ראש סלרי ברוטב מתקתק

ראש סלרי

אתמול שוחחתי עם אחותי ואמרתי לה "זה ראש השנה הראשון שלי כטבעוני ואני רוצה למצוא משהו מעניין להכין במקום ראש דג…".
הבוקר קמתי מלא בהשראה כמו גרעינים ברימון (הדג נחש מישהו :)) ופישפשתי במקרר… מצאתי ראש סלרי שוכב לו שם מדושן וחביב, שאלתי אותו – היי חבר, מה בא לך להיות?  ובום…המנה הופיעה לה בדימיוני.
מיד ארגנתי את שאר המצרכים וניגשתי להכנה…

מצרכים

  • 1 ראש סלרי גדול  חתוך לשניים
  • 4 כפות שמן זית
  • קורט מלח גס
  • קמצוץ עלי קורנית

+ לרוטב

  • 1 כפית שמן זית
  • 1 שן שום חתוכה לרצועות
  • 2 כפיות סילאן
  • 1 כף רוטב סויה
  • 1/4 כוס יין אדום חצי יבש
  • קורט עלי קורנית יבשים
  • 1/4 כפית הל
  • 1/4 כפית אגוז מוסקט

אופן ההכנה

– לחתוך את חצאי ראש הסלרי לרצועות בעובי של כ 1 ס"מ
– בצלוחית לערבב את שמן הזית, עם קורט מלח ומעט עלי קורנית ולשמן את רצועות ראש הסלרי
– לחמם מחבת פסים על אש גבוהה, כאשר היא חמה להניח את הרצעות לצריבה של כ-5-10 דקות מכל צד (מומלץ לסובב אותם בכדי ליצור פסי צלייה)
– בזמן שרצועות הסלרי נצרבות לחמם במחבת אחרת מעט שמן ולהוסיף את השום ולערבב כ – 2 דקות
– להוסיף למחבת את שאר המרכיבים: סילאן, רוטב סויה, הל, אגוז מוסקט, קורנית והיין (אפשר גם להוסיף כמה טיפות לימון אבל בעדינות) ולצמצם את הרוטב תוך בחישה מידי פעם.
– טובלים את רצועות הסלרי ברוטב ומסדרים על צלחת יחד עם עלי בייבי ומעט צנוברים, אפשרי עם סלט ירקות שורש ליד או סלט חי.

בתאבון.

 

3 תגובות

  1. ענק!

  2. אבי , מבקשת הסבר עד שתכין שוב ותצלם את כל השלבים כהבטחתך(מאוד מקווה שזב יקרה בקרוב). האם זה עשוי מסלרי אמריקאי?

    תודה

השאר תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

*

 
 
 
 
שינוי גודל גופנים
ניגודיות