פלאפל מצרי

פלאפל
אחחח… זה הפלאפל שגדלתי עליו, עם כל ביס אני מרגיש כאילו אני שחקן בסרט של שישי (זוכרים, הסרטים הערביים בימי שישי :))
זה אומנם מטוגן אבל מותר אחת ל… להרביץ איזו מנה עם טחינה, חמוצים וקצת חריף

מצרכים
1/4 קילו חומוס יבש מושרה לפחות 5 שעות (במים פושרים)
1/4 קילו פול יבש שבור מקולף (מטצ'שוש) מושרה לפחות ל5 שעות
חופן כוסברה טרייה (בערך כחצי כוס)
2 כפות כמון
1-2 כוסות מים
1 כפית אבקת אפייה
1-2 שני שום
מלח לפי הטעם

אופן ההכנה
לטחון את כל המרכיבים במעבד מזון ולהוסיף את המים בהדרגה עד לקבלת עיסה סמיכה (בדומה להכנת קציצות), במקביל מחממים סיר עמוק עם שמן.
לוקחים עם כפית או בעזרת מכשיר ליצירת עיגולי פלאפל (קניתי אחד ב 10 שקלים באיזה שוק) ומכניסים לשמן החם רק בזהירות על האצבעות
מטגנים את הפלאפל עד להזהבה ומוציאים לספיגה בנייר סופג.
אפשר לאכול עם סלט וטחינה, פיתה וחמוצים ואפילו כמו הבן הקטן שלי, עם קטשופ 🙂
בתאבון

 

9 תגובות

  1. אני בעד פלאפל פעם בכמה זמן 🙂
    שאלה: אתה לא מבשל את החומוס והפול בכלל? 5 שעות השריה מספיקות לרכך אותם?
    יישר כח על בלוג מקסים…

    • אבי-ז'אן לוי says:

      תודה 🙂
      לא מבשלים, רק משרים… המטרה היא לא לעשות אותם רכים אלא לרכך אותם טיפה בכדי לטחון אותם
      ואחר כך הם מקבלים את הפריכות בטיגון עצמו.

  2. איפה משיגים כזה פול? ראיתי רק פול מצרי קטן או פול ירוק גדול,…

    • אבי-ז'אן לוי says:

      בכל חנות שיש לה מבחר גדול של קיטניות, אני חושב שראיתי אפילו באתר של טבע מרקט.

  3. אפשר תמונה של מטצ'שוש כדי שנדע מה לקנות?

    אפשר להכין רק מפול או חייבים חומוס?

    • אבי-ז'אן לוי says:

      פול שבור
      אפשרי להכין גם רק מפול אבל זה יצריך תיבלון קצת יותר עמוק.
      אני חייב לציין שטעמתי פעם ולא הכי התחברתי.

  4. היי,
    האם יש לך גם מתכון לפלאפל אפוי? הבנתי שבמקרה הזה יש לבשל את החומוס אך אינני יודעת עם מה לערבב אותו (ואסור לי לאכול פול).

    • אבי ז'אן לוי says:

      נועה,
      ראשית לא מבשלים את החומוס! משרים אותו בלבד.
      את יכולה להכין את המנה ללא הפול (במקום להוסיף עוד חומוס) ובמקום לטגן לאפות בתנור על 180~ עד הזהבה (זה פחות טעים אבל… יותר בריא :))

      בהצלחה!

      • היי אבי,
        אני יודעת שלא נהוג לבשל את החומוס בהכנת פלאפל מטוגן, אבל בכל המתכונים שמצאתי של פלאפל אפוי, נאמר לבשל את החומוס. מכאן הגיעה השאלה.
        תודה, אני אנסה גם את המתכון שלך.

השאר תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

*

 
 
 
 
שינוי גודל גופנים
ניגודיות