לזניה חצילים

לזנייה

יצא לנו לאכול השבוע באחת המסעדות הטבעוניות וביקשנו לנו לזניה, מה שקיבלנו בצלחת לא נעם ויזואלית ולא היה ערב לחיך כלל אז החלטנו אני והמיידלה ליצור לעצמנו חוויה מתקנת.
בצענו חלוקת תפקידים, אני אכין לזניה והיא תכין טרין חצילים (המתכון בקרוב), הילדים אהבו וכך גם אנחנו.

מצרכים

  •  2 חצילים בינוניים
  • שמן זית (למריחה על החצילים)
  • מספר גבעולי קורנית
  • 1-2 אורגנו

ממרח עגבניות

  • 2 עגבניות קלופות חתוכות ללא גרעינים
  • 4 עגבניות מיובשות
  • 1 שן שום
  • 1/2 כפית מלח אטלנטי
  • 1 גבעול עלי קורנית
  • 1/4 כפית אורגנו
  • 1 כפית שמן זית

גבינת בזיליקום

  • 1/2 כוס שקדים לא קלויים ומושרים
  • 3/4 כוס קשיו
  • 1/4 כוס צנובר
  • 1/2 שן שום
  • מלח ע"פ טעם
  • 1/2 כוס עלי בזיליקום
  • 1/2 – 2/3 כוס מים

אופן ההכנה

הכנת ממרח עגבניות

  • להכניס את כל המרכיבים למעבד מזון ולטחון עד לקבלת מרקם חלק וקרמי.

הכנת גבינת בזיליקום

  • להכניס את כל המרכיבים למעבד מזון/בלנדר ולטחון עד לקבלת מרקם חלק וקרמי. במידה והמרקם שמתקבל סמיך מידי ניתן להוסיף עוד מעט מים עד לקבלת המרקם הרצוי.

הכנת המנה

  1. לחתוך את החצילים לרצועות (לאורך)
  2. לשים בקערית שמן זית, קורנית ואורגנו ולשמן קלות את רצועות החצילים
    למרוח את החצילים
  3. לחמם מחבת פסים ולצרוב את רצועות החצילים (כ-5 דקות מכל צד)
    צריבה של חצילים
  4. אחרי שהחצילים מוכנים מניחים בתבנית (אני השתמשתי בתבנית 20 מלבנית)  שתי שכבות של שתי וערב
    חצילים בתבנית
  5. מורחים חלק ממרח העגבניות על החצילים עד לכיסוי מלא (תשאירו כי יש עוד שכבה)
    ממרח עגבניות
  6. מעל לשכבת ממרח העגבניות מורחים את גבינת הבזיליקום
    גבינת בזיליקום
  7. שמים שכבה נוספת של חצילים וחוזרים על תהליך מריחת ממרח העגבניות וגבינת הבזיליקום ויוצרים שכבה שנייה
  8. מכסים ברצועות חציל ויוצקים מעל מעט מגבינת הבזיליקום מדוללת מעט עם מים ומקשטים על צנוברים, עגבניות מיובשות
    6
  9. מכניסים לתנור למשך 15-20 דקות על חום של 160-180 מעלות.
    אפשר לאכול אותה גם ככה מאחר והחצילים כבר נצרבו אבל החימום מעשיר את הטעם.

בתאבון!

 

7 תגובות

  1. וואו נראה מעולה!
    אנחנו ננסה נראה איך יעבור את הילדים….
    חג שמח!

  2. נשמע לי מגניב ואני מאמינה שזה צריך להיות טעים מאוד אני הולכת לנסות

  3. נראה מעולה אבל אין סיכוי שהבנות תאכלנה חצילים.. גונבת את מתכון הרוטב והבינה ללזניה מדפי לזניה מקמח מלא.. תודה!

  4. מכינים את המתכון הזה שוב ושוב, במיוחד בפסח.
    מתכון מפנק ושווה במיוחד. אז תודה רבה ובהצלחה באירופה.

השאר תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

*

 
 
 
 
שינוי גודל גופנים
ניגודיות