טורטיות ללא גלוטן

טורטיות ללא גלוטן

אז מה אוכלים לארוחת ערב? מצחיק אבל זאת שאלה שנשאלת אצלנו כל ערב. אפשר לדמיין שאצלנו הרעיונות למאכלים פשוט יוצאים מתוך איזו קופסת פלא אבל, תתפלאו, גם לנו יש את המסע המייגע עד שמתקבלת ההחלטה… מה אוכלים!
היום החלטנו ללכת על משהו זריז שימלא את הצורך (ואת הרעב) למזון טעים ובריא והלכנו על טורטיות ללא גלוטן עם ממרח אספרגוס משגע ושעועית ברוטב אדום (מקופסת שימורים) עם סלט ליד ובתוך, היה טעים, משביע וקצת חריף. המשימה הושלמה!

מצרכים

  • 1 כוס קמח חומוס
  • 1 כוס קמח אורז
  • 1/2 כוס קמח טפיוקה
  • 1 כף שמן
  • 1 כפית מלח
  • 1 כוס מים
  • 1.5 כפיות אבקת אפייה
  • ממרח אספרגוס (ראי/ה מתכון)
  • שעועית לבנה ברוטב אדום (הוספתי קצת פלפלים חריפים שיהיה קצת אקשן בלשון :))

אופן ההכנה

  1. לערבב את כל המרכיבים בקערית עד לקבלת בלילה דלילה
    טורטיות בלילה
  2. לחמם מחבת (לא דביקה) על אש גבוה ללא שמן וכשהמחבת חמה ליצוק מהעיסה
    טורטיות יוצקים
  3. ברגע שרואים בועות הופכים וממשיכים טיגון למשך 1-2 דקות
    טורטיות לפני הפיכה
  4. ניתן למרוח את הטורטיה בממרח אספרגוס ומעל להוסיף שעועית ברוטב עגבניות וירקות קצוצים
  5. טורטיות גילגול
בתאבון!

 

18 תגובות

  1. Hi ,
    I made this recipe with 1 cup of water and didnt work, i added another one and it was fine..
    not sure if it's a mistake but thought i'll let you know 🙂

    • אבי-ז'אן לוי says:

      מאי,
      מה הכוונה ללא עבד?
      כעיקרון ככל שמוסיפים יותר מים העיסה דלילה יותר והטורטייה יוצאת דקה יותר כמו בלינצ'ס, אנחנו אוהבים את הטורטיות שלנו מעט עבות ולכן מכינים את זה עם כוס אחת של מים.
      תודה 🙂

  2. בוקר טוב
    אתמול ניסיתי מתכון אחר שנדבק לי למחבת וצרך המון שומן.
    במתכון שלך כתוב מחבת לא משומן, איך זה? מה מונע הדבקות של הטורטיה למחבת?

  3. מתכון פשוט וטעים , תודה רבה!
    אגב ,הוספתי זרעי כמון שלמים לתוספת עניין ..

    • אבי ז'אן לוי says:

      מיכל, תודה! אני שמח לשמוע שאהבת 🙂
      מצוין, אני מעודד אנשים להוסיף עניין למתכונים בהתאם למה שהם אוהבים, אפשר גם אגב להוסיף עשבי תיבול מה שמקפיץ את הטעמים.

  4. באיזה קמח חומוס אתה משתמש? סוג וחברה…
    אף פעם לא מצליח לנו עם קמח חומוס 🙁

    • שלי,
      אנחנו קונים קמח חומוס באחד הכפרים כאן בצפון ולעיתים שאין כוח לנסוע פשוט טוחנים חומוס לבד… מה שחשוב הוא שהקמח יהיה טחון דק דק.

  5. גלית לנקרי says:

    כבר הכנתי כמה מהמתכונים שלך והם ממש מוצלחים
    הרגע הכנתי את הטורטייה , יאמיק!
    אהבתי ותודה רבה רבה

  6. שלום, באיזה קמח אפשר להחליף את הקמח חומוס. לא אוהבת אותו הוא גם עושה תמיד כאבי בטן.

  7. כמה טורטיות יוצאות מהכמות הזו?

    תודה!

  8. היי אבי, אני סטודנטית ובשל חוסר זמן רציתי לשאול עד כמה אני יכולה להכין אותן מראש לאכילה במשך השבוע.
    אם זה בכלל אפשרי לדעתך…

    תודה רבה מראש

  9. הי אבי
    אפשר בתנור במקום לטגן?

השאר תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

*

 
 
 
 
שינוי גודל גופנים
ניגודיות