מיני בורגר

מיני בורגר

נורא בא לנו לאכול המבורגר טבעוני היום אז הפשלתי שרוולים, נכנסתי למטבח… בישלתי, טחנתי, ערבבתי, טעמתי, טיגנתי, חתכתי, סידרתי יפה יפה וזה מה שיצא 🙂

מצרכים

  • 1/2 בצל קצוץ
  • 3 כפות עדשים שחורות שהושרו לילה במקרר
  • 4 כפות עדשים כתומות שהושרו לילה במקרר
  • 2 כפות שעועית אזוקי מבושלת
  • 2 כפות לובייה (שעועית העין השחורה) מבושלת
  • חופן אגוזי מלך
  • חופן צנוברים
  • 1 כף פפריקה מעושנת
  • 3/4 כפית בהרט
  • 1/4 כפית פלפל אנגלי
  • 1/2 כפית חוויאג'
  • 1/4 כפית הל
  • 3 כפות רוטב סויה
  • 1/2 כפית מלח גס
  • 1 כפית חרדל
  • 3 כפות שמן זית
  • 1 עלי סלרי קצוץ דק דק
  • 1 כפית קטשופ
  • 2.5 כפות קמח תפו"א
  • 5-6 כפות מים
  • 2 שיני שום קצוצים דק

אופן ההכנה

– מטגנים בצל עד להשחמה.
– מוסיפים את השעועית, העדשים,  עלי סלרי, אגוזי מלך וצנוברים ומערבבים למשך כ 5-10 דקות על אש נמוכה.

tigun

– מעבירים את התכולה למעבד מזון ומוסיפים את התבלינים – פפריקה מעושנת, פלפל אנגלי, בהרט, הל, חוויאג', רוטב סויה,  מלח גס, חרדל, שמן זית, קטשופ, שום קצוץ וטוחנים גס.

blanding

– מעבירים לקערית ומוסיפים את קמח תפו"א יחד עם המים ומערבבים היטב עד לקבלת עיסה  (אם העיסה עדיין יבשה ניתן להוסיף עוד 2-3 כפות מים)
– בשלב זה ניתן לטעום ולתקן טעמים אם צריך

taarovet

– משמנים קלות את הידיים בשמן זית ויוצרים קציצה. מניחים על מחבת פסים חמה ללא שימון נוסף.

humburger1

– מטגנים למשך כ 5 דקות מכל צד.

humburger2

– מוציאים, מניחים בלחמניה עם מיונז טבעוני, חסה, בצל סגול ועגבניה לצד צ'יפס.

מיני בורגר 2
בתאבון

 

10 תגובות

  1. הכנתי עכשיו,יצא מעולה!! שמתי מש במקום לוביה..הבן זוג ממש אהב! 🙂
    תודה!

    • אבי-ז'אן לוי says:

      כן, גם מש יכול להתאים.
      אני שמח לשמוע שאהבתם, תודה 🙂

      • הי אבי, הכנתי כמות עצומה של מיני בורגרים לארוחה של אוכלי בשר והיה מעולה! בפעם הבאה אני רוצה להשתמש במש, האם צריך לבשל אותו או רק להשרות?

        • אבי-ז'אן לוי says:

          הדס היי,
          אני שמח לשמוע, מצוין!
          לגבי המש הייתי משרה אותו ללילה ואז מטגן יחד עם העדשים והתבלינים.

  2. יש לי שעועית שחורה ואני לא יודעת אם זו האזוקי או הלובייה?
    תודה

    • אבי-ז'אן לוי says:

      ייתכן ואת מתכוונת לאזוקי, שעועית אזוקי היא שעועית חומה כהה ולובייה היא שעועית לבנה עם פס שחור (נקראת גם שעועית העין השחורה)

  3. היי אבי, הבלוג שלך הוא ממש חגיגה לעיניים ולפה.
    אני קונה מצרכים באנגלית, אשמח אם תוכל לעזןר לי –
    מהי פפריקה מעושנת , האם זה כפשוטו smoked paprika?
    האם פלפל אנגלי הוא פלפל לבן?
    תודה מראש , סיגל. (חדשה בתחום)

    • אבי-ז'אן לוי says:

      סיגל, תודה רבה!
      בשמחה, פלפל אנגלי נקרא Allspice אם אני לא טועה והוא לא פלפל לבן ופפריקה מעושנת זה Smoked Paprika.
      בהצלחה 😉

  4. לכמה קציצות מיועדות הכמויות שבמתכון? תודה

השאר תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

*

 
 
 
 
שינוי גודל גופנים
ניגודיות