5. תודה על תגובתך!
    התכוונתי לשאול אם אפשר לוותר לגמרי על שמן הקנולה ולשים רק שמן קוקוס.

  6. הי, יש דרך להמיר את המתכון לקמחים ללא גלוטן…?

  7. שלום
    האם העובי הסופי לא אמור להיות 2-3 מ”מ (ולא ס”מ כפי שכתוב)?
    תודה

  8. אז אין ברירה אלא להכין שוב…
    תודה

  9. נראה מעולה! מקווה לנסות בקרוב 🙂

  10. הכנו את הקוראסונים לחבורה הטבעונית בבית אבל איכשהו יצא שהקוראסונים חוסלו על ידי כולם פשוט מתכון מעולה!!!

  11. תודה על המתכון. אני טבעונית חדשה והקרייב הכי גדול שלי הוא לקראסון חמאה 😐
    זה יוצא דומה קצת? במרקם, בטעם…?
    אין תמונה של קוראסון פתוח, אולי שווה להוסיף 🙂

    • אבי ז'אן לוי says:

      שירה, קודם כל ברוכה הבאה לטבעונות ולבלוג
      לדעתי (למרות שאני מעט משוחד) זה יותר טעים ושווה לנסות.
      אני מזמין אותך להכין ולצלם לנו תמונה של קרואסון פתוח 😉

  12. נראה מעולה! במה אפשר למרוח את הקרואסונים במקום מייפל?

  13. נראה מקסים. האם יש תחליף לשימוש בשמן קוקוס בהברשה?

  14. שירהבירה says:

    ניתן להחליף את הסוכר החום בסוכר לבן ?

  15. אפשר להחליף את המייפל בסילאן?

  16. אני אופה גרועה. למרות שהרגשתי שאני הולכת לפי ההוראות הבצק יצא דביק מידי, הם יצאו סופר מכוערים, וטיפה בטעם של לחם עם שוקולד

    • רון היי,
      אני יכול לתאר את החוויה שזה לא מצליח.
      מה שיכול היה לגרום לבצק לצאת דביק הוא שעשית שימוש ביותר מידי נוזלים. הבצק אמור להיות רך וגמיש. להבא את יכולה להוסיף עוד קמח ובעבודה עם הבצק לקמח היטב את המשטח.

      בהצלחה!

  17. ארינה says:

    שאלה בקשר לקיפולים-
    זה קיפול לחצי? לשלוש? לא בטוחה על פי התמונה.
    תודה ?

  18. היי אבי, נראה מדהים האם יעבוד גם בלי שום מילוי? כמו קרואסון קלאסי?
    תודה

    • היי גיל,
      זה יעבוד אבל זה כבר יהיה בריוש (מעיין לחמניה קטנה ושובבה :)) אגב, אנחנו אוהבים גם בלי מילוי כי אז אפשר לחתוך לחצי ולמלא בחלווה וזה הכי טעים שיש חח

  19. יצא מעולה!
    לשמור אותם בקירור? לכמה זמן הם נשמרים?

    • היי גיל,
      תודה! אצלנו הם לא נשמרים, הם נאכלים מהר מהר ע”י הילדים, שכנים, חברים 🙂
      אבל אם הייתי צריך לשמור אותם אז זה בוודאי היה רק בהקפאה, ככה שמחממים אותם הם יוצאים רכים וטעימים כאילו נאפו באותו הרגע.

  20. הי, הכנתי ויצא מעולה! תודה

השאר תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

*

 
 
 
 
שינוי גודל גופנים
ניגודיות