קובה טבעוני ללא גלוטן ברוטב אדום

קובה ברוטב
מעולם לא אהבתי קובה, אבל אחרי הניסיון עם הקובה האפויה ללא גלוטן הגיע הזמן לעשות ניסוי עם קובה ברוטב
התוצאות הפתיעו אותי והתאהבתי 🙂 אין מאושר ממני… יש לי עוד מאכל מהמם להתענג עליו.

המצרכים

לקובה

  • 1 כוס קינואה מבושלת
  • 1 כוס קמח אורז
  • 2 כפות של קמח אורז דביק
  • 1 כוס קמח תירס (דק)
  • מלח ע"פ טעם
  • 3-4 כפות מים

למילוי

  • 1 בצל בינוני קצוץ
  • 1 פטריית שמפיניון גדולה חתוכה לקוביות קטנות

לרוטב

  • 1 בצל בינוני קצוץ
  • 2 כפות רסק עגבניות
  • 4 עגבניות בשלות טחונות
  • 3 כוסות מים
  • 1 כף מיץ לימון
  • 2 משמשים מיובשים
  • חופן עלי נענע
  • 1/2 כפית בהרט

אופן ההכנה

הכנת הקובה

לערבב את הקינואה יחד עם קמח האורז וקמח התירס, כפית מלח ומעט מים ויוצרים מעין בצק.
לוקחים מעט מהבצק ויוצרים עיגולים בקוטר של 4-5 ס"מ ומשטחים אותם.
בכל עיגול מכניסים מעט מהמילוי (מופיע בהמשך) וסוגרים את העיגול ע"י תנועת סיבוב.
ממשיכים בתהליך עד גמר הבצק (יוצא בערך 14-16 כדורים)

הכנת המילוי

לטגן בצל עד להשחמה ולהוסיף את קוביות הפטריה יחד עם מעט מלח ובהרט עד לריכוך.

הכנת הרוטב

לטגן בצל עד להזהבה ולהוסיף את המשמשים ולטגן לעוד כ 5 דקות נוספות.
להוסיף את העגבניות הטחונות והרסק ולהביא לרתיחה.
להוסיף את המים, מלח ומיץ לימון ולהביא לרתיחה שוב.
להוסיף את כדורי הקובה ולבשל כרבע שעה נוספת על אש נמוכה.
להוסיף את עלי הנענע ולהמשיך בישול לעוד 5-10 דקות.

זהו, מנה טעימה שעשתה לי טעים טעים בחך.

 

14 תגובות

  1. קמח אורז דביק?!
    מאיפה מקריצים דבר כזה?

    • אבי-ז'אן לוי says:

      אני מצאתי את זה בסופר המקומי אצלנו אבל אפשר למצוא את זה גם בחנויות טבע.

  2. האם ניתן להחליף את קמח האורז וקמח האורז הדביק בקמחים אחרים? קמח חומוס\קמח תפוחי אדמה וכו'?

  3. מבלבל קצת שכתוב שזה ללא גלוטן. קרוב משפחה רגיש לגלוטן אמר לי שגם תירס נחשב בעייתי…

    • אבי-ז'אן לוי says:

      נועה, ייתכן ואותו קרוב משפחה מתבלבל קצת.
      גם לאשתי יש רגישות לגלוטן ועל פי מה שידוע לנו (וכך גם כתוב על האריזה) קמח תירס אינו מכיל גלוטן.

  4. היי,
    המצרכים ואופן ההכנה לא תואמים ולא ברורים כל-כך. במצרכים כתוב רבע כוס מים ולאחר מכן כתוב עוד 2 כוסות מים, לעומת זאת באופן ההכנה כתוב: בהכנת הקובה לשים מעט מים (לא ברור כמה), ובהכנת המילוי להוסיף 3 כוסות מים.
    אני אשמח אם תוכל להבהיר את הכמויות כי זה לא ברור כמה שמים ואיפה (בהכנת הקובה "מעט מים" הכוונה היא לרבע כוס?).
    לגבי הקינואה- הכוונה כוס אחת אחרי שהיא מבושלת- או לבשל כוס קינואה ולהשתמש בכל מה שיצא (שזה יוצא יותר כמובן)?
    תודה

    • אבי-ז'אן לוי says:

      מיכל היי,
      תודה על ההערות, עברתי שוב על המתכון והפרדתי את המצרכים ואכן היה בלבול עם המים.
      מקווה שעכשיו זה ברור יותר. תודה 🙂

  5. היי אבי,
    במקרה של רגישות לאורז, ראיתי שציינת שאפשר להחליף לקמח חומוס וקמח תפו’א, יש לך המלצה מבחינת הכמויית לאיזה מהם מומלץ כוס ולאיזה 2 כפות?

    תודה מראש וחג שמח,
    אני זאבי.

    • אבי-ז'אן לוי says:

      היי,
      האמת שלא ניסיתי אבל אם צריך לאמוד את זה מהראש אז הייתי מנסה חצי כוס קמח תירס, רבע כוס קמח חומוס ורבע כוס קמח תפו"א.
      חג שמח 🙂

  6. היי אבי, אפשר להשתמש רק בקמח חומוס? או לשלב עם קמח שקדים.אם כן מה הכמויות? אסור לי פשוט תירס ואורז..
    תודה 🙂

    • אבי ז'אן לוי says:

      שיר, לצערי לא.
      ננסה בהמשך לייצר גם קובה בלי קמח תירס ו/או אורז.

  7. הי
    קודם כל נראה מדהים

    אך למה הכוונה בקמח תירס? האם לקמח תירס שעושים ממנו פולנטה או מאסא לטורטיות?
    חשוב לציין
    תודה ושבת שלום

השאר תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

*

 
 
 
 
שינוי גודל גופנים
ניגודיות