מאפינס ללא גלוטן

מאפינס ללא גלוטן

בחג הכנו את המאפינס האלו לקינוח… מה אומר לכם? תענוג!
כשקצת קריר בחוץ ומרגישים את הסתיו בפתח, מאפינס יחד עם חליטת פירות… עושה לי את זה.

מצרכים

  •  1 כוס קמח חומוס
  • 1/2 כוס קמח תפו”א
  • 1/2 כוס קמח אורז (של מזרח מערב)
  • 1 בננה מעוכה
  • חצי כוס ממתיק (מייפל/אגבה/סילאן) או 1/4 כוס סוכר
  • 3 כפיות אבקת אפייה
  • 1 כוס חלב סויה
  • 1 כפית תמצית וניל
  • 1-2 כף שמן קוקוס
  • 1/4 כוס אגוזי פקאן קצוצים (אופציונאלי)
  • 2 כפות קקאו (אופציונאלי)

לזיגוג

  • 100 גר’ שוקולד מריר (פרווה)
  • 2 כפות מים
  • 1/2 כפית רום

אופן ההכנה

  • לערבב את החומרים בקערית עד לקבלת בלילה סמיכה
  • לשמן תבנית מאפינס ולמלא כל שקע עד ל 3/4 מתכולתה
  • להכניס לתנור שחומם מראש ל 180 מעלות למשך 15-20 דקות

הכנת הזיגוג (לא בן מארי)

  • להכניס את החומרים לקלחת ולהמיס את השוקולד על אש נמוכה תוך כדי ערבוב מתמיד (בזהירות לא לחמם יתר על המידה כדי שהשוקולד לא ישרף)
  • ליצוק את השוקולד מעל המאפינס עם כף ולקשט עם אגוזים, פירות יער וכד’.

בתאבון!

 

20 תגובות

  1. נראה מהמם!
    הקמח חומוס לא מאד דומיננטי ומשתלט?
    תודה

  2. נשמע מעולה, המתכון יעבוד גם עם קמח רגיל לא?

  3. הי
    האם מתאים להוסיף למתכון תפוחי עץ?

  4. היי אבי

    אני רוצה להשתמש במתכון להכין עוגת יום הולדת לחגיגה של הבן שלי בגן.
    הם 30 ילדים, צריך להכפיל כמויות?
    לשנות עוד משהו?
    תודה רבה על הבלוג היפיפה

    • אבי-ז'אן לוי says:

      מיכי היי,
      כן, מהמתכון הזה יוצאים 6-7 מאפינס ואם את רוצה להכין ל 30 ילדים לדעתי צריך אפילו לחמש את הכמות.
      אגב, אם מדובר בילדים קטנים הייתי ממליץ להוריד את האגוזים שחלילה לא ישאר אגוז לא טחון.
      תודה ובהצלחה!

  5. המאפינס להפתעתי לא יצאו טעימים (כי מתכונים אחרים מהאתר יצאו נהדרים):
    1. המרקם לא נעים בפה, דביק כזה.
    2. שמתי סודה לשתיה ולא אבקת אפיה והטעם מאוד מאוד מורגש, מר כזה. הייתי צריכה לשים פחות.

    • אבי-ז'אן לוי says:

      ענת,
      מצטער שלא יצא טעים אך אני חושש שזה בגלל הסודה לשתייה שהוספת. סודה לשתייה מתסיסה יותר מאשר מתפיחה ומה שנוצר זאת עיסה מותססת.
      הייתי בכל זאת ממליץ לך לנסות שוב והפעם ללכת על פי המתכון מאחר וקמחים ללא גלוטן מתנהגים אחרת מקמחים “רגילים”
      ושאלה: האם במקרה שינית עוד מרכיב/ים או כמויות במתכון?

  6. שלום אבי,

    קודם כל רציתי להגיד תודה על כל המתכונים הנפלאים ועל היצירתיות!

    האם אפשר להמיר כוס חלב סויה במים רגילים?
    תודה

    • אבי-ז'אן לוי says:

      מלאני, תודה רבה!
      אפשר אבל זה יהיה פחות עשיר בטעם ויפגע קצת במרקם.
      אני מציע שתעשי שימוש בתחילה ב 1/2 עד 3/4 כוס מים עד לקבלת תערובת סמיכה (כמו פנקייק בערך)
      אשמח אם תעדכני אותי איך יצא, בהצלחה.

  7. היי, אנחנו מכינים בבית חלב שקדים (עם מעט קוואקר וקוקוס), זה יכול לעבוד במקום חלב סויה?
    תודה!

    • אבי-ז'אן לוי says:

      נועה, זה יכול לעבוד ויכול להיות שיפגע קצת במרקם. אשמח אם תעדכני איך יצא 🙂
      בהצלחה!

      • ​הכנתי, עם מעט התאמות. כבר הרבה זמן שאני רוצה להכין את זה ולא היתה לי סבלנות לחכות עד שאקנה את הקמח שהצעת, אז השתמשתי בקמח אורז שטחנו לי במקום בחנות התבלינים. אני חושבת שזו היתה טעות (כמו שהזהרת אותי, אולי במתכון אחר). בנוסף במקום חלב סויה השתמשתי בחלב שהכנו בבית כמו שציינתי (שקדים, קוקוס וקוואקר).
        סך הכל הכנתי 4 רגילים, 3 עם קקאו, 2 עם קקאו+אגוזים ועוד 2 כמו האחרונים בתוספת פולפה מהחלב, בשביל לנסות ולראות מה אפשר לעשות עם הפולפה הזה.

        אז דבר ראשון – לי לפחות זה טעים. האינגלה עוד צריך לחוות דעה. שנית – וזה חשוב – זה יצא קצת כבד/דחוס, מניחה שזה בגלל שהקמח אורז לא טחון דק מספיק, אבל אין לי למה להשוות אז אולי זה אמור לצאת ככה? שלישית – באמת אין טעמי לוואי של הקמחים.
        ודבר אחרון – אם מוסיפים את הפולפה צריך לאפות עוד קצת כי זה רטוב יותר אבל הייתי מציעה לוותר על זה בכלל.

        תודה!

        • אבי-ז'אן לוי says:

          נועה,
          תודה על השיתוף והפירוט 🙂
          הזהרתי לגבי חלב סויה, הוא זה שעוזר למאפינס לצאת אווריריות. קמח האורז יכול להשפיע על הטקסטורה אבל אני מניח שטחנו אותו מספיק טוב (אלא אם כן מדובר בגרגירים גדולים)
          גם אני מציע לוותר על הפולפה. אפשר להוסיף חמוציות / צימוקים, אגוזים וכד’.

  8. אין לי קמח תפו”א אבל יש לי:
    קמח קינואה, קמח אפונה צהובה, קמח עדשים, קמח עדשים כתומות וקמח קינואה…
    משהו מהם יכול להחליף?
    או אולי כמות כפולה של קמח אורז?

    תודה

  9. טוב, קניתי קמח תפו”א…

    • אבי-ז'אן לוי says:

      סיגל, מצטער שלא הספקתי לענות שישי תמיד עמוס.
      טוב עשית שקנית כי כל הקמחים שציינת לא מתאימים ולא יכולים להוות תחליף.
      בהצלחה!

  10. קודם כל אני חייבת לציין שכל המתכונים שלך ממש מעולים !
    שנית כל, האם אפשר להחליף את קמח תפו”א בקורנפלור?

השאר תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

*

 
 
 
 
שינוי גודל גופנים
ניגודיות