קנלוני במילוי תרד ודברים טובים

קנלוני
נורא התחשק לי קנלוני והיה לי במקפיא מדליוני תרד אז עשיתי חיפוש זריז של מצרכים במטבח וזה מה שיצא…
אומנם קצת עבודה אבל התוצאה הסופית שווה את המאמץ.

מצרכים

  • 8-10 מדליוני תרד (מופשרים) אפשרי גם תרד חי קצוץ דק
  • 9-11 צינורות קנלוני

מצרכים לירקות שורש

  • 1 בטטה בינונית
  • 1 שורש סלרי
  • 2 גזרים
  • 1/2 בצל
  • 1/2 ראש שום
  • 2 כפות שמן זית
  • קורט מלח

מצרכים לריקוטה טבעונית

  • 1/4 כוס צנוברים
  • 1 כוס קשיו
  • 1/2 כפית מלח
  • 1/4 כוס מים
  • 1.5 כפות לימון

מצרכים לרוטב עגבניות

  • 2 עגבניות קלופות חתוכות
  • 8-9 עגבניות מיובשות
  • מלח ע”פ טעם
  • גבעול עלי קורנית
  • 1 כף שמן זית
  • 1/2 כפית חוויאג’
  • 1/2 פפריקה

רוטב אלפרדו

  • 2 כוסות קשיו מושרה
  • 2 כפות לימון
  • 1 שן שום
  • 1/2 כפית אגוז מוסקט
  • 1/4 כפית הל
  • 1 כפית מלח אטלנטי
  • 1 פטריית שמפניון גדולה (גדול של אגרוף בערך) אם אין אז 3-4 קטנות.
  • 1 כוס מים
  • 1 כף שמרי בירה

קודם נחתוך לקוביות את הבטטה, שורש הסלרי, הגזרים והבצל.
מסדרים בתבנית את הירקות יחד עם חיצ ראש שום (לזכור לעטוף אותו עם נייר אפיה / נייר כסף), ליצוק מעל מעט שמן ומלח ולהכניס לתנור שחומם מראש ל180 מעלות למשך 20-30 דקות.

להכנת הריקוטה

מכניסים את כל המרכיבים לבלנדר ליצירת ממרח – לא חייב להיות חלק ויכול להיות גם מעט גס

להכנת רוטב העגבניות

כנ”ל, להכניס לבלנדר את כל המרכיבים לבלנדר עד לקבלת מרקם רצוי.

להכנת התערובת

מערבבים את הריקוטה עם התרד עד לתערובת אחידה

2

אחרי שירקות השורש מוכנים טוחנים אותם ואז מערבבים יחד עם מדליוני התרד והריקוטה עד לקבלת מרקם אחיד, טועמים ומתקנים טעם ע”פ הצורך.

מזריקים את התערובת לתוך צינורות הקנלוני.

יוצקים את רוטב העגבניות לתבנית ומעליה מניחים את הקנלוני

3

מעליהם שוב יוצקים עוד מרוטב העגבניות בכדי למנוע מהקנלוני להתייבש.

מכניסים לתנור 180 מעלות למשך 20-30 דקות.

להוציא ולהגיש עם רוטב אלפרדו טבעוני (ניתן למצוא את המתכון פה) מעל, בתאבון

 

3 תגובות

  1. מירי בן מלכה says:

    המתכון נראה טעים ועשיר . אך לא כתבת אייך מכינים את רוטב האלפרדו?
    בתודה מראש ויום נפלא מירי

השאר תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

*

 
 
 
 
שינוי גודל גופנים
ניגודיות