פרמזן טבעוני


פרמזן

זה המתכון הכי פשוט בעולם והוא מעשיר כל פסטה או סלט!

מצרכים

  • 1 כוס קשיו (יבש לא קלוי)
  • 1/2 כוס פתיתי שמרים תזונתיים (תמצאו אותם תחת השם שמרי בירה בחנויות)
  • 2 כפות צנוברים
  • 3/4 כפית מלח
  • 1/4 כפית אבקת שום
  • קורט הל
  • קורט פלפל אנגלי (אופציונאלי)

אופן ההכנה

  • להכניס את כל המרכיבים למעבד מזון ולטחון עד לקבלת תערובת טחונה דק
    3
  • להכניס לקופסא אטומה ולשמור במקרר מחזיק כ 3-4 שבועות.

בתאבון!

 

25 תגובות

  1. נראה טוב! כמה זמן לדעתך זה מחזיק במקרר? והאם אפשר להקפיא?

  2. מגניב! בשביל מה צריך את שמרי הבירה?

    • אבי-ז'אן לוי says:

      שמרי בירה נותנים את הטעם הגבינתי ומעשירים את התערובת. מה גם שהם בעלי ערך תזונתי רב.

  3. תענוג איתך. היצירתיות שלך מפילה אותי כל פעם מחדש :) תמשיך וזה.

  4. ענבר מורג says:

    היי אבי! כמה חסר לי פרמז'ן!!! ועוד יותר לבנות שלי…אני כבר מתה לנסות את המתכון – אבל קודם שאלה. יש לי אבקת שמרי בירה. האם פתיתי שמרי בירה זה מוצר אחר או שמדובר באותו הדבר? ואם זה שונה – זה קריטי או שניתן להשתמש באבקה?

    • אבי-ז'אן לוי says:

      ענבר, אפשר לעשות שימוש גם באבקה, הטעם הוא אותו טעם רק טחון יותר.
      יכול להיות שתאלצי לשים קצת פחות מהאבקה לעומת הפתיתים תתחילי עם 2 כפות אבקה ואם את מרגישה שחסר עוד קצת טעם אז תוסיפי עוד כף.
      ספרי לי איך יצא, בהצלחה!

  5. עשיתי אתמול את הפרמז'ן יצא מעולה!!!!

  6. שאלה לגבי השמרים – מה ההבדל בין שמרי בירה ובין שמרי אפייה יבשים שקונים בסופר?

    • אבי-ז'אן לוי says:

      נועה, ההבדל העיקרי ביניהם על פי מה שאני יודע הוא ששמרי בירה הם שמרים לא פעילים ושמרי אפייה יבשים הם שמרים פעילים (שבמגע עם מים וסוכר "מתעוררים")

      • תודה, הכנתי כבר כמה פעמים.

        רציתי לשתף שהיום אפיתי עם זה לראשונה – רק כמה דקות בתנור בשביל כתחליף גבינה בטוסט-פיצה.
        יצא ממש טוב!

  7. תודה רבה, אתה גאון.
    לא הייתי מסתדר בלי האתר שלך.

  8. אוקיי! הכנתי היום. זה מאוד מאוד מאוד פשוט להכנה ומשדרג בכיף את הפסטה (ניוקי ספציפית להיום)! לא היו לי צנוברים אז הוספתי עוד קצת קשיו. לגבי הכמות של אבקת השמרים השתמשתי בכף וחצי וגם זה גבולי. אפשר להתחיל עם פחות. לגבי הטעם – יצא לי מגניב. משהו בין פרמז׳ן לאבקת מרק, אבל במובן החיובי … הבת שלי טרפה בצהרים ועכשיו היא מנשנשת מהצלחת שלי לארוחת ערב. :)
    פעם ראשונה שהשתמשתי בשמרי בירה וזה מאוד מסקרן אותי להמשיך להתנסות איתם.
    תודה!

    • אבי-ז'אן לוי says:

      איזה כיף לשמוע, אני אוהב שילדים אוכלים.
      הילד הקטן שלי מנשנש שמרי בירה עם כל דבר (ואני מתכוון לכל דבר :))
      אפשר לעשות בהם הרבה שימושים ודוגמא אחת אם רוצים טעם מוקרם או אלמנט מוקרם בחימום אז מוסיפים אותם.

      תודה על השיתוף!

  9. מעולם לא הייתי חסידה של שמנת ומוקרמים למיניהם אבל אמא שלי כבר כשלה פעמיים בשלוש נסיונות של רוטב בשמל טבעוני (מתוך הנחה שגויה שאני בעניין רטבים לבנים). פשוט יצא מגעיל… :) חלב קוקוס עם מעט שמרי בירה (ותבלינים..) יעשו את העבודה??
    אה ובכלל נכנסתי לכתוב שהיום זללנו את מה שזכה אלינו לשם ״פרמז׳ן קשיו״ על פסטה עם פטריות מוקפצות וזה ממש העשיר את המנה ונתן לה את הטוויסט הסופי. בסוף הבנות עזבו את צלוחית הפסטה ופשוט התלבשו על צנצנת הפרמז׳ן קשיו ואכלו אותו עם כפית…אני יודעת שקשיו מאוד משמין אבל התנחמתי בזה שכל העסק הזה דיי בריא. משמין בערך כמו פרמז׳ן רגיל אבל הרבה יותר בריא!!

    עכשיו זהו :)

  10. היי אבי אחלה מתכונים ויצירתיות,מעורר השראה,רציתי לברר איפה ניתן להשיג את השבבי בירה הללו האם בסופר רגיל?

  11. רוי קלדרון says:

    חברים אפשר למצוא שמרי בירה בבתי הטבע כמו עדן טבע מרקט או אניס, אבל בקלות אפשר למצוא אותם היום בסופר יודה (באבא) בתל אביב בלי בעיה. אני אישית ביקשתי מהסניף שיביאו והם פשוט הביאו! :) גם בחלק מסניפי האיי אם פי אמ יש את הפינה הבריאה ויש שם את זה. בנמל תל אביב בשוק האיכרים בחנות האורגנית יש להם גם.

  12. זה טעים ללא ספק אבל זה לא נמס כמו גבינה הכנסתי לבצק סיגר והכנסתי לטוסטר אובן אבל לא הייתה המסה של התערובת זה אמור להינמס כמו גבינה ? או סתם רק לתת טעם ? אולי הייתי צריכה להשאיר יותר זמן ? אשמח לתגובה תודה

השאר תגובה

האימייל לא יוצג באתר. (*) שדות חובה מסומנים

*

תגי HTML מותרים: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>