סלט עלי צנונית

עלי צנונית

מאז המעבר לטבעונות אני מתנסה מידי פעם בדברים שלא אכלתי בעבר והפעם זה עם עליי צנונית.
נבטי צנונית עבורי זה מעדן פיקנטי שמוסיף המון לסלטים, וצנונית אדומה תמיד אצלי בצלחת כשאנחנו אוכלים קוסקוס אבל את העלים תמיד חתכתי וזרקתי, כמה חבל!
אגלה לכם שצנוניות זה דבר בריא כי לצנונית יש תכונות אנטי בקטריאליות, אנטי פטרייתיות ואנטי דלקתיות והיא מכילה המון טוב (סיבים תזונתיים, ויטמין C, חומצה פולית, ויטמין B6,B1,B2 ו- B3 סידן, ברזל, מנגן, אשלגן ואבץ)
אז עם כל זה אני שואל, מה רע בלאכול גם את העלים שמכילים בנוסף גם כלורופיל?
טוב נו, מכינים או מתקשקשים 🙂

מצרכים

  • עלים מ 5 צנוניות
  • 1 צנונית חתוכה לקוביות
  • 1/4 בצל סגול חתוך לקוביות
  •  2 שיני שום חתוכות לרצועות עבות
  • מלח ע"פ טעם
  • 1/4 כפית כמון

אופן ההכנה

  •  לחתוך לרצועות את עלי הצנוניות
  • לחמם מחבת ולטגן את הבצל עד להזהבה
  • להוסיף את השום ועלי הצנונית, להמליח ולהוסיף כמון ולהמשיך לבשל למשך כ 5 דקות תוך כדי ערבוב
  • להעביר לצלוחית, להוסיף את הצנונית החתוכה ולערבב קלות
  • להגיש עם פרוסת לימון
    סלט צנונית

בתאבון!

 

השאר תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

*

 
 
 
 
שינוי גודל גופנים
ניגודיות