קובה סלק (טבעוני ללא גלוטן)

קובה סלק 2
אחרי הניסיון השני עם הקובה ברוטב עגבניות הגיע הזמן לעשות ניסיון לקובה בסלק בטעם מתקתק…
גם כאן התוצאה הפתיעה אותי 🙂

המצרכים

לקובה
1 כוס קינואה מבושלת
1 כוס קמח אורז
2 כפות של קמח אורז דביק
1 כוס קמח תירס
מלח ע"פ טעם
1/4 כוס מים
1 בצל
1 פטריית שמפיניון גדולה חתוכה לקוביות קטנות
לרוטב
1 כף שמן זית
1 כף שום כתוש
1 סלק (בינוני) פרוס / מגורד
1/2 כפית חוויאג'
1 כף אגבה / מייפל
1 כפית לימון (אופציונאלי)
2.5 כוסות מים

אופן ההכנה

הכנת הקובה

לערבב את הקינואה יחד עם קמח האורז וקמח התירס, כפית מלח ומעט מים ויוצרים מעין בצק.
לוקחים מעט מהבצק ויוצרים עיגולים בקוטר של 4-5 ס"מ ומשטחים אותם.
בכל עיגול מכניסים מעט מהמילוי (מופיע בהמשך) וסוגרים את העיגול ע"י תנועת סיבוב.
ממשיכים בתהליך עד גמר הבצק (יוצא בערך 14-16 כדורים)

הכנת המילוי

לטגן בצל עד להשחמה ולהוסיף את קוביות הפטריה יחד עם מעט מלח עד לריכוך.

הכנת הרוטב

לטגן את השום עם השמן והסלק למשך 5-10 דקות על חום נמוך ולערבב על מנת שהשום לא ישרף.
להוסיף את המים, מלח וחוויאג' ולהביא לרתיחה.
לאחר הרתיחה להוסיף את האגבה (ואת הלימון) ולבשל לעוד כ- 15 דקות לספיגת טעמים
להוסיף את כדורי הקובה ולבשל לעוד 10-15 דקות נוספות על אש נמוכה.
בתאבון

 

13 תגובות

  1. תודה רבה על שאתה חולק את המתכונים המיוחדים שלך. אלו המתכונים הטבעוניים היצירתיים ביותר שקראתי.
    בקשר למתכוו הקובה: בתי הקטנה אינה אוהבת פטריות וכבר הרבה זמן אני מחפשת ירק שיכול להוות תחליף, יש לך רעיון?

    • אבי-ז'אן לוי says:

      רוית תודה.
      את יכולה רק עם בצל מטוגן, אפשרי אגוזים טחונים עם בצל מטוגן אפשר אפילו ממרח מאפונה, אגוזים, ובצל (נותן טעם של כבד), זיתים מגולענים, טופו מגורד… והרשימה עוד ארוכה.
      אני מעודד אותך להתנסות ולנסות שילובים חדשים, זה כל הכיף במטבח הטבעוני, רק אל תשכחי לחזור ולספר איך יצא 🙂
      חג שמח ושנה טובה.

  2. היי אבי, כל הכבוד על כל הדברים המעולים והמהממים שאתה מכין.
    הכנתי את הקובנ סלק יצא מאוד טעים, אבל הבצק יצא לי קשה מדיי.
    השתמשתי בקמח אורז מלא בנקום קמח רגיל ( וגם לא שמתי מהאורז הדביק) יכול להיות שזו הסיבה? אם כן בכמה אתה חושב שכדאי לי להגדיל את כמות המים בבצק?
    שוב תודה!

    • אבי-ז'אן לוי says:

      תודה אבל במקרה הזה אישתי היא זו שהכינה את המנה (ויש כאן עוד כמה)
      אורז מלא בד"כ "שותה" יותר מים ולכן הייתי מציע שתכפילי את כמות המים.
      אני מניח שעם תוספת הנוזלים תאלצי לעשות שימוש גם בקמח אורז דביק בכדי שהמרקם לא יתפורר לך במידה ומצליח לך בלי, אשמח לעדכון 😉

  3. אבי – אם אין לי קמח אורז ואין בעיה עם גלוטן במה היית מחליף?

  4. היי. אני מאוד מתלהבת כל פעם שיש מתכון טבעוני ללא גלוטן. החברה הכי טובה שלי חולת צליאק ואני אוהבת להכין ארוחות ששתינו יכולות לאכול.. אבל לגבי המתכון הנוכחי, אפשר להחליף את הקינואה במשהו? יש קצת משבר קינואה בסופר שאני קונה בו…

    • אבי-ז'אן לוי says:

      ריטה תודה!
      את יכולה להחליף בכוס אורז מבושל (1 כוס עם 2 כוסות מים עד שהוא רך)
      הטעם יהיה שונה ולדעתי פחות מוצלח. את מוזמנת לנסות ולעדכן איך יצא.

  5. שלום אבי, למה הכוונה בקמח אורז דביק והאם אפשר להחליף בקמח אחר? טפיוקה או תפו״ א או..??
    אודה לתשובתך

  6. היי אבי
    במה \בשביל מה אני יכולה עוד להשתמש בקמח אורז דביק?

השאר תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

*

 
 
 
 
שינוי גודל גופנים
ניגודיות