פנקייק טבעוני ללא גלוטן

פנקייק ללא גלוטן

למי שלא יודע למיידלה יש קצת רגישות לגלוטן והיא החליטה שגם לה מגיע להתפנק עם איזה פנקייק מדי פעם.
הבוקר היא קמה, לבשה סינר הרכיבה אוזניות ותוך כדי פיזוז במטבח יצרה את המתכון המפתיע הזה, טעמתי והתאהבתי!
מרוב שאהבתי גנבתי קצת מהבלילה וערבבתי חלק עם קקאו, חלק עם טחינה ומייפל וחלק עם חמאת בוטנים וזה מה שאתם רואים בתמונה. במילה אחת, טעים!

מצרכים

  •  3/4 כוס קמח חומוס
  • 1/2 כוס קמח טפיוקה
  • 2 כפיות אבקת אפייה
  • 1/2 כוס חלב סויה / שקדים
  • 1 כפית תמצית וניל
  • 2 כפות מייפל

אופן ההכנה

  1. מערבבים את החומרים בקערית עד לקבלת בלילה נוזליתפנקייק ללא גלוטן בלילה
  2. מחממים מחבת (או מחבת לפנקייק) עם מעט שמן קוקוס ויוצקים בעזרת מצקת את הבלילה בתנועה סיבובית
    פנקייק ללא גלוטן מחבת
  3. כאשר רואים בועות רבות על הבלילה הופכים את הפנקייק
    פנקייק ללא גלוטן מחבת 2
  4. הפנקייק מוכן, טעים ואוורירי
    פנקייק ללא גלוטן
  5. לאמיצים שבכם ניתן בזמן הכנת הבלילה להכניס קקאו / אבקת חרובים, חמאת בוטנים, טחינה ועוד ולקבל פנקייק בטעמים וצבעים… נו, לכו תתפרעו 🙂
בתאבון!

 

33 תגובות

  1. מעולה. אנסה מחר לארוחת בוקר. אבל חייבת לפני כן לדעת מה שמה של מיידלה.

  2. הכנתי ויצא מעולה!!!! תודה. היה ממש כיף להפתיע ולשמח את אחותי בארוחת הפנקייק שלנו 🙂

  3. רותי אלוש says:

    הפנקייק מדהים (:

  4. היי, אני מוצאת שקמח החומוס משאיר טעם לוואי שקשה מאוד להתגבר עליו… הוא לא מורגש מדי בפנקייק? לא עדיף להשתמש בקמח קונדיטור או בקמח אחר (טפיוקה וכו’)? תודה מראש!

    • אבי-ז'אן לוי says:

      נילס, מניסיון שלנו ושל הילדים (שמאוד רגישים לטעמים) קמח החומוס לא מורגש בפנקייק.
      לגבי שאר הקמחים, האמת שלא ניסיתי אבל את מוזמנת לנסות.

  5. היי אבי,
    יש איזושהי דרך שאפשר להכין את זה בתנור ולא על מחבת? שונאת לטגן בגלל הריח בכל הבית וגם תמיד תמיד נדבק לי (ויש לי מחבת קרמית טובה שאמורה להיות נגד זה אבל פשוט לא הולך!)
    תודה

    • אבי-ז'אן לוי says:

      S לא ניסיתי אבל לא נראה לי שזה מתאים.
      רוצה לתאר לי את התהליך שאת עושה בהכנה? כי בגדול זה לא אמור להדבק

  6. היי
    במה אפשר להשתמש במקום שמן קוקוס ?

  7. אבי , גמני טבעונית בריאותיסטית שתמיד תעדף מייפל במקום סוכר ומאפים (אם בכלל) ללא גלוטן. זה,בצירוף המתכונים היצירתיים מביאים אותי לבלוג שלכם באופן תדיר. תודה לך ולרחלי!
    הפנקייק שלכם הפכו ל”מסט” בבראנץ’ השבת שלנו. המון תודה גם על זה.
    שאלות והערות:
    קמח טמפיוקה זה בעצם עמילן טמפיוקה?
    אצלנו בונקובר עוד לא נתקלתי בקמח טמפיוקה או קמח תפו”א. זה תמיד מצוין כעמילן.
    אגב, היום בנגלה השנייה(!) של הפנקייקים נגמר לי העמילן טמפיוקה אז החלפתי בעמילן תפו”א והמרקם אפילו עוד יותר מוצק ואורירי.

  8. פשוט מעולה !

    כל המתכונים פה נראים מצויינים ונעימים ….

    תודה :9)

  9. אתה אלוף!!!
    כמה חיפשתי מתכון טוב לפנקייק שהוא גם טבעוני וגם נטול גלוטן, ויצא פשוט טעים ברמות שקשה לתאר.
    הילדים התלהבו ואפילו האורחת שהיא הכי לא טבעונית או שוחרת בריאות, אכלה בתאבון רב.
    הוספתי בננות לחלק מהבלילה, והגשתי עם סילאן וסלט פירות טרופיים ליד.
    תודה

  10. המתכון נראה נפלא 🙂
    אנחנו טבעונים בבית ולצערי חולי צליאק, לכן מחפשים כל הזמן פתרונות נטולי גלוטן.
    כל דבר עם קמח חומוס לא מצליח לנו, ישר תופס טעם מר שאי אפשר להתעלם ממנו. הילדים יורקים והמבוגרים זורקים לפח…
    תוכל להגיד באיזה קמח חומוס בדיוק אתה משתמש? סוג, חברה, קלוי/לא קלוי, מה כתוב בדיוק על האריזה שנדע להבחין.
    ואיך אתה שומר אותו?
    מה הסוד???
    למה לחלק מהאנשים יוצא טוב ולחלק יוצא איום ונורא??
    זקוקים לעזרתך!

    • נעמה תודה.
      סליחה על התגובה המאוחרת….
      קודם, יש מלא סוגי קמחים שאתם יכולים לעשות בהם שימוש, אם המשפחה רגישה לטעמו של קמח החומוס.
      בעניין קמח החומוס, לעיתים טוחנים אותו לבד בבית ובד”כ קונים במטחנה באחד הכפרים באיזור הצפון (כפר נחף).
      אין כאן סוד ואנחנו שומרים אותו בקופסא אטומה במזווה 🙂

      לשאלתך למה יוצא לחלק מהאנשים טוב ולחלק איום ונורא… אין לי מושג, אולי עניין של תירגול ומחבת טובה.
      אגלה לך סוד, גם לי בהתחלה לא הצליח והכל נמרח, נדבק ואפילו נשרף… לא וויתרתי והמשכתי וככל שהמשכתי גיליתי שאני משתפר עד שבסוף הצלחתי 🙂 זה נכון אגב לכל תחום בחיים.

      בהצלחה!

  11. נראה לך שיעבוד גם עם קמח עדשים במקום קמח חומוס?

  12. היי,
    אני בדיוק מכינה אבל זה נורא צמיגי ומאוד לא נוזלי. שמתי הכל בדיוק לפי הכתוב במתכון.
    זה לא מעט מידי חצי כוס חלב? (במיוחד עם הקמח חומוס שסופח די הרבה נוזלים…)
    :/

    • הבלילה צריכה להיות סמיכה אבל נוזלית מעט כך שהיא תתפשט במחבת בצורה איטית ותשמור על נפח.
      אם חסר לך קצת נוזלים לקבלת המרקם שתיארתי, אפשרי להוסיף עוד קצת.

  13. הכנו ושדרגנו עם בננה מעוכה, יצא מעולה!

  14. מתכון מעולה וקליל להכנה!
    הפנקייקים היו הצלחה וחוסלו תוך דקות ספורות! מאמצת באהבה את המתכון!!
    תודה רבה! ?

  15. טעמנו את הבלילה ונבהלנו מטעם החומוס אבל אחרי הטיגון יצא נפלא!
    תודה רבה! לא חשבתי שאמצא פנקייק טבעוני וגם נטול גלוטן, שימחת אותנו מאוד!

  16. אפשר להחליף את המייפל בדבש?

  17. מתכון מעולה!
    השתמשתי בקמח עדשים וקורנפלור במקום ויצא מעולה – הצבע מדהים!
    מה שכן, השתמשתי בהרבה יותר מחצי כוס חלב סויה.
    ממליצה להוסיף קינמון – יוצא נפלא.

    • תודה!
      מוזר שנאלצת להשתמש ביותר מחצי כוס חלב סויה. אבל אם בסופו של דבר התוצאה הייתה טעימה… אנחנו שמחים 🙂
      אם כבר קינמון אפשר להוסיף מעט סיידר תפוחים לבלילה

  18. לכמה זמן ניתן לשמור את הבלילה במקרר?

השאר תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

*

 
 
 
 
שינוי גודל גופנים
ניגודיות