פאי "גבינה" נאה

עוגת גבינה רו

אני אוהב את חמותי, אני מודה. מדובר באישה מקסימה ומצחיקה שלמזלי אוהבת אותי חזרה 🙂
שלשום לפני שהיא הגיעה אלינו לארוחת החג, התקשרתי אליה ושאלתי "שורהל'ה, לקינוח, איזו עוגה בא לך?"
והיא ענתה – "עוגת גבינה, אני אוהבת עוגת גבינה!"
עניתי לה בחיוך, "שכחת שאנחנו טבעונים? אנחנו לא אוכלים גבינות מבעלי חיים"
והיא השיבה – "אויש נכון… טוב, אז מה שאתה רוצה".
האמת, לא יכולתי לאכזב אותה והכנתי לה פאי מגבינה טבעונית על בסיס קשיו. אחרי שאכלה מהפאי אמרה לי – "שמע, זה ממש ממש טעים כל הכבוד" ואפילו פירגנה בנשיקה. אני שואל אתכם, היש יותר טוב מזה?
קדימה, בואו נתחיל…

מצרכים

+ בסיס

  • 1.5 כוסות אגוזי מלך
  • חופן אגוזי לוז (לא קלויים)
  • 4 תמרים
  • 30 מ"ל שמן קוקוס (2 כפות)
  • 2 כפות גדושות שבבי קוקוס
  • 1 כפית תמצית וניל
  • קורט מלח
  • 1 כף של סיידר תפוחים (אופציונאלי)

+ מילוי

  • 2 כוסות קשיו לא קלוי שהושרה למשך שעתיים
  • 7-9 תמרים (ע"פ המתיקות הרצויה)
  • 1-2 כפיות תמצית וניל
  • 1/4 כוס שמן קוקוס
  • 3 כפות מיץ לימון
  • 1/4 כוס מים

אופן ההכנה

  1. להכנת הקלתית (הבסיס) – טוחנים את כל המרכיבים במעבד מזון עד לקבלת מרקם גס אך דביק. להעביר את התערובת לתבנית 20
    2
  2.  לשטח את התערובת וליצור מעיין שקעועית שתכיל את המילוי
    תבנית עוגת גבינה
  3. להכנת המילוי מכניסים את כל הרכיבים לבלנדר וטוחנים עד לקבלת מרקם חלק ואחיד
  4. יוצקים את המילוי לתבנית ומשטחים
    תבנית מילוי עוגת גבינה
  5. מקשטים עם שבבי שוקולד (מגורד או שוקולד צ'יפס) ופיסטוק טחון ושתי כפות מייפל מעל.
    עוגת גבינה שרה 2
  6. מכניסים למקפיא למשך כשעתיים להתמצקות החומרים. שומרים אותה במקפיא ומוציאים כ 20 -30 דקות לפני ההגשה

בתאבון!

 

30 תגובות

  1. סיגל לוי says:

    איש יקר , אתה מפרגן לעולם באוכל אהבה ומפרגנים לך בנשיקות חזרה.
    ככה מפיצים אור , במקרה שלך גם טעם משובח.
    זה נראה מדהים.

  2. עידית עיני says:

    אתה פשוט מדהים !!!!!!
    השותפות שלך במתכונים היא היא המשובחת !!!!!!!!
    כיף לגלות עולם טבעוני בכזאת פשטות וכזה יופי !!!!!!!!!
    אשריך !!!!!
    לא עובר יום מבלי שאכנס לבלוג שלך
    אתה מעורר השראה
    שיהיה לך כל טוב !!!!!!!!!!!!

    • אבי-ז'אן לוי says:

      עידית,
      ראשית תודה לך על המילים החמות, אני מודה לך מקרב לך.
      שנית, אינני יכול לקחת את הקרדיט לבדי, המיידלה שלי עושה ותורמת לא פחות ממני למתכונים באתר אם כי היא מעדיפה להיות מאחורי הקלעים.
      חשבתי שמן הראוי לציין זאת.
      שוב, תודה וחג שמח!

  3. שנה טובה,
    חייבת ומעוניינת בסדנא. איך ומתי ? שמתי לב שיש כל כך הרבה לקבל וללמוד ,
    תודות

    וחג שמייח
    עירית אורגניק

    • אבי-ז'אן לוי says:

      שנה טובה,
      אשלח לך במייל את הפרטים של רחלי ליצירת קשר ולמידע נוסף.
      בהמשך נעלה יומן סדנאות לאתר.
      תודה וחג שמח!

  4. היי אבי, רוצה לפרגן גם כאן, הכנתי מספר מטעמים שהכנת והיה מעולה, שמחה שפגשתי בך 🙂

  5. הכנתי את העוגה והיא ממש מעדן ללקק את האצבעות רק מה היא לא יצאה לי כמו בתמונה אלא כמו ממרח אולי תתקשה מעט אחרי המקרר ויהיה אפשר לחתוך

    • אבי-ז'אן לוי says:

      שרונה, העוגה צריכה לשהות במקפיא לפחות שעתיים לפני שאפשר לפרוס ממנה.

  6. הי מאוד אשמח לדעת מתי מתקיימות סדנאות בישול. בתודה ליהי ליסר

    • אבי-ז'אן לוי says:

      ליהי היי,
      יש בתפריט האתר קטגוריה (חדשה) בשם "סדנאות"
      את מוזמנת להתעדכן.
      כמו כן יש בתחתית לוח האירועים אפשרות להרשם ללוח השנה בלוח שנה אישי (כמו אאוטלוק Ical וכד') או להוסיף את היומן ליומן גוגל.

  7. היי אבי,

    המתכון הזה גורם לי לרייר. איזה גודל תבנית השתמשת?

  8. אני רוצה לעשות בתבנית 28. בכמה אני צריכה להגדיל את הכמויות במתכון?

  9. את אגוזי הלוז ואגוזי המלך לבסיס אתה גם משרה?

  10. אבי-ז'אן לוי says:

    את אגוזי המלך כן מאחר ומדובר בכמות – משרה למשך כ 3-4 שעות כאשר אני שוטף אותם מספר פעמים לפני ההשרייה.
    את אגוזי הלוג אני לא משרה מאחר ומדובר בכמות קטנטנה.

  11. אבי-ז'אן לוי says:

    תודה, בכיף 🙂

  12. אם הבנתי נכון המייצב של הפאי החתיך הוא השמן קוקוס
    אחרי הקפאה של שעתיים אפשר לשמור במקרר או שהיא חייבת להיות רק במקפיא
    כי חשבתי לעשות עליה שיכבה של ג'לי אגר אגר עם פירות חשבתי והוא לא צריך מקפיא רק קירור לא יודעת איך הוא התנהג עם מקפיא מה אתה אומר על שלב שלוש מעבר למקרר עם פירות וג'לי? או שהיא לא מספיק חזקה ואז עדיף קוזו בשיכבת ה"גבינה"?

    • אבי-ז'אן לוי says:

      אגר אגר בהקפאה יאבד קצת מהשקיפות שלו. כעיקרון את העוגה צריך לשמור במקפיא אבל אם רוצים לשמור במקרר כדאי
      1. להוסיף יותר שמן קוקוס וזה יחזיק את המרקם (לגבי הקוזו אני לא בטוח שהוא יתפקד כי הוא בד"כ משמש להסמכה ואפשר באותה מידה לעשות שימוש בקונפלור)
      2. להוסיף אגר אגר גם ל"גבינה" ולהקשות אותה ואז אין בעיה לשמור אותה במקרר, מה שכן זה יבוא קצת על חשבון הטעם.

  13. הכנתי את העוגה לארוחת יום שישי האחרון יצא מדהים. הייתי צריכה להוסיף כמות מים פי שלוש מהכתוב. שמתי לב שכל סוגי האגוזים שנמכרים כאל הרבה יותר יבשים מהארץ, וזאת למרות שהישרתי אותם במים.
    מקווה שיש לך מרשם לפאי מדלעת, חג ההודיה בעוד שלושה ימים והטילו עלי להכין את הקינוח ואת פאי הדלעת הפופולרית כל כך באמריקה. כולם מצפים ממני שליפת שפן – משהו שהאמריקאים לא. מכירים,
    יש לך שפן בשבילי?

    • אבי-ז'אן לוי says:

      יעל, אני שמח לשמוע שיצא טעים 🙂
      לא הכנתי מעולם פאי מדלעת אבל אם אני צריך ככה לחשוב מהמותן אז מן הסתם לא הייתי הולך על המוכר ולא הייתי עושה את זה כפאי אלא לוקח את זה למקום אחר…
      נראה לי מעניין לעשות מחית/קרם דלעת (מדלעת ערמונים) ולערבב עם שמן קוקוס ומייפל ולייצר קוביות שאותן אחרי שהתקשו מעט בהקפאה הייתי מצפה בשוקולד עם איזו ארומה של ליקר או משהו.
      משהו נוסף שאולי הייתי בודק זה טארטלטים משקדים, קשיו, אגוזי פקאן ותמרים עם קצת קקאו ושמן קוקוס ואותם הייתי ממלא בקרם דלעת ומעליו קצפת קוקוס עם קישוט של אגוז פקאן מסוכר או משהו.
      מקווה שזה קצת עוזר ונותן כיוונים אחרים לקינוח.
      בהצלחה!

  14. ליאור says:

    נראה מעולה. אפשר לוותר או להחליף את שבבי הקוקוס בבסיס?

  15. הי אבי, תודה רבה על המתכון! נראה מעולה וטעים. אני רוצה להכין אותה כעוגת יומולדת שאמורה להיות מוגשת בבוקר.. אז אפשר להכין אותה היום בערב, ושי אותה במקרר ללילה? (ולא בפריזר הפיצפון שמצפה בקרח מה שנכנס)?

    תודה! ושחה שנתקלתי באתר המצוין שלך

    • אבי ז'אן לוי says:

      זהר, תודה!
      כעיקרון לא מאחר והעוגה הזו דורשת הקפאה. במקרר היא לא תשאר בצורתה המוצקה.

  16. אורנה לביא says:

    היי זהר 🙂
    הייתי צריכה עוגיות, אז לקחתי את המתכון הנהדר הזה ועשיתי המוני קטנים כאלו שהקפאתי בקעריות קטנות (לא חד פעמיות, כמובן. אני לא הורסת את הסביבה). את הבסיס עשיתי דק מאד. את המילוי שנשאר לי ערבבתי עם גלידת טופו קצת יותר נוזלית מהמקור, ושמתי כדור גלידה על כל עוגיה.
    כמות העוגיות תלויה, כמובן, בגודלן. את הגלידה יש להוסיף ממש לפני ההגשה, כי העוגיות עצמן צריכות הפשרה של חצי שעה. כלומר את כדור מילוי פלוס גלידה שמים על העוגיות רגע לפני ההגשה.
    אפשר לשים קצפת ודובדבן למעלה. במקרה כזה מומלץ לשים דובדבנים מגולענים וחתוכים לחתיכות קטנות גם במילוי ובגלידה, בתוספת לתמרים או במקומם.
    בתאבון 🙂
    אורנה לביא

השאר תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

*

 
 
 
 
שינוי גודל גופנים
ניגודיות