קובה טבעונית

קובה

אוהבים קובה? אז קבלו עוד מתכון מאת המיידלה שלי ואם אתם חושבים שרק אני זה שיודע להכין אוכל… תחשבו שוב

מצרכים

  • הבצק
  • 1 כוס קינואה מבושלת (ממש כמו פסטה, מים רותחים להכניס לסיר עד שמתרכך)
  • 1 כוס קמח תירס
  • 1 כוס קמח אורז
  • 1/2 כוס קמח טפיוקה
  • 1/4 כוס דוחן טחון (אופציונאלי)
  • 1/2 – 1 כוס מים
  • 4 כפות שמן זית
  • קורט כורכום
  • קורט פפריקה
  • קורט מלח

מילוי

  • 1 בצל גדול חתוך לקוביות
  • 4 פטריות שמפיניון גדולות חתוכות לקוביות
  • חופן צנוברים
  • מלח ע”פ הטעם
  • 1-2 כפיות בהרט

אופן הכנת המילוי

לטגן את הבצל עד להזהבה
להוסיף את הפטריות ולהמשיך לטגן עוד 5 דקות
להוסיף את הצנוברים והתבלינים ולהמשיך לטגן עוד 5-10 דקות.

אופן הכנת הציפוי (הקובה)

לערבב את כל חומרי הבצק (למעט המים).
את המים מוסיפים בהדרגה עד לקבלת מרקם בצקי דביק. במידה והבצק רך מידי ניתן להוסיף קמח תירס או קמח טפיוקה.
ניצור אליפסות שלתוכן ניצוק את המילוי (בערך כ-כפית) – נכניס את המילוי ונסגור את הקציצה.
נטגן בשמן עמוק (טרם נוסה באפייה ומי שיכין מוזמן לעדכן) את הקציצות ונוציא כשהן שחומות.

 

19 תגובות

  1. אוהבת קובה, מתה להכין אבל היכן רשימת החומרים?? יש רק את אופן ההכנה..

    • אבי-ז'אן לוי says:

      חני, אני מניח שגלשת דרך המובייל ולכן לא ראית, יש בעיה להציג את המתכונים בגלישה דרך טלפון/טאבלט
      ואני עובד על אתר חדש. בינתיים הוספתי את המצרכים כחלק מהפוסט כדי שיהיו נגישים גם דרך מובייל.
      תודה.

  2. אבי תודה רבה!
    בהצלחה עם האתר החדש!

  3. אפשר להשתמש בסוגים אחרים של קמחים?

  4. האם אפשר לעשו את זה בתנור?

    תודה

    מעבר לזה יש לך אתר מדהים ……. נחשפתי אליו רק היום

    • אבי ז'אן לוי says:

      שני, תודה 🙂
      כן, אפשר להכין בתנור רק תדאגי לשמן מעט את הקובות (את יכולה בזמן שאת יוצרת אותן)
      לא הכנו את זה בתנור אבל אני מעריך שבתנור בחום של כ- 180 מעלות למשך כ 20 דקות זה יעבוד טוב רק לדאוג להפוך באמצע.
      אשמח לשמוע איך יצא בתנור.

  5. מתכון מקסים ! כמה יחידות יוצאות בערך?

  6. שלום אבי, חושב שזה יעבוד עם כוס קינואה וקמח מלא במקום כל הקמחים האחרים?

  7. עשיתי ויצא נפלא. המון המון תודה.

    מילאתי בתרד ובטטות, טיגנתי במעט מאוד שמן.. וכן, עשיתי אותן כמו דיסקיות עגולות.

    אני הולכת להכין כעת בפעם השנייה.

    תודה!

  8. מתכון נהדר!

    אפיתי בתנור ויצא משובח. תודה

  9. וואוווו! התחליף הכי מוצלח מבין תחליפי נטולי הגלוטן, אם לא אפילו טעים יותר מהמקור!!!
    יש מצב שאפילו לא הייתי מרגישה בהבדל…

    (תוספת קטנה: הוספתי 3 כפות לימון כבוש קצוץ לתערובת הבצק. יצא מגניב)

  10. עוד לא ניסיתי אבל נשמע מעולה:) האם בתנור הצורניות משתנה?

השאר תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

*

 
 
 
 
שינוי גודל גופנים
ניגודיות