Fish & Chips

פיש וציפס
באנגליה אומנם עדיין לא הייתי אבל האווירה שנוצרת ע”י אכילה של המתכון הזה בתוך נייר עיתון עושה את זה, תוסיפו לזה כוס בירה קרה ואתה שם.

מצרכים

  • 6-8 נתחי סויה
  • 1/4 כוס מיץ עגבניות
  • כף כוסברה קצוצה
  • 1-2 כפית תבלין לדג
  • מלח ע”פ טעם
  • 1/4 כפית פלפל
  • 1 כוס קמח חומוס
  • 1/4 כוס קמח טפיוקה
  • 1 כוס מים
  • 3 תפו”א גדולים לצ’יפס

נתחי סויה בניחוח דג עם צ’יפס
משרים את נתחי הסויה במים רותחים למשך שעה.
סוחטים ומשרים במרינדה הבאה:
מיץ עגבניות, כוסברה קצוצה, תבלין לדג, מלח ופלפל למשך שעה.

הכנת בלילת “הביצה”
את קמח החומוס והטפיוקה יחד עם המלח, כוסברה, תבלין דג ומעט גרידת לימון מערבבים עם מים.

טובלים את נתחי הסויה בבלילה ומעבירים לציפוי עם קמח תירס וקמח חומוס, מלח ואבקת שום (אפשר במקום עם פירורי לחם).

מעבירים לטיגון קליל בשמן זית וזהו.
אופים / מטגנים צ’יפס ועוטפים יחד בנייר עיתון, בתאבון.

כמובן שאשמח לשמוע על שידרוגים, תוספות ורעיונות שניסיתם.

 

6 תגובות

  1. עומרי בזלת says:

    שלום לך. ראשית יש לך בלוג ממש מושקע ויפה.

    שנית. מה זה נתחי סויה אני מכיר- סייטן, טופו ואולי גריסי סויה או סוליות סויה שמתנפחות.

    אז מה זה נתחי סויה?

  2. הצעה:
    להוסיף אצות סושי למרינדה\לעטוף את נתחי הסויה בעצות סושי… נותן טעם נפלא!

השאר תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

*

 
 
 
 
שינוי גודל גופנים
ניגודיות