עדשים בארטישוק

עדשים בארטישוק

 

מצרכים

+לעדשים

  • שקית תחתיות ארטישוק קפואות
  • 1 כוס עדשים חומות שהושרו במים למשך 20 דקות
  • 1 בצל חתוך לקוביות
  • 1 כפית כפית חוויאג'
  • 1 כפית פלפל אנגלי
  • 1 כף קונפלור
  • מלח ע"פ טעם
  • 1-2 כף קמח חומוס
  • 3-4 כפות מים
  • 1 כף שמן זית

+לרוטב

  • 3-4 עגבניות בשלות חתוכות לקוביות
  • 2-3 שיני שום פרוס
  • 1 כף שמן זית
  • 1 בצל חתוך לקוביות
  • 1 כפית חוויאג'
  • 1 כפית פלפל אנגלי
  • מלח ע"פ טעם
  • 1 כוס מים

הכנת קציצות העדשים

  1. לחמם מחבת עם מעט שמן זית להוסיף את הבצל ולטגן עד להשחמה
  2. לסנן את העדשים ולהוסיף אותם למחבת יחד עם התבלינים תוך כדי ערבוב למשך כ 15 דקות
  3. מעבירים למעבד מזון, מוסיפים קונפלור,  מים, קמח חומוס וטוחנים גס (במידה והתערובת יבשה ומרגישה לא מחוברת אפשר להוסיף עוד כף מים וכף קמח חומוס)
    עדשים בארטישוק 1
  4. יוצרים כדורים מהתערובת, מניחים על תחתיות הארטישוק ומהדקים
    עדשים בארטישוק 2

הכנת הרוטב

  1. לחמם סיר שטוח עם מעט שמן זית ולטגן בצל עד להשחמה
  2. להוסיף לסיר את העגבניות, השום והתבלינים ולבשל תוך כדי ערבוב כ 10 דקות
  3. להוסיף 1 כוס מים ולהביא לרתיחה
  4. להכניס את התחתיות לסיר ומידי פעם להרטיבם עם הרוטב
    עדשים בארטישוק 3
  5. ולהמשיך בישול למשך 20-30 דקות
    עדשים בארטישוק 4

בתאבון

 

12 תגובות

  1. נראה מעולה, הולכת לנסות מחר 🙂 רק שאלה, לפי התמונה השתמשת בעדשים כתומות וחומות יחד?
    תודה ושנה נפלאה

  2. סיגל עדשים כתומות הן עדשים חומות שקילפו אותן. אז כשמשרים את החומות מתחילים לראות את הצבע שמתחת לקליפה. 🙂

  3. כמה קורנפלור?

  4. היי אבי
    זה נראה מעולה . אני רוצה להכין ובמקום שאני נמצאת אין להשיג תחתיות ארטישוק או עדשים חומות.
    לכן – האם קישואים קטנים יעשו את העבודה טוב באותה המידה?
    הכנתי מראש עדשים כתומות וירוקות. מה דעתך?
    תודה מראש . ועל כל הבלוג המדהים וטעים הזה.
    סיגל.

    • אבי-ז'אן לוי says:

      סיגל היי,
      תודה!
      מצטער על העיכוב בתשובה… כעיקרון ניתן אבל הקישואים לדעתי לא יתנו את אותו האפקט בחיך.

  5. יצא נפלא!

  6. היי,

    יצא טעים לדעתך עם רוטב לימון בלי עגבניות?

השאר תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

*